News

Cosmin Mladin, capul mafiei de la Arad, a dispărut la doar trei zile de la predare. A fost dat în urmărire națională      

Cosmin Mladin, capul mafiei de la Arad, a dispărut din nou și a fost dat în urmărire națională.     
26.07.2021 | 20:55
Cosmin Mladin capul mafiei de la Arad a disparut la doar trei zile de la predare A fost dat in urmarire nationala
Cosmin Mladin, capul mafiei de la Arad, a dispărut la doar trei zile de la predare. Sursa foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Cosmin Mladin a dispărut din nou, la trei zile de când s-a predat oamenilor legii. Acesta a fost dat în urmărire națională, fiind căutat de polițiști la mai multe locații.

Cosmin Mladin, capul mafiei țigărilor din Arad, scapă din nou de polițiști

De asemenea, Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă pe numelui său, el fiind cunoscut ca liderul unei grupări mafiote a țigărilor din Arad.

ADVERTISEMENT

În același timp, al doilea lider al grupării infracționale a fost prins în timp ce încerca să treacă granița și a fost reținut de oamenii legii în localitatea Pecica.

Daniel Copil se află în aceste momente în custodia poliției, dar liderul grupării de contrabandă cu țigări este în continuare de negăsit.

ADVERTISEMENT

De altfel, cei doi s-au făcut nevăzuți și la câteva ore înaintea descinderilor DIICOT de acum câteva zile și au revenit când acestea s-au terminat și s-au prezentat la tribunal.

De ce sunt acuzați cei doi, care reușesc să fugă pentru a doua oară de Poliție

Așadar, aceasta este a doua oară când infractorii reușesc să scape de poliție. Tocmai de aceea, au existat voci care au susținut că cineva le-ar da informații cu privire la măsurile pe care urma să le ia DIICOT.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile privesc constituirea unui grup infracțional organizat, precum și contrabandă și spălare de bani. În acest caz a fost pus sechestru pe 622 de autoturisme, 50 de imobile, dar și peste 300 de terenuri.

De asemenea, au fost ridicate peste 27.000 de țigări. Această rețea de traficanți de țigări a fost creată în anul 2017 în Arad, iar din ea făceau parte 100 de persoane.

ADVERTISEMENT

Cum opera gruparea de infractori. Vindeau țigările în ami multe țări

Aceștia operau prin cumpărarea unor țigări din Ucraina, Serbia și Republica Moldova, care erau ulterior încărcate în camioane care aparțineau unei firme controlate de o parte a grupării, fiind vorba de cetățeni străini, din țările menționate anterior.

Țigările erau ascunse ca panouri de lemn sau paste făinoase sau în camioane declarate goale atunci când intrau în țară.

Doar o parte din marfă se vindea în România, în timp ce celelalte părți erau duse în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, țigările fiind ascunse  printre piesele auto din camioane.

De altfel, această operațiune a fost realizată cu autoritățile judiciare din Marea Britanie, din Franța, Germania și Ungaria.

ADVERTISEMENT
Tags: