Fotbal intern

Cosmin Contra, prima reacție despre venirea la Dinamo. „Da, sunt în discuții cu cei de acolo” Exclusiv

24.08.2020 | 16:07
Cosmin Contra prima reactie despre venirea la Dinamo Da sunt in discutii cu cei de acolo Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra ar putea fi noul antrenor al lui Dinamo în perioada imediat următoare. Fostul selecționer este încă la Lisabona, unde a participat din partea UEFA la „Final 8”-ul Ligii Campionilor.

FANATIK a discutat cu Cosmin Contra despre avalanșa de informații apărute în ultimele zile în spațiul public din România, privind preluarea băncii tehnice a „câinilor”. Iar prima sa reacție pe acest subiect anunță posibila „descălecare” la Dinamo după mandatul din 2017.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, prima reacție despre preluarea băncii tehnice a lui Dinamo. „Suntem în discuții. Vedem în zilele următoare”

La câteva ore după ce FC Dinamo a anunțat, printr-un comunicat de presă, că noul acționar majoritar al clubului va fi Benel International SA, firmă cu sediul în Luxemburg și afaceri în Panama, controlată de Pablo Cortacero, FANATIK a dezvăluit un amănunt extrem de important de la întâlnirea de la „Rin”.

Anume că spaniolul Pablo Cortacero, în euforia dată de semnarea unui act cu Ionuț Negoiță ce-i garantează dreptul de administrare al clubului până la efectuarea auditului, a făcut un anunț-surpriză pentru cei prezenți.

ADVERTISEMENT

Cortacero le-a transmis acestora că are un precontract semnat cu Cosmin Contra încă dinaintea pandemiei. Spaniolul urma să reia discuțiile cu fostul selecționer pentru a-l convinge să preia Dinamo.

FANATIK a discutat cu Cosmin Contra despre stadiul acestor discuții, „Guriță” confirmând faptul că există posibilitatea de a reveni pe banca roș-albilor după trei ani.

ADVERTISEMENT

Ceea ce pot să văd spun în acest moment (n.r. – luni, 24 august, la orele prânzului) este că încă sunt la Lisabona. Trebuie să termin treaba la UEFA pentru acest Final 8, apoi merg acasă la Madrid. Sunt în discuții cu cei de la Dinamo și o să iau o decizie în zilele următoare. Nu azi, nu mâine. E posibil să mă întorc la Dinamo!” – Cosmin Contra pentru FANATIK

FANATIK a scris încă de acum două luni despre legătura dintre Cosmin Contra și Dorin Șerdean, cel care a intermediat discuțiile cu spaniolii

Cosmin Contra era văzut ca o variantă pentru postul de antrenor principal al lui Dinamo încă dinaintea reluării campionatului trecut, la mijlocul lunii iunie, după pauza provocată de pandemie.

FANATIK a dezvăluit cine este misteriosul avocat care poartă discuțiile cu Ionuț Negoiță, din partea părții spaniole. Este vorba despre Dorin Șerdean, fost viceprimar de Alba Iulia, care a participat la amicalul dintre Dinamo și Rapid la începutul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Șerdean a fost prezent la Săftica, unde s-a jucat partida, împreună cu Cornel Țălnar, și el implicat în proiectul spaniol. Șerdean și Țălnar sunt prieteni din copilărie, primul cunoscându-se foarte bine și cu Cosmin Contra. Mai mult, există informații că toți trei au și afaceri împreună, Șerdean deținând două firme în Spania: una la Madrid, cealaltă în Almeria.

De fapt, Dorin Șerdean a ieșit cu declarații după întâlnirea-șampanie de la Rin, din 13 august, anunțând, inclusiv într-un interviu pentru site-ul nostru, că prima variantă a părții spaniole pentru banca lui Dinamo este, indubitabil, Cosmin Contra.

Mai rămâne Gigi Mulțescu la Dinamo? Meciul cu Hermannstadt ar putea fi primul și ultimul pentru el din acest campionat

Sunt șanse destul de mari ca noul antrenor al lui Dinamo să fie, cât de curând, Cosmin Contra. Ce se va întâmpla cu Gigi Mulțescu? Cel care tocmai a fost prezentat zilele trecute de Rufo Collado, „noul Dănciulescu”, ca tehnicianul căruia i s-a prelungit angajamentul.

Gigi Mulțescu va sta în această seară pe banca lui Dinamo la debutul în noul campionat, în meciul de pe Arena Națională cu Hermannstadt. Apoi? Probabil, vorba sa când a auzit de Contra, „veni, vidi, vinci, roiu’!”

Mulțescu a fost ținut „cald” de spanioli pentru că nu izbutiseră să termine negocierile cu Contra, care e la Lisabona de circa 10 zile. Teoretic se va spune, probabil, că Mulțescu va rămâne la dispoziția clubului, poate la Academie, dar oricum este umilitor ce i se întâmplă! A venit la Dinamo în cel mai greu moment din istorie, a salvat echipa și nici nu a luat niciun ban!

  • 7 echipe de club a antrenat Cosmin Contra în cariera începută în 2010: Poli Timișoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe, Guangzhou RF, Alcorcon și Dinamo. Plus naționala României în perioada 2017-2019
  • 7 luni și două zile a stat Contra pe banca lui Dinamo (16 februarie 2017 – 18 septembrie 2017), cu care a fost aproape de titlu în sezonul 2016/2017. A bifat 28 de partide, având o medie a punctelor per meci de 1,82!
ADVERTISEMENT