Sport

Neluțu Varga i-a găsit deja înlocuitor lui Dan Petrescu! Un fost selecționer e principalul favorit să o preia pe CFR Cluj. Exclusiv

Al treilea mandat al lui Dan Petrescu la CFR Cluj este aproape de final. Patronul Neluțu Varga i-a găsit deja înlocuitor „Burscului”: un fost selecționer al României!
17.09.2022 | 21:22
Nelutu Varga ia gasit deja inlocuitor lui Dan Petrescu Un fost selectioner e principalul favorit sa o preia pe CFR Cluj Exclusiv
Gica Hagi il felicita pe Dan Petrescu dupa meciul de fotbal dintre CFR Cluj si FC Viitorul, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, vineri 14 februarie 2019. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a scris a doua zi după eșecul lui CFR Cluj cu Sivasspor, în grupele Conference League, că Dan Petrescu este pe punctul de a-și da demisia după ce a fost băgat în sedință de patronul Neluțu Varga. Petrescu a confirmat toate informațiile site-ului nostru în conferința de presă susținută înainte de meciul de la Pitești, cu FC Argeș.

Dan Petrescu, ca și plecat de la CFR Cluj! Neluțu Varga nu a stat cu mâinile în sân și are deja înlocuitor pe banca echipei campioane: Cosmin Contra!

Au fost mulți care au privit cu oarecare scepticism informația unui posibil divorț dintre Dan Petrescu și CFR Cluj. Cel mai de succes tehnician din istoria formației din Gruia traversează o criză care poate duce chiar la despărțire.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit intenția lui Petrescu de a rupe contractul cu CFR Cluj după runda următoare, meciul campionilor din Trivale. Ar fi vorba doar despre negocierea financiară a despărțirii, tehnicianul având o clauză de 400.000 de euro, din care ar dori măcar jumătate.

Dacă CFR Cluj nu mai vrea să ia campionate și nu mai vrea grupe de cupe europene, eu plec, nicio problemă. Vreau să mă întâlnesc marți cu patronul. După meciul cu FC Argeș ne strângem mâna și am plecat. E simplu!”, a declarat Petrescu a doua zi după dezvăluirile FANATIK.

ADVERTISEMENT

Intenția lui Dan Petrescu nu-l lasă însă cu ochii în soare pe patronul Neluțu Varga. Site-ul nostru a dezvăluit ultimatumul pe care patronul i l-a dat „Bursucului” în dimineața următoare meciului cu turcii. Acesta nu i-a căzut deloc bine lui Petrescu, amănunt pe care Varga l-a simțit, astfel că își ia deja măsuri.

Din informațiile FANATIKprimul nume aflat pe lista șefului din Gruia pentru înlocuitorul lui Petrescu, în condițiile în care acesta renunță la post, este un fost selecționer al României! Este vorba despre Cosmin Contra, liber de contract după despărțirea de Al Ittihad la finele sezonului precedent.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a fost pe lista celor de la CFR Cluj și acum doi ani, tot după o plecare a lui Dan Petrescu de la formația campioană!

În primul rând trebuie clarificată situația lui Dan Petrescu după meciul clujenilor de luni seară, de la Pitești. Apoi, în cazul despărțirii, având în vedere și pauza pentru meciurile echipelor naționale, CFR Cluj are timp să-i numească înlocuitor.

Cosmin Contra, prima variantă la care se gândește Neluțu Varga, nu ar fi pentru prima oară pe lista sa. Contra putea ajunge la CFR și după precedenta plecare a lui Dan Petrescu, cea de la finalul anului 2020. Contra tocmai se despărțea de Dinamo, iar CFR de Petrescu.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă nu s-a ajuns la niciun numitor comun, mai ales că fostul selecționer era decis să plece cât mai repede din România și să-și lingă rănile acasă, în Spania, la Madrid. Pe 3 decembrie 2020, Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj, aflată la 6 puncte în spatele liderului, și a luat titlul, al patrulea consecutiv din seria actuală a formației patronate de Varga.

Costel Gâlcă e și el pe lista celor de la CFR Cluj în cazul despărțirii de Dan Petrescu. În 2021 a cerut o „găleată” de bani

Mai există un nume important care poate intra în joc în funcție de cum va evolua situația la club. FANATIK a aflat că în calcule pentru un eventual înlocuitor al lui Dan Petrescu trebuie luat și Costel Gâlcă, și el liber de contract. Costel Gâlcă este ultimul antrenor cu care FCSB a luat titlul, în 2015.

Gâlcă nu ar fi o noutate pe lista lui Neluțu Varga la CFR Cluj. S-a mai întâmplat ca numele său să fie amintit ca variantă de antrenor în Gruia. Și nu doar că a fost amintit, dar Varga a purtat negocieri cu Costel în vara lui 2021, imediat după ce Edi Iordănescu s-a despărțit de clujeni.

Din informațiile noastre, atunci, în iunie 2021, Gâlcă i-a solicitat lui Varga un contract mare, undeva la 40.000 de euro lunar, iar șeful CFR-ului nu a fost de acord. Sunt informații că Gâlcă a cerut acei bani tocmai pentru a fi… refuzat de patron. Ulterior, la CFR a ajuns Marius Șumudică, o contribuție importantă având și un apropiat al clubului, actualul Ministru al Apărării, Vasile Dâncu.

  • 0 victorii are Dan Petrescu în 4 meciuri în deplasare în cupele europene din acest sezon, deși a jucat în Andorra, Armenia sau Kosovo!
  • 9 puncte o desparte pe CFR Cluj de Farul Constanța, liderul din SuperLiga în acest moment
ADVERTISEMENT