Fotbal international

Cosmin Olăroiu, dezgustat după desființarea lui Jiangsu: ”Nu mai ai nicio garanție în fotbal”

24.03.2021 | 22:32
Cosmin Olaroiu dezgustat dupa desfiintarea lui Jiangsu Nu mai ai nicio garantie in fotbal
ADVERTISEMENT

Antrenorul Cosmin Olăroiu s-a arătat dezgustat de desființarea echipei Jiangsu Suning, formație alături de care a câștigat campionatul Chinei în sezonul precedent.

La începutul lunii februarie, Olăroiu și-a reziliat contractul cu Jiangsu. Deși decizia a fost luată cu acordul ambelor părți, românul considera că merita mai mult respect din partea conducerii clubului.

ADVERTISEMENT

La nici trei săptămâni după aceea, chinezii și-a anunțat oficial desființarea iar tehnicianul ar putea pierde o sumă uriașă de bani.

Desființarea echipei Jiangsu l-a lăsat perplex pe Cosmin Olăroiu

Cosmin Olăroiu nu poate uita momentele senzaționale petrecute la Jiangsu Suning, club căruia i-a adus singurul titlu din istorie, și îi critică pe cei care au decis desființarea echipei.

ADVERTISEMENT

”Nu e normal ce se întâmplă. Nu înțeleg cum se poate să nu-și plătească datoriile. Autoritățile care au mare grijă de sport în general în China, sper să găsească o soluţie să salveze echipa campioană”, a declarat tehnicianul român la Telekom Sport.

”Nu mai există nicio garanţie în fotbal. Munceşti, câştigi, iar apoi îţi spun, gata, nu mai continuăm. Dacă compania era în aceiaşi situaţie înţelegeam, dar această companie ţine Inter Milano, un club uriaş, cu cheltuieli foarte mari”, a mai spus Olăroiu.

ADVERTISEMENT

Olăroiu, atac frontal la patronii de la Jiangsu

”A fost distrus visul fanilor şi al provinciei Jiangsu. Îmi pare rău că fotbalul din China, unul aflat în plină dezvoltare, primeşte o asemenea lovitură. Mi-aş dori ca toată lumea să pună umărul şi să salveze echipa campioană, nu doar suporterii.

Eu n-am auzit în lumea asta ca o campioană să se desfiinţeze în următorul an. Pentru mine acest lucru, ca Jiangsu să dispară, e cu adevărat halucinant. Mai ales că ambiţiile iniţiale erau să ducem clubul la un nivel înalt să ne luptam în Liga Campionilor. Nimeni nu are voie să-şi bată joc de fotbalişti de staff şi de familiile lor.

ADVERTISEMENT

Am înţeles că au păstrat Inter în Italia în continuare. De ce nu se poate continua şi în China? Nimeni nu are nicio responsabilitate pentru acest lucru? Ai o echipă şi o închizi tu că vrei, cum pot fi lăsaţi?”, a încheiat antrenorul.

ADVERTISEMENT