Cosmin Contra, interviu în Marca înainte de meciul cu Spania: „Sigur îi vom pune probleme”

Andrei Șchiopu   
în Echipa nationala
03/09/2019, 21:32
Cosmin Contra, interviu în Marca înainte de meciul cu Spania: „Sigur îi vom pune probleme”
Cosmin Contra, antrenorul echipei naționale. Sursă foto: sportpictures.eu

Cosmin Contra vrea să obțină un rezultat bun în meciul cu Spania. Partida dintre România și reprezentativa Spaniei se joacă joi, 5 septembrie, pe „National Arena”. Antrenorul naționalei a acordat un interviu pentru cotidianul spaniol, „Marca”, în care a vorbit despre cum a pregătit duelul cu Spania, dar și faptul că se bazează pe jucătorii tineri. Selecționerul a mai spus că va face tot ce îi stă în putință pentru a se ieși cu „capul sus” la sfârșitul meciului.

Cosmin Contra, pregătit să obțină un rezultat bun cu Spania

„Spania este superfavorită, dar sigur îi vom pune probleme. Visăm cel puțin la un egal, numai că ne trebuie o zi perfectă și puțin noroc, iar ei să prindă una slabă. Mereu am pus probleme granzilor și tineretul nostru a dovedit că se poate. Aveam 14-15 jucători la marile echipe europene, acum numai câțiva și nu sunt titulari indiscutabili și asta ne afectează. Nu mai suntem competitivi în Europa, nu mai avem de mult echipă în grupele Ligii”, a spus selecționerul pentru „Marca”.

„Am reîntinerit lotul cu jucători de la U21 și cu mine au debutat 14 în 18 meciuri. Am făcut o trupă bună și avem încredere că ne vom califica la Euro 2020, unul din orașele gazdă fiind București”, a mai spus tehnicianul.

Cosmin Contra antrenându-se alături de Vlad Chiricheș. Sursă foto: hepta.ro
Cosmin Contra antrenându-se alături de Vlad Chiricheș. Sursă foto: sportpictures.ro

Selecționerul îl apreciază pe Sergio Ramos

Cosmin Contra a vorbit și despre jucătorul său preferat din lotul Spaniei, el fiind Sergio Ramos, căpitanul lui Real Madrid dar și al spaniolilor. „Dacă s-ar putea l-am naturaliza pe Sergio Ramos, pentru că avem nevoie pe acel post de cineva ca el. E printre cei mai buni fundași din lume, un lider în teren și-n afara lui”, a mai declarat antrenorul pentru cotidianul iberic.

Selecționerul a jucat în Spania în trei rânduri, pentru Deportivo Alaves, Atletico Madrid și Getafe. De asemenea, Contra a antrenat câteva echipe spaniole, precum: CF Fuenlabrada, Getafe, echipa de tineret a lui Getafe și Alcorcon.

  • 43 de ani a împlinit Cosmin Contra pe 15 decembrie
Închide ×