Fotbal international

Cosmin Olăroiu, campion și la bani în China! Primă fabuloasă pentru titlul cu Jiangsu. Exclusiv

12.11.2020 | 15:38
Cosmin Olaroiu campion si la bani in China Prima fabuloasa pentru titlul cu Jiangsu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Tehnicianul Cosmin Olăroiu a reușit o performanță incredibilă câștigând titlul de campion în China cu Jiangsu Suning, dar românul este un campion și la bani.

Plecat de 13 ani din România, Oli și-a făcut mai întâi un nume în zona Golfului, iar din martie 2018 a plecat să cucerească China, lucru care s-a întâmplat după doi ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Jiangsu Suning a reușit să doboare ”balaurul” numit Guangzhou Evergrande, nimeni alta decât câștigătoarea titlului în opt din ultimele nouă ediții.

Campion în China cu Jiangsu, Cosmin Olăriu are un salariu fabulos

Cosmin Olăroiu a reușit ceea ce puțină lume credea, să aducă titlul în vitrina celor de la Jiangsu Suning, dar el este un campion și în ceea ce privește banii, fiind de departe cel mai bine plătit tehnician român.

ADVERTISEMENT

În martie 2018, Oli a semnat cu formația chineză patronată de grupul care se află și la conducerea colosului Inter Milano și a primit un salariu anual de șapte milioane de euro. Dacă facem un calcul simplu pentru cei doi ani și jumătate de contract scurși până acum, românul a primit deja 17,5 milioane de dolari.

Însă, el și-a prelungit de curând înțelegerea până în vara anului 2022, ceea ce înseamnă că veniturile sale din salariul de la Jiangsu vor ajunge la peste 30 de milioane de euro. FANATIK a aflat că pentru succesul reușit în acest sezon, care înseamnă primul titlu din istoria celor de la Suning, tehnicianul român va primi o primă fabuloasă ce se ridică la 3,5 milioane de euro. Ceea ce înseamnă un total de 10,5 milioane de euro numai pentru acest an.

ADVERTISEMENT

Însă Cosmin Olăroiu este departe de marile câștiguri din fotbalul chinez. Cel mai bine plătit antrenor din China este chiar Fabio Cannavaro, care o conduce pe finalista Guangzhou Evergrande, italianul încasând un salariu de 12 milioane de euro pe an.

De la plecarea sa în străinătate, în 2007, Cosmin Olăroiu a primit ca antrenor în străinătate următoarele salarii:

ADVERTISEMENT
  • Al Hilal – 1,2 milioane de euro pe an
  • Al Sadd – 2 milioane de euro pe an
  • Al Ain – 3 milioane de euro pe an
  • Arabia Saudită – 5 milioane de dolari (a antrenat-o în paralel cu Al Ahli Dubai)
  • Al Ahli Dubai – 6,5 milioane de euro pe an
  • Jiangsu Suning – 7 milioane euro pe an

Pentru Cosmin Olăroiu, titlul câștigat în China reprezintă cel de-al 17-lea trofeu. El a mai cucerit titlul și Supercupa în România cu Steaua, titlul și două Cupe în Arabia Saudită cu Al Hilal, Cupa Qatarului cu Al Sadd, două titluri și o Supercupă a Emiratelor Arabe Unite cu Al Ain și două titluri, două Cupa Ligii și trei Supercupe ale Emiratelor Arabe Unite cu Al Ahli.

ADVERTISEMENT