Fotbal intern

Cosmin Contra, arțăgos înaintea meciului România – Lituania: „Nu mă interesează cancanurile”

16.11.2018 | 13:08
Cosmin Contra artagos inaintea meciului Romania  Lituania Nu ma intereseaza cancanurile
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a vorbit înaintea partidei din runda a cincea a Ligii Națiunilor de la Ploiești, în care România va găzdui Lituania. Selecționerul naționalei a avut o reacție destul de dură la adresa celor care îi contestă parcursul echipei sale în această competiție.

Contra susține că România trebuie să bată Lituania, chiar dacă va juca din nou fără suporteri: „Fac un apel la suporteri să nu mai facă probleme și pe viitor. Eu am spus toata săptămână că nu trebuie să căutăm alibiuri și trebuie să câștigăm meciul cu Lituania. Indiferent ce se va întâmpla la Serbia-Muntenegru, noi trebuie să câștigăm și apoi să mergem în Muntenegru să ne jucăm șansa noastră, fie la locul 1, fie la locul 2. Asta chiar dacă Lituania a arătat în meciul tur că nu este o echipă care poate fi învinsă foarte ușor.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, înainte de România – Lituania: „Doar eu văd schimbarea în bine din acest an”

Selecționerul României nu a vrut să dea prea multe indicii cu privire la echipa de start pe cacre o va folosi la meciul cu Lituania: „S-a întâmplat ca unii jucători să fie suspendați, alții accidentați. În funcție de ce am văzut săptămâna asta, voi alege mâine primul 11. Indiferent de numele jucătorului, va merita să joace. Eu am încercat să aduc jucători la națională care au o formă foarte bună la club. Să vină aici după meritele pe care le au. Există o strategie pentru ca și la meciul cu Muntenegru să fie 3, 4 jucători care sunt proaspeți. S-a integrat foarte bine Ianis. Și el și Pașcanu au fost foarte bine primiți de băieți.”

Contra se arată supărat de faptul că rezultatele formației sale au fost contestate: „La noi există tendința asta să se vorbească fără să se știe ce se întâmplă. Nu mă deranjează niciun atac, dar cred că există multe opinii… Eu sunt interesat pe ce fac eu la echipa națională. Restul cancanurilor și ce se mai vinde prin presa românească nu mă interesează. Dacă doar eu văd schimbarea în bine din acest an, fără înfrângere, cu 12 jucători debutați, atunci înseamnă că doar eu o văd și opinia publică nu.”

ADVERTISEMENT

Selecționerul României nu vedea posibilă câștigarea grupei

Cosmin Contra a explicat și faptul că în această campanie formația sa a întâlnit echipe foarte bune, motiv pentru care a avut mai puține șanse să câștige grupa de Liga Națiunilor: „Ce nu a mers? Nu am câștigat primul meci, când am făcut egal acasă în condiții dificile, fără spectator… Apoi am făcut egal acasă cu Serbia, când cartonașul roșu luat de Tamaș m-a forțat să îmi schimb strategia. Nu zic că nu mă gândesc să câștig grupa, dar sunt realist. Oricum e foarte important și să terminăm pe locul 2. Băieții au dat tot la fiecare meci să câștige, dar nu s-a putut pentru că sunt adversari în față, adversari valoroși. Noi nu avem în niciunul dintre primele 5 campionate din Europa vreun titular. De ce nu avem? Pentru că trebuie să facem niște lucruri în bune! Toată lumea dorește să ne calificăm în cupele europene, în Champions League, în Europa League, că dacă nu dorești lucrul ăsta mai bine stai acasă. Fotbalul românesc nu este la cel mai înalt nivel, dar cu multă muncă pe viitor putem construi și să revenim acolo unde am fost acum ceva timp.”

România – Lituania se joacă sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești. Partida va putea fi urmărită live video pe FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT