Fotbal intern

Cosmin Contra vrea să-l convoace la naţionala României pe Olimpiu Moruţan. Surprizele lui “Guriţă”

16.08.2018 | 13:36
Cosmin Contra vrea sal convoace la nationala Romaniei pe Olimpiu Morutan Surprizele lui Gurita

Cosmin Contra pregăteşte câteva surprize pentru Liga Naţiunilor, competiţie care oferă acces spre EURO 2020, iar “Guriţă” este pregătit să îl convoace la naţionala României pe Olimpiu Moruţan, fotbalistul transferat de FCSB de la FC Botoşani contra sumei de un milion de euro.

Selecţionerul echipei naţionale a României a anunţat că îl urmăreşte cu atenţie pe Olimpiu Moruţan, fotbalistul care a impresionat încă de la primele meciuri jucate în tricoul vicecampioanei României. Un alt jucător care l-a surprins pe “Guriţă” şi vrea să-l cheme la naţionala României este Denis Drăguş, fotalistul legitimat la FC Viitorul Constanţa.

Cosmin Contra vrea să-l convoace la naţionala României pe Olimpiu Moruţan

“Sunt jucători care sunt în formă bună în străinătate, precum Eric Bicfalvi şi Nicolae Stanciu. În ţară sunt în formă George Ţucudean, Alex Mitriţă, jucători care au deminstrat asta în acest start de sezon. Chiar şi Denis Drăguş sau Olimpiu Moruţan. Şi ei sunt urmăriţi, suntem atenţi la evoluţiile lor. Sperăm să o ţină tot aşa şi au şanse să ajungă la echipa naţională”, a spus Cosmin Contra la Telekom Sport TV.

Denis Drăguş în meciul disputat de FC Viitorul Constanţa pe terenul lui FC Dinamo Bucureşti
Denis Drăguş se află în vederile lui Cosmin Contra, după ce a jucat foarte bine pentru FC Viitorul Constanţa

Naţionala României va juca în Divizia C la Liga Naţiunilor

Echipa naţională a României este în Divizia C, în grupa 4, la Liga Naţiunilor. “Tricolorii” vor juca împotriva reprezentativei Serbiei, Muntenegrului şi Lituaniei. Primul meci al naţionalei antrenate de Cosmin Contra s eva juca pe 7 septembrie, de la ora 21.45, cu Muntenegru, dar partida se va juca fără spectatori, în urma incidentelor din partida cu Grecia de acasă din 2015, din preliminariile Campionatului European 2016.

Al doilea meci al “tricolorilor” va avea loc în Serbia, pe 10 septembrie, de la ora 2145, pe 14 octombrie România se va duela cu Serbia pe teren propriu, de la ora 16.00, iar pe teren propriu va întâlni Lituania, pe 17 noiembrie, de la ora 21.45. Muntenegru – România va avea loc pe 20 noiembrie, de la ora 21.45.

Calendarul competiţiei:

Etapa 1: 6 – 8 septembrie 2018

Etapa 2: 9 – 11 septembrie 2018

Etapa 3: 11 – 13 octombrie 2018

Etapa 4: 14 – 16 octombrie 2018

Tragerea la sorţi play-off: început decembrie 2018

Play-off Liga Naţiunilor: 5-9 iunie 2019

Tragerea la sorţi play-off EURO 2020: 22 noiembrie 2019

Play-off EURO 2020: 26 – 31 martie 2020

Regulament

Primele echipe clasate vor promova, iar ultimele vor retrograda. Câştigătoarele grupelor din Liga Naţiunilor sau echipele clasate imediat în spate, care nu s-au calificat din grupele preliminare, vor juca două baraje. Din fiecare divizie se va califica la EURO minimum o echipă. La Liga Naţiunilor se va juca în sistem campionat, tur – retur, în perioada septembrie – noiembrie 2018. Dacă echipa naţională a României câştigă grupa, atunci va promova în Divizia B pentru ediţia următoare a Ligii Naţiunilor şi are asigurată prezenţa în Final Four pentru EURO 2020, în cazul în care ar rata calificarea din grupa preliminară.

  • învingătoarele grupelor din diviziile B, C și D vor promova în eșalonul superior, iar ultimele clasate din A, B și C vor retrograda;
  • LN oferă patru locuri la Euro 2020: fiecare divizie va avea asigurate patru locuri la play-off, respectiv câte un loc la turneul final. Formațiile cel mai bine clasate în LN, dar care nu vor reuși să se califice la CE prin preliminariile clasice, vor intra în lupta pentru ocuparea celor patru locuri la CE. Dacă din Divizia A se vor califica toate naționalele prin preliminariile clasice, locurile pentru play-off se reportează la eșalonul inferior. Criteriul se aplică și mai departe;
  •  jocurile din play-off se vor disputa în sistem eliminatoriu (semifinale și finală);
  •  tragerea la sorți pentru preliminariile clasice Euro 2020 (martie-noiembrie 2019) se va efectua în funcție de ordinea finală din Liga Națiunilor;
  • din preliminariile clasice Euro 2020 se vor califica 20 de formații (10 grupe x primele două clasate), iar ultimele patru locuri vor reveni Ligii Națiunilor.

Semifinalele vor fi stabilite în funcție de rezultatele din grupele Ligii Națiunilor. Formațiile mai bine clasate vor găzdui semifinalele care se vor desfășura într-o singură manșă. Finala barajului care va decide echipa calificată la Euro 2020 se va disputa pe terenul uneia dintre finaliste și se va alege prin tragere la sorți.