Sport

Cosmin Gîrleanu, acuze dure după eliminarea de la JO: ”Nu am avut parteneri de antrenament”

Cosmin Gîrleanu a fost eliminat încă din primul tur la JO, iar pugilistul român a lansat o serie de acuzații la oamenii din conducerea sportului românesc.
26.07.2021 | 14:31
Cosmin Girleanu acuze dure dupa eliminarea de la JO Nu am avut parteneri de antrenament
ADVERTISEMENT

El a pierdut încă din primul tur la Tokyo, fiind învins de bulgarul Daniel Panev Asenov la puncte, 5-0 (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 29-28).

Gîrleanu s-a calificat la JO în ultima gală, desfășurată la Londra, dinainte de carantina instaurată în toată lumea ca urmare a pandemiei de coronavirus, în luna martie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

După eliminarea de la JO, Cosmin Gîrleanu a acuzat forurile de conducere ale sportului românesc

După eliminarea de la JO, Cosmin Gîrleanu a lansat o serie de acuze pentru conducătorii sportului românesc, el povestind faptul că nu a avut cu cine să se pregătească pentru Tokyo și o alimentație corespunzătoare.

”Nu mă dezavantajează înălțimea în ring, poate doar pregătirea. Mi-e rușine să spun, nu am avut parteneri de antrenament, meciuri, se știau dinainte astea. Dar sunt campion trec peste tot.

ADVERTISEMENT

Nu am avut recuperare după antrenament, sparring-parteneri, mâncare de campion, și multe altele. Sunt calificat de un an de zile la Jocurile Olimpice, dar condițiile nu s-au îmbunătățit nici măcar atunci!

Domnul antrenor Dumitru Dorobanțu doar ce s-a zbătut pentru mine. El mai plătea, mai găsea un sponsor. COSR? Nu știu dacă era treaba COSR să-mi dea de mâncare. Eu sunt sportiv și-mi văd de treaba mea, eu doar boxez, nu sunt manager”, a declarat revoltat pugilistul român, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Gîrleanu se gândește deja la Paris 2024

Cosmin Gîrleanu a fost fair-play și a recunoscut că adversarul său a meritat victoria. Românu a trecut peste dezamăgirea acestui eșec și visează deja la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

”A fost mai bun azi ca mine, a fost ziua lui. Eu nu m-am simțit deloc bine, m-au copleșit și emoțiile, nu mi-au mers picioarele, brațele o lovitură sau două, nu cum obișnuiesc eu să dau foarte multe lovituri, să stau aproape de adversar.

ADVERTISEMENT

Nu sunt supărat, sunt mândru că am ajuns aici și mi-am reprezentat țara, singurul boxer la masculin. Nu am decât 22 de ani, trebuie să mă întorc în sală și să muncesc că peste trei ani va veni ediția de la Paris. Acolo vreau să demonstrez că merit să urc pe podiumul olimpic.

Le cer scuze tuturor celor pe care i-am dezamăgit, ăsta e boxul, mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și promit că data viitoare va fi mai bine”, a încheiat Gîrleanu.

În cei 10 ani de când s-a apucat de box, Cosmin Gîrleanu a adunat o salbă de medalii, 13 dintre acestea de campion al României. În urmă cu șase ani a triumfat și la Campionatul Mondial de juniori. Mai are în palmares titlurile de vicecampion european la juniori și la seniori U22.

ADVERTISEMENT