Ce se pregătește să schimbe Cosmin Contra pentru meciul cu Insulele Feroe. Ianis Hagi, titular?!

CORESPONDENȚĂ DIN CLUJ
Eduard Nicolae Popa    Cristi Coste   
în Echipa nationala
24/03/2019, 23:10
Ce se pregătește să schimbe Cosmin Contra pentru meciul cu Insulele Feroe. Ianis Hagi, titular?! GALERIE FOTO CORESPONDENȚĂ DIN CLUJ
Cosmin Contra are nevoie disperată de 3 puncte cu Feroe, altfel EURO 2020 poate fi deja istorie pentru noi

România a ratat debutul în preliminariile pentru EURO 2020, pierzând cu 2-1 pe terenul Suediei, principala contracandidată la locul secund în grupă. Cosmin Contra a început la Solna într-un 4-3-3 ofensiv pe hârtie, dar temător pe teren, de nerecunoscut și pentru selecționer, care a fost nevoit să umble la echipă în pauză. Era 2-0 pentru adversar, am marcat o dată, dar fără folos în clasament. FANATIK a aflat că, pentru meciul de marți de la Cluj, contra Insulelor Feroe, Contra va umbla și la sistem, și la echipă.

Cosmin Contra schimbă sistemul și echipa pentru România – Insulele Feroe

Având în vedere debutul din Suedia, cu greșelile asumate, selecționerul e pregătit să schimbe fața naționalei pentru partida de marți seara de pe „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, contra naționalei din Insulele Feroe. Pentru că victoria e vitală, iar adversarul e mult mai accesibil, Contra va renunța la un mijlocaș defensiv, anume la Tudor Băluță.

Se va juca probabil 4-4-2, cu două vârfuri autentice. Ieșirea unui distrugător va face loc unui mijlocaș de creație, iar acesta ar putea fi Ianis Hagi. Se anunță o linie de mijloc cu Răzvan Marin, Alex Chipciu, Nicolae Stanciu și Ianis Hagi, astfel că am putea avea și un decar ca Ianis, și un optar ca Stanciu, după cum analiza Gabi Balint după 1-2 în Suedia. Sau, dacă s-ar renunța și la Stanciu (ar fi o surpriză!), l-am putea vedea din primul minut în teren pe Ciprian Deac într-o linie de mingicari de genul Chipciu, R. Marin, Hagi, Deac!

Cosmin Contra schimbă echipa și sistemul în România - Feroe
Gică Hagi a pus deja presiune pe Cosmin Contra, declarând că Ianis nu e la lot ca să care bagajele!

Cristi Manea îi face loc lui Benzar, Keșeru intră din primul minut

Va fi interesantă și formula din apărare, nu doar mijlocul care trebuie să construiască pentru cei doi atacanți. Pentru că, aproape sigur, vom avea două vârfuri de careu împotriva feroezilor, la fel ca în primele 15 minute din repriza a doua a meciului din Suedia, când chiar am produs daune adversarului. Iar cei doi atacanți: Keșeru și Pușcaș.

Ne întoarcem în defensivă, unde se așteaptă ca Manea să fie penalizat pentru jocul modest de sâmbătă și să-i facă loc în primul 11 lui Romario Benzar. Nici perechea de fundași centrali nu pare bătută în cuie, dar Contra nu e încă decis. Există varianta titularizării lui Cosmin Moți, în locul colegului de la club, Dragoș Grigore. Bancu, fundașul stânga care e de fapt… mijlocaș, nu are contracandidat! Cel puțin nu în lotul actual.

Cosmin Contra schimbă echipa și sistemul în România - Feroe
Ciprian Deac are șanse mai mari decât colegul său Cristi Manea să joace cu Feroe, acasă. pe stadionul CFR-ului

Cum poate arăta România contra Insulelor Feroe (4-4-2)

  • Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Moți, Bancu – Chipciu, Marin, Hagi, Stanciu (Deac) – Keșeru, Pușcaș

Cum a început România la 1-2 cu Suedia (4-3-3)

  • Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Grigore, Bancu – T. Băluță, Marin, Stanciu – Chipciu, Pușcaș, Mitriță.
Închide ×