Fotbal international

Cosmin Contra pune evoluția slabă a tricolorilor pe seama tinereții: ”Am introdus o echipă tânără. E greu să deschizi un adversar care se apără”

08.09.2019 | 22:10
Cosmin Contra pune evolutia slaba a tricolorilor pe seama tineretii Am introdus o echipa tanara E greu sa deschizi un adversar care se apara

La trei zile după eșecul cu Spania, România a trecut, greu, cu 1-0 de Malta și continuă să spere la calificarea la Euro 2020. Selecționerul nu e îngrijorat după prestația ștearsă a tricolorilor de la Ploiești și consideră că tinerețea primului ”11” a făcut ca jocul să sufere.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru ”1 solist la meciul Muntenegru – Bulgaria. Vezi toate cotele AICI

Cosmin Contra pune evoluția slabă a tricolorilor pe seama tinereții și a lipsei de experiență

Selecționerul Cosmin Contra a recunoscut faptul că naționala nu a evoluat conform așteptărilor cu Malta și a găsit și cauza principală pentru acest lucru: tinerețea. Mulțumit doar de primele 20-30 de minute, Contra crede că nervozitatea tinerilor tricolori și-a spus cuvântul: ”A doua repriză jocul nu a strălucit, însă în primele 20-30 minute am avut ocazii și un gol valabil. Apoi am comis o greșeală în urma căreia și ei au avut o ocazie foarte mare.

E greu să deschizi o echipă care se apără. Pentru noi era o finală. Am introdus o echipă tânără, am debutat 3 jucători. De aceea nu a fost jocul mai legat. Nu știu de ce au fost jucătorii nervoși. Am văzut dorință. Azi, echipa a fost mai nervoasă ca de obicei. Am avut posesie, șuturi, centrări. A doua repriză nu am avut luciditate.”, a declarat selecționerul.

Mulțumirile lui Contra: cele 3 puncte și debutanții Bordeianu și Rus 

Dacă jocul nu l-a mulțumit, Cosmin Contra e bucuros cu cele 3 puncte și cu evoluția celor doi jucători debutați azi la națională: Adrian Rus și Mihai Bordeianu: ”După Spania am spus că avem 4 finale. Am câștigat-o pe prima. Sunt mulțumit și de cei doi jucători pe care i-am debutat azi, Rus și Bordeianu”, a spus Contra după meci.