Fotbal intern

Cosmin Contra, previziuni sumbre pentru programul DDB: „Nu poți face performanță”

02.04.2021 | 17:05
Cosmin Contra previziuni sumbre pentru programul DDB Nu poti face performanta
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra nu le dă prea multe șanse fanilor-acționari din programul DDB și consideră că pe termen lung această strategie nu poate aduce perfomanțe notabile. 

Cosmin Contra a renunțat la o parte din bani în urma negocierilor cu cei din DDB și a pus practic umărul la salvarea lui Dinamo, care a reușit să achite datoriile și va lua astfel licența pentru sezonul următor.

ADVERTISEMENT

Însă fostul antrenor al „câinilor” consideră că actuala strategie a DDB-ului nu poate da rezultate pe termen lung și au nevoie de un finanțator care să susțină clubul.

Cosmin Contra e îngrijorat de viitorul lui Dinamo: „Trebuie să găsească un sponsor sau un investitor”

Cosmin Contra este alături de suporterii lui Dinamo, care fac eforturi uriașe pentru a sprijini financiar clubul aflat în picaj și lăsat de izbeliște de Pablo Cortacero și acoliții săi: „Iniţiativa DDB este excepţională, dar nu rezolvă problemele pe termen lung. Dinamo e un club mare, trebuie să găsească pe cineva care să sponsorizeze, să vină un investitor. Până la urmă suporterii ţin echipa, dar nu poţi face performanţă”, a fost verdictul realist al lui „Guriță”.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a fost impresionat de ceea ce au reușit suporterii lui Dinamo într-un timp foarte scurt și care au stins datorii de 1,2 milioane de euro și consideră că ei reprezintă tot ceea ce a mai rămas din spiritul lui Dinamo: „Felicit DDB-ul pentru modul în care au gestionat lucru, nu doar pe ei, ci şi pe acei oameni care cotizează şi cumpără bilet online. Ei sunt sufletul acestei echipe, au o masă socială extraordinară, care a făcut ca echipa să ia licenţa”, au fost cuvintele frumoase ale fostului dinamovist.

Fostul antrenor al „câinilor” are mare încredere în capacitatea lui Gheorghe Mulțescu de a redresa situația și e optimist că Dinamo se va salva de la retrogradare și va putea să cucerească și Cupa României: „Îmi doresc că Gigi Mulţescu să fie capabil să salveze echipa, eu sunt sigur că va reuşi asta. De asemenea, aş fi extraordinar de fericit dacă ar câştiga Cupa României şi ar fi o speranţă ca cineva cu bani să vină”, a declarat Contra la Look Sport.

ADVERTISEMENT

“Am dat bani de la mine ca lucrurile să meargă”

Antrenorul a vrut să lămurească situația cu privire la negocierile dintre el și DDB și a ținut să precizeze că banii nu au fost niciodată importanți și a venit la Dinamo pentru a face performanță: „O persoană din DDB m-a sunat şi am ajuns imediat la o înţelegere. Nu m-am cramponat în banii de la Dinamo, am venit să fac performanţă, nu pentru bani”, a mai explicat Contra.

Ba mai mult, Cosmin Contra a declarat că a scos bani din propriul buzunar pentru a plăti salariile unor angajați din Ștefan cel Mare care nu puteau supraviețui fără salariu.

ADVERTISEMENT

„Am dat bani de la mine ca lucrurile să meargă. Am plătit bani către anumiţi angajaţi. Pentru ca lucrurile să meargă, trebuia ca anumiţi oameni care trăiesc din salariul lunar să fie plătiţi”.

ADVERTISEMENT