Sport

Cosmin Contra, poveste uluitoare cum l-a păcălit Pablo Cortacero când a venit la Dinamo: ”A scos un cec de 500 de milioane de euro”

Cosmin Contra nu își amintește cu plăcere de perioada în care Pablo Cortacero a preluat-o pe Dinamo și a explicat cum l-a păcălit spaniolul.
09.06.2023 | 08:00
Cosmin Contra poveste uluitoare cum la pacalit Pablo Cortacero cand a venit la Dinamo A scos un cec de 500 de milioane de euro
Cosmin Contra nu își amintește cu plăcere de perioada în care Pablo Cortacero a preluat-o pe Dinamo și a explicat cum l-a păcălit spaniolul
ADVERTISEMENT

Tehnicianul nu s-a ferit niciodată să recunoască că a fost doar o marionetă în mâinile așa-zișilor investitori spanioli și a susținut că Pablo Cortacero este singurul vinovat pentru tot ce s-a întâmplat în Ștefan cel Mare.

Cum l-a păcălit Pablo Cortacero pe Cosmin Contra că are bani să investească la Dinamo

Este foarte clar că deși au trecut doi ani și jumătate de la plecarea sa de la Dinamo, Cosmin Contra a rămas cu sechele din acea perioadă și a povestit o întâmplare ciudată cu Pablo Cortacero, dar care la acel moment de euforie nu i s-a părut dubioasă.

ADVERTISEMENT

”La prima vizită a lui Cortacero la București, a venit cu soția și cu cei doi copii. Am fost să mâncăm în Herăstrău. Ne-a prezentat proiectul. Mi-a arătat o hârtie cu 500 de milioane de la o bancă pe care puteam să o scot și eu dacă aveam un prieten la o bancă.

Dacă stai să analizezi toate lucrurile care s-au întâmplat… Dar eu îl credeam, nu nebunește, ci o mie la sută! Credeam că acest om va face exact proiectul pe care mi-l doream eu la o echipă din România.

ADVERTISEMENT

Eu am fost așa orbit de a face un proiect gigant la Dinamo… Cu o bază sportivă ultramodernă, cu un stadion, cu achiziții, cu un Dinamo în 3-4 ani de zile să se bată și chiar să intre în Champions League! Noi vorbeam de intrare în grupele Champions League. Visam la asemenea lucruri!

A doua zi, la Săftica ne-am dus să vedem terenurile adiacente de la baza sportivă. Ce putem să cumpărăm, ce putem să construim. A venit cu un proiectant, care să construiască o sală de forță ultramodernă, văzută doar la Ajax. Adică niște lucruri despre care ziceai: ‘Mamă! Am dat tunul, eu ca antrenor!’”, a declarat Contra, la podcastul ”Profu’ de Sport”, de la gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Când a înțeles Contra că tot proiectul este o minciună

Actualul antrenor al lui Damac a precizat că totul a început să i se pară suspect când a aflat salariile uriașe pe care le primeau jucătorii spanioli aduși la Dinamo și atunci și-a dat seama că este folosit.

”Nu mi s-a părut nimic suspect decât în momentul în care am aflat salariile jucătorilor care au venit din ligile inferioare din Spania. Pentru că nu știam salariile. Erau acei spanioli puși ca directori sportivi, directori generali și ei se ocupau de aducerea jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru pe care îl făceam eu era să vorbesc cu jucătorii în spaniolă, îi convingeam să se alăture acestui proiect. Și am picat prost și față de jucători, și față de agenți, și față de suporteri!

Dar în momentul în care am simțit că am durerea aia în piept… Nu voiam să risc să fac un atac de cord din cauza unor mincinoși ca acești spanioli. Și am decis să plec, să las locul altora care pot să ajute clubul, pentru că eu nu mai puteam să ajut clubul”, a mai spus Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația