Fotbal international

Cosmin Olăroiu l-a distrus pe Dan Petrescu. Jiangsu-Guizhou 3-1 în campionatul Chinei. Video

05.08.2018 | 17:33
Cosmin Olaroiu la distrus pe Dan Petrescu JiangsuGuizhou 31 in campionatul Chinei Video

Cosmin Olăroiu şi Dan Petrescu s-au duelat în etapa a 16-a a campionatului Chinei. Jiangsu Suning, echipa antrenată de Olăroiu, a învins cu scorul de 3-1 formația Guizhou Zhicheng, pe a cărei bancă tehnică se află Dan Petrescu. După o primă repriză săracă în faze de poartă, la capătul căreia scorul a fost 0-0, cele două formații au reintrat pe teren cu mai multă poftă de joc și au marcat de patru ori.

Jiangsu Suning nu a fost învinsă în ultimele patru meciuri jucate înaintea confruntării cu trupa lui Petrescu. Totodată, în ultimele opt meciuri jucate de Jiangsu Suning s-au înscris peste 2 goluri. Pentru partida Jiangsu Suning – Guizhou Zhicheng, Olăroiu a trimis în teren următorii jucători: Gu – Yang, Li, Yang – Ji, Tian, Wu, Zhang – Boakye, Xie, Eder. De cealaltă parte, Dan Petrescu a aliniat următorul 11: Su – Jiang, Baise, Han, Tang – Ilhamjan, Zheng, Fan, Chen – Steve, Jelavic. Meciul s-a jucat pe Nanjing Olympic Sports Center din Nanjing şi a fost arbitrat de J. Lin.

Han Pengfei, de la oaspeți, a primit cartonașul galben după numai 10 minute de joc. În rest, în prima repriză nu au existat faze foarte importante. Echipa lui Dan Petrescu a deschis scorul la 15 minute după pauză prin Zheng Kaimu. În minutul 72, Boakye a adus egalarea pentru trupa lui Olăroiu. Două minute mai târziu, Wu Xi a făcut 2-1, iar scorul final a fost stabilit de Zhang Xiaobin, în minutl 90. După acest rezultat, Jiangsu Suning se află pe locul 5 în campionatul Chinei, în timp ce problemele devin tot mai serioase pentru Dan Petrescu. Guizhou Zhicheng rămâne în continuare pe ultima poziție, cu 8 puncte, la 7 lungimi de undă în spatele unui loc care asigură salvarea de la retrogradare.

Olăroiu e pe locul 5, Petrescu pe 16 în China
Olăroiu e pe locul 5, Petrescu pe 16 în China

Cosmin Olăroiu l-a distrus pe Dan Petrescu

Echipa lui Dan Petrescu a reuşit să obţină etapa trecută prima victorie de când antrenorul român se află la conducerea băncii tehnice. Aflat într-o situaţie mai mult decât ingrată, pentru că este antrenorul codaşei campionatului,  Dan Petrescu încearcă din răsputeri să readucă lucrurile pe un făgaş mai bun, dar până acum toate eforturile se dovediseră a fi în zadar. Miercuri, însă s-a spart gheaţa, formaţia Guizhou Zicheng obţinând primul succes cu “Bursucul” pe bancă. Şi ce succes, la capătul unui meci absolut nebun, cu 7 goluri, câştigat de echipa românului cu scorul de 4-3! Dan Petrescu nu a putut fi ajutat nici în acest meci de transferul efectuat de la CFR Cluj, fundaşul francez Kevin Boli, care a venit accidentat în China şi nu a jucat momentan decât un meci pentru Guizhou Zicheng. Boli era văzut de Dan Petrescu drept o piesă foarte importantă în planul său tactic, pentru a pune la punct o defensivă care intrase de prea multe ori la apă. Şi echipa lui Olăroiu a obţinut trei puncte în ultima etapă. Jiangsu Suning a obţinut victoria, 1-o pe terenul lui Hennan Construction.

Echipa lui Dan Petrescu trece printr-o perioadă dificilă

Deși are susținerea necondiționată a șefei Xiaoting Wen, nu toţi oamenii din club îi oferă credit românului. Mai ales că acesta propune la noua echipă un stil ultra-defensiv, care nu este foarte bine tolerat de suporteri.  Xiaoting Wen este directorul executiv al celor de la Guizhou Hengfeng şi cea care a garantat pentru român, iar în urmă cu câteva zile, a simţit nevoia să iasă public după umilinţa suferită de Dan Petrescu în etapa trecută, când a pierdut cu 4-0, şi să dea asigurări că se vor face eforturi deosebite ca Guizhou Hengfeng să nu retrogradeze.