Fotbal international

Cosmin Olăroiu, ofertă de la Shanghai SIPG! Câţi bani îi oferă chinezii. Exclusiv

11.02.2021 | 15:57
Cosmin Olaroiu oferta de la Shanghai SIPG Cati bani ii ofera chinezii Exclusiv
Cosmin Olăroiu, ofertă de la Shanghai SIPG! Câţi bani îi oferă chinezii
ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu este liber de contract după ce şi-a reziliat contractul cu Jiangsu Suning, echipă alături de care a câştigat campionatul în prima ligă din China. FANATIK a aflat că antrenorul român a primit deja o ofertă de la Shanghai SIPG.

Chiar dacă a câştigat titlul în China cu Jiangsu Suning, o performanţă uluitoare din moment ce echipa nu era considerată printre favorite, Cosmin Olăroiu şi-a reziliat contractul cu formaţia din Nanjing şi este dorit de Shanghai SIPG.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu, ofertă de la Shanghai SIPG. Ce alternativă mai are

Din informaţiile FANATIK, Shanghai SIPG este dispusă să-i ofere lui Cosmin Olăroiu un contract superior faţă de cel pe care îl avea la Jiangsu Suning. Mai exact, oficialii echipei care a terminat pe locul 4 în sezonul trecut sunt dispuşi să-i plătească un salariu de 8.500.000 de euro pe an.

Ar fi cel mai mare salariu pe care l-ar primi Cosmin Olăroiu în carieră, după ce la Jiangsu Suning era plătit cu 7.000.000 de euro pe an. Dacă nu va ajunge la un acord cu Shanghai SIPG, antrenorul român are ca alternativă întoarcerea în Arabia Saudită, unde a câştigat titlul cu Al Hilal în sezonul 2007-2008.

ADVERTISEMENT

De ce a plecat Cosmin Olăroiu de la Jiangsu Suning

FANATIK a aflat că ruptura dintre Cosmin Olăroiu şi conducerea lui Jiangsu Suning a fost provocată şi de faptul că oficialii clubului nu au vrut să aducă jucători care să-i înlocuiască pe cei care au plecat deja. Alex Teixeira a părăsit deja campioana Chinei, iar pe lista plecărilor iminente se mai află vedetele Eder sau Miranda.

“Îmi pare foarte rău pentru suporteri şi pentru grupul de jucători de care sunt foarte ataşat. Noi, staff-ul, nu am vrut să se ajungă la această despărţire de Jiangsu Suning şi cred că meritam mai mult respect pentru contribuţia pe care am avut-o la realizarea acestor performanţe cu echipa”, a spus Cosmin Olăroiu imediat după rezilierea contractului cu Jiangsu Suning.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu, milionar după ce a plecat de la FCSB în 2007

Din 2007 şi până în prezent, Cosmin Olăroiu a antrenat în ţările arabe şi în China, iar salariile au fost pe măsura performanţelor obţinute. Dacă la Al Hilal, prima experienţă ca antrenor în străinătate, câştiga 1.200.000 de euro pe an, la Jiangsu Suning a atins apogeul salarial, cu 7.000.000 de euro pe an.

  • Al Hilal – 1,2 milioane de euro pe an
  • Al Sadd – 2 milioane de euro pe an
  • Al Ain – 3 milioane de euro pe an
  • Arabia Saudită – 5 milioane de dolari (a antrenat-o în paralel cu Al Ahli Dubai)
  • Al Ahli Dubai – 6,5 milioane de euro pe an
  • Jiangsu Suning – 7 milioane euro pe an
ADVERTISEMENT

Pe lângă titlul de campion al Chinei, cucerit în 2020 cu Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu a mai câştigat campionatul în Arabia Saudită, cu Al Hilal, şi în Emiratele Arabe Unite, de câte două ori cu Al Ain şi Al Ahli.

Pentru o scurtă perioadă de timp, între 15 decembrie 2014 şi 31 ianuarie 2015, Cosmin Olăroiu a fost selecţionerul naţionalei Arabiei Saudite, alături de care a participat la Cupa Asiei.

ADVERTISEMENT