Fotbal international

Cosmin Moţi se retrage la finalul sezonului! Care este motivul din spatele deciziei

27.04.2021 | 10:32
Cosmin Moti se retrage la finalul sezonului Care este motivul din spatele deciziei
ADVERTISEMENT

Cosmin Moţi este unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria lui Ludogoreţ şi se va retrage din activitate în tricoul campioanei Bulgariei. Ajuns la 36 de ani, fundaşul român ar fi decis să-şi agaţe ghetele în cui.

Fanii lui Ludogoreţ au fost luaţi prin surprindere marţi dimineaţă, când presa din Bulgaria a anunţat iminenta retragere a lui Cosmin Moţi. Fostul fotbalist al lui Dinamo a ajuns la al 9-lea sezon în tricoul lui Ludogoreţ, echipă alături de care a cunoscut cele mai importante performanţe.

ADVERTISEMENT

Cosmin Moţi se retrage la finalul sezonului 2020-2021

În spatele deciziei lui Cosmin Moţi ar sta faptul că a prins puţine minute în actualul sezon, după ce a jucat doar 16 meciuri pentru Ludogoreţ. Fundaşul român nu ar mai intra în planurile lui Valdas Dambrauskas, care l-a folosit ultima oară într-un meci din Cupa Bulgariei, la începutul lunii martie.

Conform Tema Sport, Cosmin Moţi ar urma să rămână în conducerea lui Ludogoreţ Razgrad, club pentru care a jucat 299 de meciuri. Căpitan al echipei în primele partide din actuala ediţie a campionatului, fundaşul de 36 de ani a avut şi probleme medicale la mijlocul sezonului.

ADVERTISEMENT

Cosmin Moţi a participat activ la cel mai important moment din istoria lui Ludogoreţ. În vara lui 2014, fundaşul a intrat în poartă, după eliminarea portarului Vladislav Stoianov, şi a parat două lovituri de deparatajare în returul cu FCSB, ceea ce i-a ajutat pe bulgari să se califice în grupele Ligii Campionilor.

“Nimic nu este întâmplător. La antrenamente mai exersăm penalty-urile, iar lui Moţi îi place să stea în poartă. După eliminarea lui Stoyanov, eu l-am întrebat dacă vrea să intre în poartă şi a acceptat. Are instinct şi reacţie”, declara antrenorul lui Ludogoreţ în august 2014.

ADVERTISEMENT

Marele vis al lui Cosmin Moţi pentru finalul carierei

În mai 2020, Cosmin Moţi şi-a prelungit contractul cu Ludogoreţ până la finalul sezonului 2021-2022, însă pe atunci nu se gândea la retragere. După ce şi-a pus semnătura pe noul acord, a anunţat că îşi doreşte să-şi ajute echipa să câştige al 10-lea titlu în Bulgaria. Ludogoreţ ocupă primul loc în play-off, cu un avans de 12 puncte faţă de Lokomotiv Plovdiv, astfel că trofeul cu numărul zece este aproape.

“Sunt fericit, Ludogoreț este echipa inimii mele. Vreau să pun o stea pe tricou, steaua celor zece titluri. Aceasta e ținta mea. Vreau să-mi termin cariera la club”, spunea Cosmin Moţi, după ce îşi prelungise contractul cu Ludogoreţ.

ADVERTISEMENT

Cosmin Moţi a semnat cu Ludogoreţ în vara lui 2012, după ce Dinamo a încasat 400.000 de euro. În cele nouă sezoane jucate în tricoul echipei din Razgrad, a câştigat de opt ori titlul, o Cupă a Bulgariei şi patru Supercupe.

  • 15 meciuri pentru echipa naţională a României a jucat Cosmin Moţi
ADVERTISEMENT