ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Cosmin Contra, prizonier la Dinamo! De ce nu-și poate rezilia contractul. Exclusiv

Autor: Diana Flintoacă | 18.11.2020 | 16:26
Cosmin Contra, prizonier la Dinamo! De ce nu-și poate rezilia contractul. Exclusiv
Cosmin Contra, prizonier la Dinamo! De ce nu-și poate rezilia contractul

Cosmin Contra este decis să-și rezilieze contractul cu Dinamo, dar deocamdată este ținut prizonier în „Ștefan cel Mare” din cauza lipsei banilor și a amatorismului de care dau dovadă investitorii spanioli care au preluat clubul.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero dovedește pe zi ce trece că nu are capacitatea financiară, dar nici nu știe să managerieze din postura de președinte un club ca Dinamo. Club pe care, de când l-a preluat, l-a dus pe locul 15, a creat datorii imense, peste cele făcute deja de Ionuț Negoiță, și ale cărui conturi sunt goale în momentul de față.

Promisiunile neonorate ale investitorilor spanioli au inflamat spiritele în „Ștefan cel Mare”, situația este dramatică, atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv, iar jucătorii străini caută o cale de a scăpa din calvarul pe care-l trăiesc la București.

Rufo Collado a fost mandatat să-i rezilieze contractul lui Contra, dar nu are drept de semnătură!

Cosmin Contra și-a dat seama că situația de la Dinamo nu poate fi schimbată în bine și imediat după meciul cu Astra de sâmbătă seara, terminat 1-1, și-a anunțat apropiații că vrea să plece. A doua zi, a avut o întâlnire cu Rufo Collado, directorul sportiv al dinamoviștilor, antrenorul transmițându-i acestuia că dorește încetarea contractului. Contra i-a anunțat pe șefii clubului că renunță la clauza de reziliere de 300.000 de euro, dar vrea să-și primească măcar salariile restante și banii de chirie pentru lunile în care a stat la București.

ADVERTISEMENT

Rufo Collado nu i-a dat un răspuns pe loc antrenorului, dar i-a spus că va încerca să-i rezolve dorințele. Pablo Cortacero, care nu i-a mai răspuns în ultima vreme la telefon lui Contra, i-a transmis directorului sportiv să accepte toate dorințele antrenorului și că o să i se semneze contractul de reziliere pe cale amiabilă.

Surpriză însă! Cum Rufo Collado nu are putere de semnătură și pentru că până astăzi, 18 noiembrie, n-au ajuns cei 400.000 de euro promiși, care oricum n-ar ajunge nici să plătească salariile jucătorilor pe o lună, oamenii din conducerea lui Dinamo l-au sunat pe Cortacero.

Pablo, Contra trebuie să rămână. Nu ne permitem acum să-l dăm afară și nici nu avem pe cine să aducem ca să remedieze situația. Pentru că nu doar antrenorul este supărat, ci și jucătorii. Soluția pentru a calma spiritele și a obține rezultate este să apară banii în conturi”, a fost calmat Cortacero, din informațiile FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra e prizonier la Dinamo. Clubul nu are bani să-i plătească plecarea

În principiu, voi sta pe bancă la meciul cu Voluntari. Am avut o discuție după meciul cu Astra, ambele părți ne dorim încetarea colaborării, dar sunt anumite lucruri care trebuie să se întâmple. Depinde doar de club în momentul de față”, a mărturisit Cosmin Contra pentru Telekom Sport.

Astfel, deocamdată, Cosmin Contra este ”prizonier” la Dinamo și trebuie să-și respecte contractul semnat și să vină la antrenamentele „câinilor”. De asemenea, el va fi pe bancă și la meciul cu FC Voluntari, de vineri, de la ora 20:30, pe stadionul din Ștefan cel Mare. Pentru că și promisiunea de a juca toate meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională a fost doar o minciună, având în vedere că Dinamo a ajuns să se împrumute pentru a asigura baremul arbitrilor sau masa jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Singura variantă în acest moment ca tehnicianul să se elibereze din Ștefan cel Mare este să accepte să plece fără nicio pretenție financiară de la Dinamo. În conturile clubului nu sunt bani, investitorii spanioli au transmis că majorarea de capital s-ar putea face după 25 decembrie, iar până atunci nu se știe dacă Dinamo va reuși sau nu să mai supraviețuiască. Cert este că până pe 30 noiembrie trebuie achitate datoriile urgente, altfel „alb-roșiii” pot pierde și cele 6 puncte acumulate până acum în clasament!

  • 7.000.000 de euro este suma aproximativă a datoriilor pe care le are Dinamo în acest moment. Aici sunt incluse și cele de pe vremea lui Ionuț Negoiță, dar și cele produse de noii patroni spanioli
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!