Sport

Cosmin Olăroiu, avertisment pentru Man și Mihăilă: „Nu poate nimeni să-ți spună să sari în lac dacă tu nu vrei”

18.05.2021 | 10:50
Cosmin Olaroiu avertisment pentru Man si Mihaila Nu poate nimeni sati spuna sa sari in lac daca tu nu vrei
ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu este impresionat de evoluțiile lui Dennis Man și Valentin Mihăilă în tricoul Parmei, dar trage semnalul de alarmă: depinde doar de ei să se adapteze la condiții dificile și să-și croiască un drum în fotbalul mare.

Trebuie să vrei. Dacă vrei, găsești resurse. Nu poate nimeni să vină să îți spună să sari în lac, dacă tu nu vrei să o faci. Dacă își doresc, vor reuși”, a explicat reputatul tehnician român.

ADVERTISEMENT

În plus, chiar dacă au stârnit interesul cluburilor importante din Europa, „cruciații” fac tot posibilul să-i păstreze pentru a forța revenirea în Serie A. Aflați pe ultimul loc în clasament, aceștia își pregătesc deja strategia pentru sezonul viitor.

Man și Mihăilă, analizați de Cosmin Olăroiu: „Depinde doar de ei”

Sunt băieți tineri, ei au plecat la drum, au intrat într-un nou mediu, cu o altă cultură, alte exigențe. Acum depinde de ei să se adapteze și să reușească. Și de dorință, contează să vrei.

ADVERTISEMENT

Trebuie să vrei. Dacă vrei, găsești resurse. Dacă nu vrei, nu găsești resurse. Nu poate nimeni să vină să îți spună să sari în lac, dacă tu nu vrei să o faci.

Ce motivație să îți dau eu ție să sari dacă tu nu vrei să o faci? Trebuie să își dorească ei prima oară, iar dacă își doresc vor reuși”, a declarat Cosmin Olăroiu la Digisport.

ADVERTISEMENT

Revine Oli în Liga 1? „M-a căutat o echipă. Nu mi-e frică să plec la drum”

Liber de contract din februarie, când și-a încheiat socotelile cu echipa chineză Jiangsu FC, intrată în colaps financiar imediat după cucerirea titlului de campioană, tehnicianul nu exclude o revenire pe prima scenă a fotbalului românesc. Ba chiar recunoaște că a primit o ofertă tentantă, fără a dezvălui, însă, numele echipei.

Da, m-a căutat o echipă! Pot să plec în orice proiect cu oricine, curaj am, minte îmi mai trebuie. Nu îmi e frică să plec la drum, dar există un risc în tot ceea ce faci.

ADVERTISEMENT

Merită să riști pentru un anumit lucru? Aici trebuie să îți dai răspunsul”, a dezvăluit Cosmin Olăroiu pentru sursa citată.

FC Național, Poli Timișoara, FCSB, Al-Hilal, Al-Ain, Al-Ahli, Shabab Dubai și Jiangsu Suning sunt echipele pe care acesta le-a pregătit de-a lungul carierei. De numele său se leagă perioada „UEFAntastică” a Stelei, precum și o mulțime de trofee cucerite în zona arabă.

Rădoi l-a „propus” la națională: „Ar fi cea mai bună soluție”

În altă ordine de idei, Mirel Rădoi nu s-a sfiit să declare că fostul său antrenor ar fi omul cel mai potrivit să-i ia locul pe banca tricolorilor când va alege să pregătească o echipă de club. „Nu pentru că suntem prieteni, ci din ceea ce înseamnă antrenorul Cosmin Olăroiu”, a explicat selecționerul.

Cea mai recentă experiență i-a lăsat, însă, un gust amar, în ciuda titlului cucerit în China. Asta pentru că echipa Jiangsu Suning a intrat în colaps financiar, iar miliardarul Zhang Jindong a refuzat să achite banii restanți.

ADVERTISEMENT