Fotbal international

Cosmin Olăroiu, contract de 20 de milioane de euro! Presa internațională a făcut marele anunț

27.02.2019 | 18:00
Cosmin Olaroiu contract de 20 de milioane de euro Presa internationala a facut marele anunt

Presa din China anunță că Jiangsu Suning i-a prelungit contractul lui Cosmin Olăroiu cu trei sezoane, ceea ce înseamnă că antrenorul va încasa în timpul mandatului său nici mai mult, nici mai puțin de 20 de milioane de euro!

Cosmin Olăroiu, contract de 20 de milioane de euro!

Jiangsu Suning este deținută de același patron care s-a implicat recent și la Inter Milano, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Europa. Olăroiu semnase cu Jiangsu în martie anul trecut, iar locul 5 ocupat la finalul sezonului i-a impresionat pe șefii săi, mai ales că această echipă avea drept obiectiv principal o prezență la mijlocul clasamentului. Cu un sezon înainte, Jiangsu se clasase pe locul 12.

Mai mult, Jiangsu s-a luptat multă vreme chiar pentru o clasare pe podium, însă a slăbit ritmul pe final. A avut însă cea mai bună apărare din campionat, cu doar 33 de goluri primite, la fel precum campioana Shanghai SIPG.

Jucători de top la Jiangsu Suning
Jucători de top la Jiangsu Suning

Jucători de top la Jiangsu Suning

Olăroiu antrenează în China trei jucători de marcă. În primul rând, Alex Teixeira, despre care tehnicianul spunea la un moment dat că este cel mai bun jucător pe care l-a pregătit vreodată atât datorită calităților sale fotbalistice, cât și datorită seriozității de care dă dovadă. Teixeira este fostul jucător al lui Mircea Lucescu la Șahtior. Apoi, Jiangu îl mai are pe Ramires, brazilianul care a cucerit cinci trofee cu Chelsea, printre care și Liga Campionilor. În lot se mai află și Eder, atacant în vârstă de 32 de ani trecut pe la Sampdoria și pe la Inter.

În ajutorul lui Olăroiu se mai află și fundașul central Gabriel Palletta, trecut pe la Liverpool, Milan și Boca Juniors. Interesant este că în staff-ul lui Olăroiu regăsim un alt nume important. Pe italianul Chrstian Brocchi, până în 2013 jucător la Lazio. Jiangsu a schimbat cinci antrenori în perioada 2016-2018, pe bancă ajungând chiar și Fabio Capello.