Sport

Cosmin Olăroiu a cucerit al treilea trofeu al anului în Emiratele Arabe Unite. Al Sharjah, revenire de senzație cu Al Ain

Cosmin Olăroiu a cucerit al treilea trofeu al anului în Emiratele Arabe Unite cu Al Sharjah. Echipa antrenorului român s-a impus în finala Cupei Ligii.
27.05.2023 | 22:38
Cosmin Olaroiu a cucerit al treilea trofeu al anului in Emiratele Arabe Unite Al Sharjah revenire de senzatie cu Al Ain
Cosmin Olăroiu a cucerit al treilea trofeu al anului cu Al Sharjah. Foto: Twitter - @Al Sharjah.
ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu continuă să scrie istorie în zona Golfului. Al Sharjah s-a impus în fața rivalilor de la Al Ain, scor 2-1 în finala Cupei Ligii și a câștigat al treilea trofeu al anului după Cupa și Supercupa Președintelui. Echipa antrenorului român a obținut victoria după o revenire de senzație.

Cosmin Olăroiu a cucerit al treilea trofeu al anului cu Al Sharjah în Emiratele Arabe Unite

Al Ain a deschis scorul în confruntarea cu Al Sharjah prin Kouadio, în minutul 30. Totuși, adversarii echipei antrenate de Cosmin Olăroiu nu au intrat în avantaj la pauză, deoarece Luanzinho a restabilit egalitatea cu o reușită marcată în minutul 45+3.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Al Sharjah a marcat un nou gol în prelungirile primei reprize și a stabilit scorul final. În minutul 45+10 Caio a marcat din penalty. Deși s-a aflat în corzi în repriza secundă, Al Sharjah nu a primit gol și a cucerit al treilea trofeu al anului.

În campionat, prestațiile lui Al Sharjah nu au fost la fel de încântătoare. Echipa lui Cosmin Olăroiu a terminat în întrecerea internă pe locul 7, însă s-a calificat în preliminariile Ligii Campionilor, datorită triumfului din Cupa Președintelui.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu a ajuns la 19 trofee câștigate în fotbalul din Asia

Cosmin Olăroiu a cucerit de-a lungul carierei nu mai puțin de 19 trofee în Asia. Odată cu triumful în Cupa Ligii din Emiratele Arabe Unite, Cosmin Olăroiu a ajuns la 18 trofee câștigate în zona Golfului. Mai mult decât atât, antrenorul român a câștigat cel puțin un trofeu cu cele 5 echipe pe care le-a antrenat în Orientul Mijlociu.

Alături de Al-Hilal, din Arabia Saudită, Cosmin Olăroiu a câștigat un titlu în 2008 și două Cupe ale Prințului în 2008 și 2009. Ulterior, în 2010, Cosmin Olăroiu și-a trecut în palmares o Cupă a Qatarului cu Al-Sadd. Alături de Al Ain, adversara lui Al Sharjah din finala Cupei Ligii, Cosmin Olăroiu a obținut două titluri (2012, 2013) și o Supercupă (2012).

ADVERTISEMENT

Tot în Emiratele Arabe Unite, dar pe banca celor de la Al Ahli, Cosmin Olăroiu și-a trecut în cont două titluri (2014, 2016), două Cupe ale Ligii (2014, 2017), două Supercupe (2013, 2014, 2016) și o finală în Liga Campionilor Asiei (2015).

În 2020, Cosmin Olăroiu a antrenat-o pe Jiangsu Suning din China și a câștigat titlul, iar cu Al Sharjah, antrenorul român a câștigat în total Cupa Președintelui (2022), Supercupa (2023), Cupa Președintelui (2023) și Cupa Ligii (2023).

ADVERTISEMENT

În România, Cosmin Olăroiu a antrenat-o pe FCSB, reușind să câștige cu formația finanțată de Gigi Becali titlul și Supercupa în 2006 și Cupa României în 2011. În primul tur din Liga Campionilor Asiei, Al Sharjah o va înfrunta pe Al Wehdat din Iordania. În partida decisivă pentru grupe așteaptă deja Al Fayha, din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT