Fotbal intern

Cosmin Contra, patron la Dinamo? Cine este misteriosul avocat al spaniolilor adus de Țălnar și care negociază direct cu Ionuț Negoiță. Exclusiv

08.06.2020 | 22:01
Cosmin Contra patron la Dinamo Cine este misteriosul avocat al spaniolilor adus de Talnar si care negociaza direct cu Ionut Negoita Exclusiv
Cosmin Contra patron la Dinamo? Cine e misteriosul avocat care negociază cu Ionuț Negoiță. (Credit Image: © AFP7 via ZUMA Wire/Hepta/Sport Pictures)
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, patron la Dinamo? Dinamo este de vânzare și nu-l cumpără nimeni. Asta se știe. Ultimul eventual cumpărător anunțat este spaniolul Juan Jose Melero Marin, dar la fel de bine ar putea fi și Cosmin Contra unul dintre ei!

„Falanga de România” a părții spaniole este reprezentată de Cornel Țălnar și un avocat, tot român, cu care Cosmin Contra se știe foarte bine.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, patron la Dinamo? Cine este misteriosul avocat al spaniolilor adus de Cornel Țălnar și care are o relație apropiată și cu „Guriță”

ProSport a dezvăluit că Ionuț Negoiță a semnat un precontract cu Juan Jose Melero Marin în care spaniolul se angaja să umple contul gol al lui Dinamo cu 500.000 de euro până vineri… până sâmbătă… până duminică… Până azi, luni, 8 iunie nu a intrat nimic în custodia „câinilor”. S-a mutat totul pentru… mâine, 9 iunie…

Cornel Țălnar a fost la meciul de pregătire Dinamo – Rapid 1-0 de săptămâna trecută însoțit de un reprezentant al spaniolilor în România. FANATIK a aflat că este vorba despre Pavel Dorin Șerdean, fost viceprimar la Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

Pavel Dorin Șerdean s-a născut la Alba Iulia în urmă cu 51 de ani, este maestru al sportului, deținător al titlului de maestru FIDE la șah și a trecut în cariera de politician pe la mai multe partide, fiind viceprimar la Alba Iulia din partea PP-DD (Partidul Poporului – Dan Diaconescu) în perioada 2013-2015.

  • 500.000 de euro aștepta Ionuț Negoiță de la Juan Jose Melero Marin până vineri, 6 iunie, ca o garanție a seriozității ofertei de a cumpăra Dinamo și pentru a plăti măcar un salariu și jumătate din restanțele salariale, dar banii nu au ajuns în România, deși Cornel Țălnar a garantat că vor veni
  • 135.000 de euro este fondul lunar de salarii nete la Dinamo
ADVERTISEMENT

Pavel Dorin Șerdean este prieten de ani buni cu Cornel Țălnar, cu care se știe de când tatăl „Țânțarului” era primar în satul Șard din comuna Ighiu, județul Alba. Șerdean se cunoaște bine și cu Cosmin Contra. Unii spun că cei trei au afaceri împreună. Șerdean și Țălnar se ocupă de aici de negocierile cu Ionuț Negoiță, Contra și spaniolii săi pot fi oamenii care să vireze bani în zilele următoare!

Cosmin Contra pentru FANATIK: „Deocamdată nu am discutat concret posibilitatea de a mă implica la Dinamo. Deocamdată, nu spun niciodată!”

Cosmin Contra, patron la Dinamo? Este o variantă incredibilă care circulă tot mai insistent pe culoarele de la „Rin”. În fapt, pe Negoiță nu-l interesează de unde vin banii, el dorește doar ca ei să vină și el să plece în sfârșit!

ADVERTISEMENT

FANATIK l-a contactat pe Cosmin Contra, aflat în Spania, pentru a-și spune părerea despre subiect. Fostul antrenor al echipei naționale și al lui Dinamo nu a părut foarte surprins, dar zice clar că, „deocamdată” nu a discutat cu nimeni posibilitatea concretă de a se implica la Dinamo. Ba mai mult, anunță că planurile sale de viitor nu se intersectează, din nou „deocamdată” cu fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

„Deocamdată nu am discutat concret posibilitatea de a mă implica în vreun fel la Dinamo. Nu se pune problema să mă întorc în România. Deocamdată, nu spun niciodată. Planurile mele vizează Spania sau altă țară cu fotbal dezvoltat”Cosmin Contra pentru FANATIK

„Guriță” mai aruncă o bombiță: nu e Melero Marin! Dar… „ar fi foarte bine să vină capital spaniol la Dinamo!”

Cosmin Contra s-a cunoscut cu Juan Jose Melero Marin, cel care a apărut în prim-plan atunci când s-a scris despre „noii” spanioli care vor Dinamo, după eșuarea pistei iberice a lui Ioan Andone. Contra și Melero Marin s-au intersectat la Getafe, în sezonul 2014-2015, când „Guriță” era antrenor.

În altă ordine de idei, Juan Jose Melero Marin s-a intersectat la Getafe și cu alt român, Gică Craioveanu, în perioada în care fotbalistul oltean era un om important al echipei (anii 2002-2006). „Grande” își amintește că Melero era omul cu banii. Nu patron, nu investitor, ci un fel de… casier! Pentru că de la el primea Craioveanu salariul!

Despre Melero Marin, Cosmin Contra vorbește în continuare în termeni laudativi, dar „Guriță” mai aruncă o mică bombiță: nu ar fi Melero Marin cel care cumpără de la Negoiță, ci alți spanioli!

„Aaa, da, am vorbit cu Melero, dar sunt două, trei săptămâni de atunci. Mi-a spus că nu se bagă el personal la Dinamo, dar că știe niște investitori interesați. Normal că i-am spus numai de bine de Dinamo, ar fi bine să intre capital spaniol în următorii ani la Dinamo”Cosmin Contra pentru FANATIK

Pentru Ionuț Negoiță nu contează cine cumpără Dinamo. Important e doar să-l cumpere!

Lucrul care contează cel mai mult în acest moment pentru Dinamo este ca, într-un final concret, cineva să bată în sfârșit palma cu Ionuț Negoiță și să cumpere clubul. Că este vorba despre spaniolii despre care vorbește Contra, că este vorba chiar de „Guriță”, care să contribuie și el cu o parte pentru afacere, că apare între timp alt cumpărător interesat, e cel mai puțin important.

Ceea ce „arde” pentru fanii lui Dinamo este ca echipa să-și rezolve cât mai rapid problemele financiare cărora pare că le dă tot mai greu de capăt. În ciuda eforturilor susținute ale suporterilor-actuali-patroni care dau bani ca să țină echipa în viață prin Programul DDB.

  • 17.000 de euro este suma pe care Dinamo trebuie să o plătească lunar către ANAF, pentru care a fost gajată o mare parte a bazei sportive de la Săftica. În 2020 nu s-a plătit deloc!
  • 2,35 milioane de euro este debitul cu care apare Dinamo pe site-ul Ministerului de Finanțe
  • 800.000 de euro datorează Dinamo mai multor firme ale „patronului” Ionuț Negoiță
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN