Fotbal international

Cosmin Contra nu este impresionat de forma lui Alex Mitriță: “Joacă într-un campionat cu apărări slabe. La echipa națională nivelul este foarte ridicat”

28.09.2019 | 10:44
Alex Mitriță a fost ultima oară la echipa națională în luna martie. Sursă Foto: Sportpictures

Cosmin Contra a vorbit despre situația lui Alex Mitriță, fotbalist aflat într-o perioadă bună la echipa de club. Selecționerul primei reprezentative declară că este normal ca fostul fotbalist al Craiovei să marcheze mult în MLS, dat fiind nivelul slab al competiției nord-americane.

Cosmin Contra analizează parcursul lui Mitriță la New York City

Cosmin Contra a analizat ultimele performanțe reușite de Alex Mitriță, fotbalist ce a marcat 6 goluri în luna septembrie. Selecționerul spune că prestațiile bune ale lui Mitriță sunt cauzate și de nivelul slab al fundașilor din Major League Soccer, incoparabil cu fundașii pe care fotbalistul i-ar avea în față la jocurile echipei naționale. În plus, Contre dezminte un posibil conflict între el și Mitriță la ultima prezență a jucătorului la lotul național.

Pare un campionat în care jucătorii de valoare sau care fac ceva diferit, fac diferenţa. Marchează goluri şi ies în evidenţă. Defensiv, mi s-a părut un campionat în care apărătorii sunt destul de slabi. El fiind un jucător dezechilibrant şi un jucător cu o finalizare foarte bună este normal să aibă 12 goluri. Nu este un campionat care să îl solicite la maximum. Este diferit când vii la echipa naţională, este total diferit şi de aceea toţi jucătorii trebuie să îşi dea seama că la echipa naţională este un nivel foarte ridicat. Nu a existat niciun conflict. Toate lumea spune că a existat un conflict, dar nu sunt un tip ranchiunos“, a declarat Cosmin Contra pentru Telekomsport.

Cosmin Contra a vorbit despre situația lui Alex Mitriță. Sursă Foto: Sportpictures
Cosmin Contra a vorbit despre situația lui Alex Mitriță. Sursă Foto: Sportpictures

Mitriță, neconvocat din luna martie

Ultima prezență a lui Alexandru Mitriță la echipa națională datează de la dubla cu Suedia și Insulele Feroe, din luna martie. Atunci, fotbalistul fost titular la meciul cu Suedia, însă a fost schimbat la pauză, iar în meciul cu Feroe nu a făcut parte din lot.

România dispută următoarele două meciuri din grupa de calificare la Euro 2020 în octombrie, cu Insulele Feroe (12) și Norvegia (15). Alex Mitriță face parte din lista preliminară a stranierilor, însă acest lucru s-a întâmplat și la precedenta dublă, cu Spania (1-2) și Malta (1-0), când fostul jucător al Universității Craiova nu a fost păstrat pe lista finală.

  • 7 selecții are Mitriță la echipa națională
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri