Fotbal intern

Cosmin Contra pune presiune pe Adam Nemec. Dinamo a mai adus un atacant

06.10.2020 | 15:55
Cosmin Contra pune presiune pe Adam Nemec  Dinamo a mai adus un atacant
ADVERTISEMENT

Dinamo a mai luat un atacant și a urcat la 14 numărul transferurilor de jucători noi, pe lângă revenirile tinerilor împrumutați pe la alte echipe. Cosmin Contra pune presiune pe Adam Nemec, care nu este în cea mai bună formă de la revenirea la Dinamo. 

Magaye Gueye are 30 de ani, s-a născut în Franța, din părinți senegalezi, are, de altfel, 3 selecții la echipa națională U23 a Senegalului, după 27 de selecții la diferite loturi naționale franceze, în funcție de vârstă.

ADVERTISEMENT

Magaye Gueye joacă centru atacant, dar poate evolua și ca extremă dreapta. A venit la Dinamo liber de contract, după ce a terminat în iulie contractul cu FC Qarabag din Agdam, Azerbaidjan, unde în 28 de meciuri a marcat 8 goluri.

Transferul lui Magaye Gueye pune presiune pe Adam Nemec. Cosmin Contra vrea concurență în atacul lui Dinamo

Noul atacant francez al lui Dinamo s-a lansat în fotbalul profesionist la FC Strasbourg, de unde a fost transferat de Everton în 2010. A jucat 34 de meciuri în Premier League, în care a înscris 3 goluri și a avut 9 assist-uri.

ADVERTISEMENT

A evoluat și în 34 de partide pentru a doua echipă a lui Everton, unde a înscris de 10 ori și a dat 14 pase de gol.

Magaye Gueye a fost împrumutat de clubul din Liverpool la Brest, apoi, în 2014 a plecat de la Everton și a mai jucat la Millwall, Adanaspor, Osmanlispor și Qarabag.

ADVERTISEMENT

La Adanaspor (2015-2018), a prins Magaye Gueye cea mai bună perioadă din cariera sa: a înscris 26 de goluri si a dat 16 pase decisive în 90 de meciuri în primele doua ligi din Turcia.

În ciuda unei campanii de transferuri în forță de când spaniolii au luat echipa de la Ionuț Negoiță, Dinamo este pe locul 14, loc de baraj, după 6 etape din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Câinii” lui Cosmin Contra au o singură victorie, 3-1 la Mediaș, cu Gaz Metan, două egaluri, 1-1 și cu Hermannstadt, și cu FC Botoșani acasă, și trei înfrângeri, 0-1 cu Chindia în deplasare, 0-1 cu UTA acasă și 2-3 cu FCSB pe „Arena Națională”.

  • „Îmi doresc să intrăm în play-off şi să terminăm în primele patru. Am adus mulți jucători noi, cu care Cosmin Contra va face o echipă puternică” – Pablo Cortacero
  • „Îi știu pe acești jucători, i-am urmărit, sunt jucători experimentați care pot să dea o altă față echipei, să ne ajute în îndeplinirea obiectivului pe care îl avem. Play-off-ul este obiectivul meu, sunt investiții masive la Dinamo. Altfel, nu mă întoarceam în România. Dinamo va arăta altfel în cel mai scurt timp” Cosmin Contra
  • 300.000 de euro este cota lui Magaye Gueye pe transfermarkt.com
  • 14 jucători noi a adus Dinamo de când a fost preluată de spaniolii reprezentați de Pablo Cortacero: Vlad Achim (Viitorul Constanța), Janusz Gol (KS Cracovia), Adam Nemec (FC Pafos), Borja Valle (Deportivo de La Coruna), Juan Camara (Jagiellonia Bialystok), Isma Lopez (CD Tenerife), Alexander Gonzalez (CD Mirandes), Tomas Mejias Osorio (Middlesbrough), Rene Hinojo (UD Almería), Paul Anton (liber de contract), Andrei Radu (CFR Cluj), Aleix Garcia (liber de contract), Abdoulaye Ba (Rayo Vallecano), Magaye Gueye (liber de contract)
ADVERTISEMENT