Fotbal intern

Cosmin Contra, noul antrenor al lui Dinamo. Fanatik a anunţat mutarea din 13 august. Prima reacţie: “Vom avea buget de 10.000.000 de euro”

26.08.2020 | 19:41
Cosmin Contra noul antrenor al lui Dinamo Fanatik a anuntat mutarea din 13 august Prima reactie Vom avea buget de 10000000 de euro
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra este noul antrenor al lui Dinamo, acesta fiind prezentat oficial la scurt timp după rezilierea contractului lui Gigi Mulţescu. “Guriţă” revine la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare după trei ani.

UPDATE, 26 august, ora 19:42 / Cosmin Contra a oferit o primă reacţie, la scurt timp după ce a semnat contractul cu Dinamo. Acesta a anunţat că investitorii spanioli vor ca bugetul echipei, în primul an, să fie unul în zona a 10.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Atunci când a apărut interesul lor ca să cumpere Dinamo, le-am transmis că sunt deschis la discuţii. Lucrurile s-au grăbit în ultimele 4-5 zile, am avut un videocall în care am vorbit despre ceea ce îşi doresc ei şi ce pot să ofer eu.

Discuţiile s-au purtat de-a lungul a două zile. Eu am negociat cu Melero, Collado şi Cortacero. Toate condiţiile au fost acceptate de spanioli, iar asta îmi dă linişte. Nu vor fi doar vorbe, vom avea şi fapte. Pe mine m-a interesat foarte mult partea de echipă, am promisiuni că vor să remedieze toate lucrurile, la nivel de lot, investiţii, stabilitate.

ADVERTISEMENT

Vor veni persoane de încredere, se va schimba structura acestui club. Vor un buget de 10.000.000 de euro. Vor să înfiinţeze o academie şi sunt şi alte investiţii, sunt discuţiile legate de un nou stadion. Avem nevoie de întăriri, timpul ne presează. Suntem în discuţii avansate cu mai mulţi jucători. Nu vreau să dau nume. Sunt 10-15 jucători cu care vorbim. Obiectivul nostru este calificarea în play-off. Săptămâna viitoare vor avea jucătorii salariile la zi. Voi sta pe bancă la meciul cu Chindia”, a declarat Cosmin Contra la emisiunea Digi Sport Special.


Dinamo a anunţat oficial numirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică a “câinilor”. Pe 13 august, când investitorii spanioli au preluat clubul, FANATIK prezenta în exclusivitate informaţia că fostul selecţioner are un precontract semnat cu echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

“Cosmin Contra este noul antrenor principal al echipei Dinamo București pentru următoarele două sezoane competiționale, a declarat directorul sportiv Rufo Collado pentru site-ul oficial al clubului”, au anunţat oficialii clubului.


UPDATE, 26 august, ora 16:58 / Noul antrenor principal Cosmin Contra va conduce joi, 27 august, de la ora 18:00, la Săftica, prima ședință de pregătire în noul mandat pe banca tehnică a dinamoviștilor.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul și-a ales staff-ul pentru acest sezon competițional, format din Ionel Tersinio Gane (antrenor secund), Javi Reyes (preparator fizic) și Leo Fuentes Martinez (antrenor portari).

Programate în cantonamentul de la Săftica, antrenamentele sunt închise presei, accesul reprezentanților mass-media fiind restricționat conform reglementărilor impuse pe fondul pandemiei de Covid-19.

Staff-ul tehnic al lui Cosmin ContraNoul antrenor principal Cosmin Contra va conduce joi, 27 august 2020 (ora 18:00),…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Wednesday, August 26, 2020


Dinamo a anunțat că noul antrenor este Cosmin Contra

Fostul selecționer al primei reprezentative a României a mai antrenat Dinamo în urmă cu trei ani, între 16 februarie și 18 septembrie 2017, când a calificat echipa în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1.

Atunci, Dinamo a luptat pentru titlul de campioană până în ultima etapă de campionat și a câștigat Cupa Ligii, ultimul trofeu din palmaresul clubului din Ștefan cel Mare.

Cosmin Contra, care a jucat la Dinamo între 1996 și 1999, a marcat opt goluri pentru ”câini” în 101 meciuri. ”Guriță” a mai antrenat în cariera sa formațiile Politehnica Timișoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe, Guangzhou R&F, Alcorcon și naționala României.

Imediat după ce Pablo Cortacero a lăsat să se înțeleagă că are precontract semnat cu Cosmin Contra, FANATIK a stat de vorbă cu fostul selecționer. ”Guriță” spunea acum două zile că se află în negocieri este posibil să revină în Ștefan cel Mare.

Din informațiile FANATIK, primul transfer pe care fostul selecționer vrea să îl facă la Dinamo este George Țucudean. Atacantul a devenit jucător liber de contract după despărțirea de CFR Cluj și “câinii” suferă pe faza ofensivă, post rămas descoperit după plecările lui Perovic și Montini.

Cosmin Contra este văzut drept salvatorul lui Dinamo, dar fostul președinte al ”câinilor”, Florin Prunea, nu crede că acesta poate face minuni. Mai mult, fostul portar îl avertizează pe noul tehnician că nu poate duce echipa în play-off în actualele condiții.

ADVERTISEMENT