Fotbal international

Cosmin Olăroiu e pentru arabi ce e Hagi pentru turci: ”Dacă spui că ești din România auzi de el și de Rădoi”

13.01.2019 | 12:49
Cosmin Olăroiu este extrem de apreciat în lumea arabă, cota sa fiind asemănătoare cu cea pe care o are Gheorghe Hagi în Turcia

Tehnicianul echipei chineze Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu, este extrem de apreciat în lumea arabă, cota sa fiind asemănătoare cu cea pe care o are Gheorghe Hagi în Turcia. După ce a antrenat timp de 10 ani în zona Golfului, între 20o7 și 2017, Olăroiu este foarte aproape de o revenire fiind curtat de formația Al Hilal din Arabia Saudită.

”Oli s-ar putea întoarce în Arabia Saudită. Există discuții foarte avansate să revină la Al Hilal! Acum două săptămâni, antrenorul lui Hilal, portughezul Jesus Jorge, a avut o reacție ciudată când n-a vrut să-l scoate pe portarul titular, care nu mai putea să joace. Pe ăla îl durea piciorul, iar el nu voia să-l scoată. Deși mai erau câteva minute și portarul cerea schimbare, Jorge n-a vrut să facă mutarea”, a declarat Florin Motroc la Digi Sport.

Cosmin Olăroiu se salută cu italianul Fabio Cannavaro înaintea unui meci din campionatul Chinei
Cosmin Olăroiu se salută cu italianul Fabio Cannavaro înaintea unui meci din campionatul Chinei

Cosmin Olăroiu e pentru arabi ce e Hagi pentru turci: ”El și Rădoi sunt respectați și iubiți”

”După meci a urmat un schimb dur de replici cu unul dintre managerii echipei, o legendă a clubului, care are acum vreo 40 de ani, a jucat și cu Mirel Rădoi, fost fundaș central. După acel clinci, am fost ferm convins că Jesus nu va mai avea mult timp, sigur dacă nu-l ajută rezultatele. Și nu l-au ajutat! A făcut două meciuri egale și acum trei zile, când am plecat eu din Arabia, se discuta de numele lui Oli”, a mai spus Florin Motroc, care pregătește formația Al Jabalain din liga a doua din Arabia Saudită.

Florin Motroc a dezvăluit că antrenorul Cosmin Olăroiu este foarte apreciat la arabi, așa cum este Hagi în Turcia: ”Acolo, oriunde te duci și aude că ești român, imediat auzi: Rădoi și Cosmin! Amândoi sunt foarte respectați și iubiți acolo. Numele lui Hilal deschide orice ușă în Arabia”.

Cosmin Olăroiu mai are contract cu Jiangsu Suning până la finalul anului 2021, dar este dorit cu insistență la Al Hilal, formație pe care a mai pregătit-o în perioada 2007-2009.