Fotbal international

Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu, înfrângeri în China! Pe ce loc a terminat Jiangsu Suning

07.11.2018 | 16:33
Cosmin Olaroiu si Dan Petrescu infrangeri in China Pe ce loc a terminat Jiangsu Suning

Cei doi antrenori români care activează în campionatul din China, Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu, au suferit înfrângeri în etapa cu numărul 29, penultima a sezonului. Jiangsu Suning a pierdut cu 3-2 în deplasare cu Shandong Luneng, în timp ce Guizhou Hengfeng a cedat cu 4-0 pe terenul formației Henan Jianye.

Cosmin Olăroiu și-a trimis toate vedetele în teren, Alex Teixeira, Eder Martins și Gabriel Paletta, dar nu a putut împiedica înfrângerea în fața celor de la Shandong Luneng. Cu o mică speranță înaintea acestei etape de a putea să mai prindă locul patru, Jiangsu Suning și-a compromis acum toate șansele și va încheia sezonul pe poziția a cincea. În urma acestei victorii, Shandong Luneng și-a asigurat poziția a treia în clasament, care duce în preliminariile Ligii Campionilor Asiei.

Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu, înfrângeri în China

La fel ca și Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu a suferit o nouă înfrângere în campionatul Chinei. Retrogradată matematic încă din runda precedentă, Guizhou Hengfeng a pierdut fără drept de apel întâlnirea din deplasare cu Henan Jianye, formație care avea nevoie de victorie pentru a-și asigura prezența în prima ligă și în sezonul viitor.

Dan Petrescu a fost umilit în etapa cu numărul 29 din China, Guizhou Hengfeng fiind învinsă cu 4-0 de Henan Jianye
Dan Petrescu a fost umilit în etapa cu numărul 29 din China, Guizhou Hengfeng fiind învinsă cu 4-0 de Henan Jianye

Această penultimă etapă a campionatului Chine a rezolvat cheia mai multor necunoscute din acest sezon. Formația pregătită de portughezul Vitor Pereira, Shanghai SIPG, care îi are în componență pe brazilienii Oscar, Hulk și Elkeson, a câștigat titlul în premieră reușind să o detroneze pe Guangzhou Evergrande, campioana ultimilor șapte ani. Trupa italianului Paolo Cannavaro, care îi are în lot pe brazilienii Paulinho, Anderson Talșisca, Ricardo Goulart și Alan, va încheia sezonul pe locul secund și va participa în Liga Campionilor Asiei.

Pentru ultima etapă a mai rămas de stabilit ce formație va merge alături Guizhou Hengfeng în liga a doua. Lupta este una extrem de pasionantă între formațiile Tianjin Teda, Changchun Yatai, Chongqing Lifan, Dalian Yifang, toate cu câte 32 de puncte, și Tianjin Quanjian, cu 33 de puncte.