Fotbal intern

Cosmin Contra, anunț tranșant la plecarea de la Dinamo: „Nu mai revin în România”

03.12.2020 | 19:31
Cosmin Contra anunt transant la plecarea de la Dinamo Nu mai revin in Romania
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a anunțat că se desparte de Dinamo în mod oficial. Joi, 3 decembrie, „Guriță” își va lua la revedere de la jucători și va încheia mandatul care a început pe 26 august.

Antrenorul în vârstă de 44 de ani are drum liber să îi părăsească pe roș-albi. Avocații l-au înștiințat pe Contra că termenul la care trebuie să își primească banii a expirat, astfel că poate rupe contractul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Doar 11 meciuri a rezistat Contra pe banca dinamovistă în acest sezon, perioadă în care a înregistrat trei victorii, două rezultate de egalitate și șase înfrângeri.


Cosmin Contra a plecat oficial de la Dinamo

UPDATE, 3 decembrie, ora 19:32 / Antrenorul Cosmin Contra a părăsit echipa Dinamo București, supărat pe patronii spanioli ai clubului, care nu l-au plătit şi a spus că nu mai revine în România.

ADVERTISEMENT

”Plec cu sentimentul că puteam să fac mai mult pe temă sportivă, dar asta e. Nu e treaba mea cum am fost tratat de conducerea clubului, e treaba celor care conduc clubul în momentul de faţă. Eu am încercat să-mi fac treaba cât mai bine şi fiecare persoană are o limită. Limita mea a ajuns peste limită.

Nu regret că am venit la Dinamo, Dinamo întotdeauna… Am plecat în fotbalul mare de la Dinamo, am venit acum trei ani de zile, am fost aproape să câştig campionatul şi am câştigat Cupa Ligii. E un club care merita aceste efort.

ADVERTISEMENT

Trebuie să se înţeleagă că sunt anumite lucruri şi sănătatea, care e mai presus de orice. Îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult şi sigur, mâine (n.r. – vineri), băieţii vor câştiga şi vor continua seria asta bună începută. Nu că nu mai revin la Dinamo, nu mai revin în România”, a declarat Contra la plecarea de la Săftica.

Dinamo va aborda fără căpitanul Ante Puljic meciul cu FC Argeș, care este programat vineri, 4 decembrie. Cu doar o zi înaintea deplasării în Trivale, ”roș-albii” au primit vestea că nu se vor putea baza pe serviciile căpitanului. FANATIK a aflată că stoperul croat este răcit și nu va face parte din lot pentru partida din etapa a 12-a.

ADVERTISEMENT

În plus, doi dintre cei mai importanți fotbaliști din era spaniolă au plecat deja. Este vorba despre Borja Valle și Isma Lopez. Alți doi jucători au probleme medicale. Marco Ehmann s-a accidentat și a plecat acasă, în Germania, iar Robert Moldoveanu se află în Turcia, la Istanbul, pentru un control la clinica Acibadem.


Știre inițială, 2 decembrie, ora 17:58

Contra pleacă în mod oficial de la Dinamo. E dezamăgit de experiența dinamovistă

„Avocații mei vor trimite de azi notificarea prin care voi deveni liber. Mâine mă voi mai duce doar ca să-mi iau la revedere de la jucători. Dar, azi, am fost la antrenament, am făcut ce trebuia”, a declarat Cosmin Contra pentru Digi Sport.

Cosmin Contra o lasă pe Dinamo pe locul 14 în Liga 1, cu nouă puncte, și calificată în optimile de finală ale Cupei României.

 „Nu cred că va intra Dinamo în faliment pentru că vor exista mereu persoane care să nu lase ca acest lucru să se întâmple. Eu vreau să mă liniștesc, e și ziua mea de naștere peste puțin timp, să am și sărbători fericite. Voi pleca în Spania, alături de familie”, a adăugat antrenorul de 44 de ani.

„Rufo Collado m-a pasat unui avocat”

Cosmin Contra a dezvăluit oferta de reziliere pe care a primit-o din partea lui Dinamo, dar pe care a refuzat-o. Aceasta a venit după meciul cu Astra, jucat pe 14 noiembrie și terminat la egalitate, scor 1-1.

„Am pus multă pasiune, pun în fiecare zi când mă duc la antrenament, sper să mă înțeleagă lumea. Imediat după meciul cu Astra am avut o discuție cu Rufo Collado, am stat două ore de vorbă, ei își doreau schimbarea, eu la fel. Le-am făcut o ofertă decentă, din punctul meu de vedere, după care Rufo Collado m-a pasat unui avocat.

Acel avocat a făcut o singură ofertă, o contraofertă, de fapt, care mi-a arătat cât de mult apreciază ei munca mea. Eu am propus pentru mine și staff salariile plătite la zi iar ei mi-au oferit un salariu și două salarii în februarie din drepturile de televiziune. Numai că drepturile de televiziune nu mai sunt, nu mai pot fi cesionate. 

Aș fi dorit să fiu plătit pentru munca depusă în aceste trei luni, aproape 100 de zile. Am fost foarte naiv”, a încheiat Contra.

ADVERTISEMENT