Fotbal intern

Cosmin Contra, primul scandal în vestiar. „Cât sunt eu aici, tu nu mai joci la Dinamo!” Exclusiv

09.09.2020 | 20:26
Cosmin Contra primul scandal in vestiar Cat sunt eu aici tu nu mai joci la Dinamo Exclusiv
Cosmin Contra, scandal cu Mihai Neicuțescu: „Cât sunt eu aici, tu nu mai joci la Dinamo!” © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a avut deja primele tensiuni cu jucătorii pe care i-a găsit la Dinamo. Antrenorul a declarat că nu mai are nevoie de unii în lotul său. Mihai Neicuțescu, 21 de ani, este unul dintre aceștia, tânărul jucător fiind trimis inițial la echipa a doua, apoi „interzis” și acolo.

FANATIK a aflat ce a dus la despărțirea lui Contra de Neicuțescu, care s-a antrenat sub comanda acestuia la primele antrenamente de la revenirea în „Ștefan cel Mare”. Cei doi au avut un dialog mai aprins în urma căruia lui Neicuțescu i s-a transmis că merge la Dinamo II.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, scandal cu Mihai Neicuțescu la unul din primele antrenamente de la revenirea tehnicianului la Dinamo

Cosmin Contra a redebutat pe banca lui Dinamo în deplasarea de la Ploiești, cu Chindia, un eșec (0-1) greu de digerat de către tehnician. Echipa sa nu a tras nici măcar un șut pe spațiul porții târgoviștenilor, lucru care nu i s-a întâmplat lui Contra în toată cariera.

Nu credeam că o să ne prezentăm chiar așa de rău. Vor fi multe schimbări la Dinamo, vor pleca unii jucători pentru că aici e nevoie în primul rând de atitudine”declara Contra după acel meci.

ADVERTISEMENT

Patru dintre jucători au și fost anunțați că nu se mai contează pe serviciile lor, fiind vorba despre fundașii Mihai Popescu și Andrei Sin, plus atacanții Mihai Neicuțescu și Daniel Popa. Pe listă e și Răuță, dar accidentarea lui Vlad Achim îl ține încă pe acesta la Dinamo.

În ceea ce-l privește pe Neicuțescu, acesta a avut un schimb de replici mai dur cu Cosmin Contra la unul dintre antrenamente, antrenorul fiind surprins de modul cum acesta se pregătește, dar și de dialog.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra: „Cât sunt eu aici tu nu mai joci la Dinamo!” / Neicuțescu: „Oricum vreau să plec!”

Din informațiile FANATIK, Contra nu a fost mulțumit de modul în care Neicuțescu a tratat unele faze de antrenament, reproșându-i că nu se implică suficient în fazele de joc.

„Mister, dar cum să alerg fără minge? Așa, de unul singur? Ce antrenament e ăsta?”, ar fi fost cuvintele care l-au surprins neplăcut pe Cosmin Contra. Acesta a încercat să-i explice jucătorului ce vrea de la el, dar totul s-a terminat cu o replică dură a tehnicianului: „Cât sunt eu aici, tu nu mai joci la Dinamo! Poți să mergi la echipa a doua sau să-ți cauți echipă!”

ADVERTISEMENT

Nu a fost însă ultima parte a dialogului de la distanță, pentru că în drum spre vestiare Mihai Neicuțescu a fost auzit de colegi când i-a transmis lui Contra: „Oricum și eu vreau să plec!”

Trimis de Contra la Dinamo II, Mihai Neicuțescu a „sărbătorit” cu o petrecere de manele, motiv pentru care a fost interzis și la echipa a doua

Din „lotul de 4” la care Contra a anunțat că renunță, Daniel Popa a fost deja împrumutat la Chindia, unde a mai evoluat acum câteva sezoane, Mihai Popescu e dorit de Rapid, Sin se antrenează cu Dinamo II și așteaptă debutul de sâmbătă cu FCSB II, iar Mihai Neicuțescu nu mai are voie nici la echipa secundă!

