Fotbal intern

Cosmin Contra, prima reacție despre venirea la Craiova / Cu ce nume imens din fotbalul mondial mai negociază Mihai Rotaru. Exclusiv

07.05.2020 | 15:45

Cosmin Contra, fostul selecționer al României, a oferit în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK o primă reacție referitoare la posibilitatea de a prelua Universitatea Craiova în acest moment, după ce fostul antrenor Corneliu Papură și-a reziliat contractul cu echipa olteană.

Știrea că Universitatea a întrerupt colaborarea cu Corneliu Papură a surprins lumea fotbalului, mai ales că oficialii clubului dădeau asigurări ferme în urmă cu câteva zile că nu se pune problema unei despărțiri.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, prima reacție despre venirea la Craiova: „Nu se pune problema”

S-au vehiculat diverse nume care ar fi în negocieri cu șefii Universității Craiova pentru a prelua funcția de antrenor principal, de la Edi Iordănescu, Cristiano Bergodi, Eugen Neagoe și chiar Gică Craioveanu, iar în jurul prânzului Pro Sport a oferit informația că echipa va fi preluată de Cosmin Contra, fost selecționer al naționalei României până în noiembrie 2019.

Aflat în Spania, unde locuiește de ani buni, Cosmin Contra a avut o primă reacție, în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK, referitor la acest subiect, spunând că nu se pune problema să preia echipa în acest moment. „Nu sunt șanse să vin la Universitatea Craiova în acest moment, nu am mai vorbit cu cei de acolo de ceva timp” a spus fostul selecționer.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru încearcă să dea lovitura: negocieri  în noapte cu Cosmin Olăroiu. I-a oferit o parte din acțiunile clubului

În paralel cu celelalte piste autohtone mult mai la îndemână, patronul Mihai Rotaru încearcă să dea marea lovitură: aducerea la Craiova a unuia dintre cei mai în vogă antrenori români ai momentului. Este vorba de Cosmin Olăroiu, cu care a negociat o noapte întreagă și căruia i-a făcut o ofertă mai mult decât tentantă.

Pe lângă un salariu lunar destul de consistent, Rotaru i-a oferit lui Olăroiu și o parte din acțiunile clubului, însă e greu de crezut că acesta va accepta să se reîntoarcă pe banca unei echipe din România. Momentan, el antrenează în prima ligă chineză, la Jiangsu Sunning, unde are un contract de 6 milioane de euro anual și este foarte apreciat de conducătorii clubului.

ADVERTISEMENT

În plus, un alt factor care l-ar putea împiedica pe Cosmin Olăriu să preia Universitatea Craiova, pe lângă cel financiar, este că de ceva timp locuiește cu familia la Dubai și i-ar fi destul de greu să se întoarcă acasă. Ca să nu mai spunem și de oferta recentă pe care a primit-o de la Federația din Emiratele Arabe Unite, care a plusat cu un contract de 8 milioane de dolari pe an pentru a prelua echipa națională.

  • 6 milioane de euro este salariul anual pe care îl primește Cosmin Olăroiu la Jiangsu Sunning

Papură a lăsat echipa pe locul 3 în play-off, oltenii încă speră la titlu

Sub conducerea lui Corneliu Papură, în această ediție a Ligii 1, Universitatea Craiova a reușit să se califice în play-off, unde ocupă momentan locul 3, după disputarea a 2 etape. Formația olteană are același număr de puncte ca și FCSB, 26, fiind la 4 lungimi în spatele liderului CFR Cluj, care a acumulat 30 de puncte.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de o diferență așa de mică, șefii oltenilor încă mai cred cu tărie că pot câștiga titlul în acest an și de aceea patronul Mihai Rotaru va încerca să aducă în locul lui Papură un antrenor de renume, care poate să îi îndeplinească visul. „Totul depinde doar de noi. E anul Universității. Dacă noi câștigăm toate meciurile până la final, suntem 100% campioni”, a declarat Mihai Rotaru cu câteva zile în urmă.

ADVERTISEMENT