Sport

Cosmin Gușă, atac la Ion Țiriac pentru modul în care a susținut retragerea de la Jocurile Olimpice pentru Halep, Cîrstea: “Omul negru al săptămânii”

Cosmin Gușă, atac la Ion Țiriac. Președintele FRT, acuzat că le susține pe jucătoarele care refuză să reprezinte România la Jocurile Olimpice.
03.07.2021 | 00:05
Cosmin Gusa atac la Ion Tiriac pentru modul in care a sustinut retragerea de la Jocurile Olimpice pentru Halep Cirstea Omul negru al saptamanii
Ion Țiriac, acuzat că le susține pe jucătoarele care refuză să reprezinte România la Jocurile Olimpice. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La începutul acestui an se calculau medaliile pe care Simona Halep le poate aduce pentru România la Jocurile Olimpice. Acum numărăm refuzurile venite din partea “vedetelor” din WTA. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan au spus pas româniei. Pe rând!

Halep este accidentată, dar cu siguranță milioanele de fani din România și-ar fi dorit ca ea să fi tras un pic mai mult de recuperare. Nu a fost cazul! S-a grăbit să anunțe Federația Română de Tenis, pe prietenul Ion Țiriac, că nu poate fi pregătită la timp pentru Tokyo.

ADVERTISEMENT

Nimeni pentru România. Halep, Sorana, Țig, Begu și Bogdan au spus pas României pentru Jocurile Olimpice. Nu vor să își strice programul competițional

Asta într-o perioadă în care încă mai trăgea speranță să fie la Wimbledon. O atitudine deranjantă. Cât despre restul “vedetelor” din WTA, modul în care au boicotat România este cu atât mai rușinos. Sorana, spre exemplu, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, a spus că este accidentată.

Le-a râs în față tuturor românilor, care au urmărit-o cum o bate pe Azarenka la Wimbledon. Au urmat refuzuri de la Țig, Begu și Bogdan. Toate cu lucruri mai bune de făcut în această vară decât să piardă timpul pentru România. Fiecare pentru el, nimeni pentru România. Așa e în tenis.

ADVERTISEMENT

La fel de deranjantă a fost atitudinea președintelui Federației Române de Tenis. Ion Țiriac le-a apărat pe “dezertoare”, ne-a explicat nouă, celor care nu vedem nuanțele din sportul alb. Fetele sunt obosite, mai sunt și restricții. Trebuia să renunțe și ele la ceva, iar România era alegerea cea mai la îndemână.

Ion Țiriac, președintele FRT,  le-a luat apărarea “dezertoarelor”. Le sperie pandemia de coornavirus, dar și programul încărcat

“Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat, nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest COVID ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate.

ADVERTISEMENT

Toate fetele astea care nu merg, au fost în situația următoare: hotel – turneu de tenis – nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel”, a fost explicația oferită de Țiriac.

Cosmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, a ținut să taxeze atitudinea lui Țiriac. Ba chiar l-a acuzat pe președintele FRT că este omul care a sfătuit-o să sară peste Jocurile Olimpice și în 2016, la Rio.

ADVERTISEMENT

Cosmin Gușă, atac la Ion Țiriac. I-a reproșat că le sprijină pe jucătoarele care au ales să refuză România: “Împotriva olimpismului, împotriva sportului românesc”

“Am un om negru al săptămânii. Poate spre surprinderea voastră, aş vrea să spun că este vorba despre Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Acesta a fost de acord, ba chiar a încurajat tenismenele să nu meargă să reprezinte România la Olimpiada, ceea ce este împotriva olimpismului, împotriva sportului românesc şi a interesului acestuia.

Asta cu Olimpiada şi cu drapelul este ceva sfânt şi îi reamintesc lui Ion Ţiriac că este preşedintele fondator al COSR, iar refuzul lui de a trimite sportivi la Olimpiadă, deşi sunt calificaţi, îl declasifică din categoria de suporter al sportului românesc. Nu ştiu care sunt interesele lui, ştiu că a influenţat-o pe Halep şi la Rio. Atunci lua medalie de aur Halep, era în formă mare.

A convins-o să nu meargă, că e Zika şi o muşcă. Nu a fost muşcat nimeni, a fost o speculaţie. Aceste lucruri mă deranjează şi din calitatea mea de preşedinte de Federaţie, care fac toate eforturile să avem sportivi la cel mai înalt nivel”, a punctat Cosmin Gușă la “Diferiți mass-media”.

Monica Niculescu și Raluca Olaru vor reprezenta tenisul românesc la Tokyo. Vor face pereche în proba de dublu

Simona Halep a refuzat să reprezinte România și la Jocurile Olimpice din 2016, la Rio. A fost speriată la vremea respectivă de… mușcătura unui țânțar. S-a trecut cu vederea la vremea respectivă, nu s-a făcut din țânțar armăsar. Dar de data asta este prea mult!

România va avea două reprezentante la Jocurile Olimpice. Monica Niculescu și Raluca Olaru au acceptat să participe în proba de dublu la Tokyo. Merită felicitări pentru decizie, indiferent de rezultatul din concurs.

Turneul de tenis de la Tokyo începe pe 24 iulie, când sunt programate meciurile din turul 1, inclusiv la dublu. Niculescu și Olaru trebuie să câștige patru meciuri până la finala de la Wimbledon 2021, programată pe 30 iulie.

ADVERTISEMENT