În week-end, el a luat parte la o petrecere alături de iubita sa, care a urcat pe rețelele de socializare imagini de la evenimentul la care nu s-a respectat nicio distanțare socială. Neicuțescu a primit mai multe dedicații din partea lăutarilor prezenți, între care și manelistul Dan Bursuc. Filmulețul a stârnit indignarea lui Cosmin Contra și a celorlați șefi dinamoviști.

Am văzut imaginile, vor fi consecințe. Chiar dacă l-am trimis la echipa a doua, după ce nu a respectat regulile pentru COVID-19 nu va mai putea să se antreneze nici la echipa a doua. Vor fi consecințe și la nivel de bani, va fi o amendă. Jucătorii trebuie să înțeleagă că trebuie să fie profesioniști. Astea sunt regulile în momentul de față, nu putem să avem asemenea ieșiri. Neicuțescu are o familie, niște părinți, neamuri, ar trebui să fie mai responsabil” – Cosmin Contra, antrenor Dinamo

Giovanni Becali îl ajută pe Mihai Neicuțescu să plece: „Dacă vrea să lucreze cu noi, îl ajutăm să-și găsească echipă”

Mihai Neicuțescu le-a transmis apropiaților că sunt șanse mici să mai continue la Dinamo în aceste condiții. Pe adresa sa ar fi sosit și câteva propuneri de transfer, el fiind aproape de plecare și acum un an.

Atunci Dinamo a avut o propunere pentru jucătorul de 21 de ani din Polonia, de la LKS Lodz, informație dezvăluită de FANATIK, dar era vorba despre o sumă derizorie, de doar 120.000 de euro. Dinamo tocmai îl răscumpărase pe Neicuțescu de la Chindia, Negoiță bătuse palma cu polonezii, dar nu s-a mai făcut nimic.

Acum FANATIK a aflat că atacantul ar avea ceva propuneri din prima ligă maghiară și din Segunda Division, ultimele venite pe filiera lui Giovanni Becali. Acesta nu a vrut să detalieze aceste informații, dar anunță că e dispus să-l ajute pe tânărul jucător.

„Dacă Mihai Neicuțescu vrea să lucreze cu firma noastră, îl vom ajuta să-și găsească echipă. Bineînțeles, dacă nu mai vrea să rămână la Dinamo. De el depinde, nu de noi” – Giovanni Becali pentru FANATIK

Nici Florin Prunea nu a mai putut să-l apere după „scandalul maneaua”: „Din frustrare te duci și te antrenezi de două ori mai mult, nu petreci”

Florin Prunea a fost unul dintre oamenii care s-au opus vânzării lui Mihai Neicuțescu la LKS Lodz în august 2019. Și pentru că jucătorul este tânăr, talentat și are viitor, dar în principal din pricina prețului rușinos (120.000 de euro) propus de polonezi.

Fostul președinte de la Dinamo l-a apărat mereu pe atacant, dar „scandalul maneaua” din week-end-ul trecut, în care a fost implicat Neicuțescu, l-a dezamăgit și pe Prunea.

Eu i-am ținut partea, dar nu ai voie să faci așa ceva, mai ales acum că s-a renunțat la el. M-am opus să fie vândut pe o sumă derizorie. După cum îți așterni, așa dormi. Toți trebuie să facă sacrificii. E un băiat tânăr, merită o a doua șansă. Din frustrare te duci și te antrenezi de două ori mai mult, nu petreci. Trebuie să avem mai multă grijă… e un jucător tânăr, nu știu de unde îi mai taie la bani, că e vai de capul lui”, a spus Prunea la Digisport.

  • 250.000 de euro este cota actuală a lui Mihai Neicuțescu, nemodificată de mai bine de un an (august 2019)
  • 1.000 de euro lunar este salariul lui Neicuțescu la Dinamo, cel mai mic dintre jucătorii aflați la prima echipă, mai având contract până în vara lui 2022
ADVERTISEMENT