Olăroiu, lăudat după primul meci: “Nu s-a mai văzut asta până acum”

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Stiri sportive
03/04/2018, 12:07
Olăroiu, lăudat după primul meci: “Nu s-a mai văzut asta până acum”

Cosmin Olăroiu a părăsit, după ani buni, fotbalul din Golf, pentru a-şi încerca norocul în prima divizie din China. Numirea lui Oli pe banca lui Jiangsu Suning s-a petrecut în mare viteză, după ce asiaticii au decis să încheie colaborarea cu nume imens din lumea antrenorilor, italianul Fabio Capello. Iniţial, chinezii doreau reîntoarcerea pe bancă a lui Dan Petrescu, care mai lucrase la echipă, dar tocmai antrenorul lui CFR Cluj i-a sfătuit să apeleze la serviciile lui Cosmin Olăroiu.

Misiune riscantă chiar şi pentru un tehnician cu experienţa lui Olăroiu, pentru că trebuie să redreseze din mers situaţia la clubul unde patron este nimeni altul decât cel care este şi principalul acţionar la Inter Milano! Însă, după primul meci, câştigat duminica trecută, pe teren propriu, în faţa lui Tianjin Teda, românul este lăudat şi considerat deja un câştig.

Am văzut multe lucruri bune de la venirea lui Cosmin

Inovaţia tactică a lui Olăroiu a fost utilizarea a doi mijlocaşi cu profil defensiv şi în acest mod s-au evitat multe probleme de ordin defensiv, a crescut agresivitatea în joc în sens pozitiv şi echipa a legat mult mai bine jocul. “Nu s-a mai întâmplat până acum aşa ceva” – consemnează site-ul oficial al clubului, care avertizează că urmează meciuri grele, în deplasare la locul 3, Guanghzou RF şi acasă cu a doua echipă din Tianjin, Quanjian.

“Având doar câteva zile la Jiangsu Suning Cosmin Olăroiu a arătat deja neaşteptat de multe lucruri bune. Filozofia de joc pare a fi pozitivă şi cheia revenirii echipei la potenţialul pe care trebuia să îl aibă. Am văzut multe lucruri bune de la venirea lui Cosmin, lucruri pe care nu le văzusem până acum la cine a fost înaintea lui. Echipa are mai multă încredere şi fiecare ştie de acum exact ce are de făcut pe teren, atâta timp cât joacă”.

Închide ×