Sport

Cosmin Contra vrea să antreneze din nou în Spania: “Merit o altă şansă”

Cosmin Contra a oferit un interviu pentru Marca şi a anunţat că îşi doreşte să antreneze din nou în Spania.
21.09.2021 | 21:10
Cosmin Contra vrea sa antreneze din nou in Spania Merit o alta sansa
ADVERTISEMENT

Antrenorul român Cosmin Contra, care la sfârșitul lunii august a semnat cu echipa Al-Ittihad Jeddah Club din prima divizie a Arabiei Saudite, a declarat, pentru postul de radio Marca, faptul că vrea să pregătească, din nou, o formație din La Liga.

Cosmin Contra, interviu în Spania: “Ar fi un vis să antrenez din nou în La Liga”

În trecutul său a purtat tricourile lui Deportivo Alavés, Getafe, Atlético de Madrid sau Milan, printre altele. Astăzi, nu mai este în pantaloni scurți, ci într-un costum, fiind antrenor al clubului Al-Ittihad Jeddah Club din prima divizie a Arabiei Saudite”, menționează Marca în descrierea făcută tehnicianului român.

ADVERTISEMENT

Celebrul jurnalist de radio David Sánchez i-a luat tehnicianului un interviu, iar acesta a abordat mai multe subiecte. Unul dintre ele – o posibilă revenire a lui în prima divizie spaniolă. „Mi-aș dori ca cineva din Spania să aibă încredere în mine. Merit o altă șansă, dar știu că este complicat. Ar fi un vis să mă antrenez din nou în La Liga”, a recunoscut „Guriță”.

Niciun punct în cinci partide

Contra a făcut și o scurtă analiză a evoluției din ultima vreme a celor de la Getafe. „Lucrurile nu merg deloc bine acolo. În unele meciuri, echipa merita să obțină mai mult, dar când intri într-o anumită dinamică și nimic nu merge bine, este greu să mai ieși. A jucat cinci partide în campionat și nu a câștigat niciun punct, deci nu are ce să fie bine la echipă”, a spus Contra.

ADVERTISEMENT

Getafe a fost învinsă în deplasare de Valencia cu 1-0, acasă de Sevilla cu același scor, în deplasare de Barcelona cu 2-1, acasă de Elche cu 1-0 și, în fine, în deplasare de Rayo Vallecano cu 3-0.

Simeone știe ce are de făcut

Contra a vorbit și despre cum vede situația de la Atlético de Madrid. „Toată lumea a spus că este favorită clară. Din punctul meu de vedere, favoritele sunt Barça și Real Madrid. Atleti este și ea favorită, dar nu una clară. Cu două remize obținute pe teren propriu există deja îndoieli că echipa se poate implica în lupta la titlu, dar sunt sigur că Simeone poate rezolva problemele.

ADVERTISEMENT

Atlético va câștiga meciuri și va străluci din nou. Simeone a fost, în ultimii ani, unul dintre cei mai buni antrenori din Europa și din lume. Uitați-vă la ce a fost Atlético acum câțiva ani și la ce este acum”, a spus tehnicianul român.

„Guriță” știe că prima divizie spaniolă a pierdut mai mulți jucători foarte importanți, cea mai recentă plecare fiind a lui Messi, la PSG, motiv pentru care este mai puțin competitivă decât înainte. „Fotbalul evoluează, generațiile se schimbă și este normal. Cred că nu este corect să comparăm perioadele. Este clar că există o schimbare și acum nu este la fel ca acum ani”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește partida Getafe – Atlético Madrid, programată miercuri seară, de la ora 20.30, în etapa a 6-a a campionatului, Contra este conștient că echipa oaspete pleacă favorită. „Getafe trece printr-o perioadă foarte dificilă, dar în fotbal nu se știe niciodată. Să vedem ce se va întâmpla. Poate va fi remiză și ambele echipe vor fi mulțumite”, a încheiat tehnicianul român.

ADVERTISEMENT