Fotbal intern

Cosmin Contra, mesaj dur pentru Dinamo. “Trebuie să se gândească și la posibilitatea retrogradării”

06.02.2019 | 08:59
Cosmin Contra mesaj dur pentru Dinamo Trebuie sa se gandeasca si la posibilitatea retrogradarii

Dinamo se află pe locul 11 în clasamentul Ligii 1 Betano, după 22 de meciuri jucate din sezonul 2018 – 2019, iar Cosmin Contra le-a transmis “câinilor” un mesaj dur. Selecționerul echipei naționale a României crede că dinamoviștii ar trebui să se gândească și la posibilitatea de a retrograda, toate acestea dacă țin cont de locul ocupat în clasament.

Deși Dinamo este mai aproape de Liga a 2-a decât de play-off, Cosmin Contra este sigur că Mircea Rednic gândește pozitiv și că va face tot posibilul ca să ducă echipa pe un loc cât mai sus în clasament. Mai mult, “Guriță” este de părere că situația din Ștefan cel Mare este una complicată și așteaptă să vadă dacă strategia “Puriului” va da roade.

Mesajul dur al lui Cosmin Contra pentru Dinamo

“Fiind în poziţia în care este e clar că Dinamo trebuie să se gândească şi la posibilitatea retrogradării, dar sunt sigur că la experienţa pe care o are Mircea Rednic nu îi trece prin cap asemenea lucru şi se gândeşte aşa cum facem noi, toţi antrenorii, gândim pozitiv, întotdeauna la lucruri măreţe. Sigur el crede că încă mai are şanse să prindă playoff-ul şi va face tot ce depinde de el, împreună cu băieţii, să prindă acest playoff. Nu se va gândi niciodată la retrogradare, dar dacă nu va prinde playoff-ul, e clar că următorul pas este salvarea de la retrogradare. 

E o situaţie destul de complicată, ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp la Dinamo, dar până la urmă este filosofia antrenorului, sunt alegerile pe care el le ia în aceste momente şi vom vedea dacă rezultatele îi dau dreptate să facă aceste lucruri sau nu. Până la urmă jucătorii tineri care erau în lotul lui Dinamo au plecat la echipe din Liga a doua, cu posibilitatea să joace şi să crească şi până la urmă şi acesta este un pas bun în cariera lor pentru că au posibilitatea să joace meci de meci”, a spus Cosmin Contra pentru Prosport.

Mircea Rednic la un meci jucat de Dinamo pe stadionul din Ștefan cel Mare
Mircea Rednic la un meci jucat de Dinamo pe stadionul din Ștefan cel Mare

În etapa 22 din Liga 1 Betano, prima din anul 2019, Dinamo s-a impus în fața celor de la FC Poli Iași, scor 3-0, pe stadionul din Ștefan cel Mare. În runda 23, “câinii” se vor deplasa la Sfântu Gheorghe, acolo unde va avea loc meciul cu Sepsi OSK, sâmbătă, 9 februarie, de la ora 20.00.