Fotbal intern

Cosmin Contra vrea să fugă cât mai repede din România: „Nu doresc asta niciunui antrenor”

28.11.2020 | 10:27
ADVERTISEMENT

Sunt deja săptămâni bune de când Cosmin Contra a anunțat că nu mai vrea să fie antrenorul lui Dinamo, iar tehnicianul insistă că dorește să plece cât mai repede din „Groapă”.

Aflat la cuțite cu patronul Pablo Cortacero și contestat și de către suporterii alb-roșii, Contra se declară nerăbdător să părăsească România și spune că nu va mai antrena în țară.

ADVERTISEMENT

Conform patronului spaniol, meciul Dinamo – Viitorul, din Cupa României, ar trebui să fie ultimul pentru Contra pe banca alb-roșiilor. Totul poate depinde, însă, de clauzele financiare ale lui „Guriță”.

Cosmin Contra vrea să fugă de la Dinamo: „Mental, m-a îmbătrânit”

Adus la Dinamo de spaniolii lui Cortacero pentru ceea ce se dorea a fi un proiect grandios, care să culmineze cu succese europene, Cosmin Contra s-a convins de mult că totul a fost doar o iluzie. Fostul fundaș dreapta vrea să plece cât mai repede din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

El a mărturisiti că se simte epuizat psihic de ce se întâmplă în jurul echipei și că ar vrea să părăsească definitiv România, după ce scapă din „Groapă”. În țară, Contra le-a mai antrenat pe Poli Timișoara, Petrolul Ploiești, echipa națională, dar și Dinamo, versiunea Negoiță.

„Nu doresc niciunui antrenor să trăiască experienţa pe care o trăiesc eu, în momentul de faţă, la Dinamo. Nu am mai trăit aşa ceva. Bine, sunt tânăr, probabil voi mai trăi, depinde unde voi antrena. Mental, m-a îmbătrânit foarte mult experienţa aceasta.

ADVERTISEMENT

Energia nu poate să mi-o ia nimeni, pentru că întotdeauna voi avea energie. Am avut-o atât ca jucător şi o voi avea şi ca antrenor. Poate mi-a luat un pic din plăcerea aia cu care veneam la antrenamente. Din punctul meu de vedere, experienţele din România se termină cu acest proiect”, a spus Contra pentru AntenaSport.

Înainte de a pleca, tehnicianul trebuie să stea pe bancă și la meciul cu Viitorul Constanța. Fanii încearcă să îi motiveze pe jucătorii neplătiți și au vândut 15.000 de bilete virtuale. Din banii adunați, vor să le ofere o primă de joc în cazul în care obțin victoria și calificarea.

ADVERTISEMENT

„Vrem să ne calificăm. Nu va fi uşor şi singurul lucru pe care nou putem să-l facem este acela de a ne pregăti şi a ne prezenta bine la ora jocului cu Viitorul. Dinamo luptă întotdeauna pentru orice obiectiv măreţ, aşa a fost învăţată”, a mai declarat antrenorul „câinilor”.

Pablo Cortacero se bate cu pumnul în piept la două săptămâni după ce Contra și-a anunțat plecarea: „Eu îl dau afară!”

Deși povestea plecării lui Cosmin Contra de la Dinamo nu este una nouă, absentul Pablo Cortacero pare a fi ratat și declarațiile tehnicianului. Acesta a susținut o serie de interviuri în care a anunțat că vrea să plece și că a negociat acest aspect.

Tehnicianul a dezvăluit că șefii din Ștefan cel Mare nu au fost de acord să îi plătească diverse compensații financiare. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Dinamo nu are bani să îi plătească niciun fel de clauză lui Contra, astfel că situația este complet blocată.

Cu toate acestea, Pablo Cortacero a avut o primă apariție publică după mult timp și a anunțat că vrea să îl dea afară pe Contra și că acesta va pleca după meciul din Cupa României. Asta deși antrenorul a anunțat deja din urmă cu două partide că nu vrea să mai antreneze la Dinamo!

„Cosmin Contra nu va mai continua la Dinamo. Va pleca după meciul de Cupă, cu siguranță. Îl dau afară nu doar pentru lipsa de loialitate față de Pablo Cortacero și pentru ce a zis, ci și pentru lipsa de respect față de Dinamo.

Atitudinea lui și tot ce a făcut în ultima perioadă au determinat această decizie. Vom rezolva totul curând. Am deja un acord cu viitorul antrenor, dar nu vă pot spune numele lui deocamdată”, a spus Cortacero în data de 27 noiembrie.

ADVERTISEMENT