Sport

Cosmin Olăroiu vrea să antreneze echipa naţională a României: “Trebuie să te cheme cineva ca să te duci, nu? Și nu s-a întâmplat lucrul ăsta”

Cosmin Olăroiu susţine că nu a antrenat până acum naţionala pentru că ofertele nu au venit la momentul oportun, dar nu exclude să preia prima reprezentativă.
01.06.2023 | 22:05
Cosmin Olaroiu vrea sa antreneze echipa nationala a Romaniei Trebuie sa te cheme cineva ca sa te duci nu Si nu sa intamplat lucrul asta
Cosmin Olăroiu. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu este unul dintre marii antrenori români. Cu un succes uriaş în Golf, Oli nu a avut până acum şansa de a antrena la echipa naţională a României, deşi a fost dorit în câteva rânduri.

Cosmin Olăroiu vrea să antreneze echipa naţională a României: “Trebuie să te cheme cineva ca să te duci, nu?

Antrenorul român susţine că nu a putut da curs ofertelor la momentele respective pentru că era legat de echipa de club şi federalii au refuzat să îi dea şansa să antreneze în paralel la naţională şi în Golf, dar nu exclude ca pe viitor să fie selecţioner:

ADVERTISEMENT

“N-aș avea niciodată nicio problemă să fac lucru ăsta, însă… De exemplu, cineva cunoscut de la noi mă critica pentru că nu m-am dus la echipa națională. Dar cum poți să te duci…?!

Poți să te prezinți acolo și să zici: «Am venit și eu, pot să antrenez?». Trebuie să te cheme cineva ca să te duci, nu? Și nu s-a întâmplat lucrul ăsta (n.r. – în ultima perioadă).

ADVERTISEMENT

“Eu las o ușă deschisă oriunde sunt chemat și mi se dă posibilitatea să lucrez”

Era foarte greu pentru mine să vin după după Mirel, aproape imposibil, însă au fost dăți când, într-adevăr, au venit (n.r. – pentru a-l oferta), dar eram antrenor la o echipă de club care nu..

Eu las o ușă deschisă oriunde sunt chemat și mi se dă posibilitatea să lucrez. Până la urmă, noi, ca antrenori, trebuie să apreciem faptul că cineva ne cheamă și ne dă posibilitatea să lucrăm.

ADVERTISEMENT

“Cum să mă duc dacă nu mă cheamă? Rămân unde sunt”

E o competiție foarte mare la momentul ăsta și sunt antrenori care pleacă de la o echipă și găsesc foarte greu un alt post, la o altă echipă, sau au nevoie de mult timp până să reintre în circuit.

Atunci, orice posibilitate pe care o ai de a antrena e, de fapt, o apreciere față de munca ta. Când cineva te cheamă și te plătește pentru o muncă, înseamnă că te apreciază și, atunci, cred că nu trebuie să întorci spatele indiferent de nivel.

ADVERTISEMENT

Mulți îmi spun: «De ce nu te duci să antrenezi [în altă parte]?». Cum să mă duc dacă nu mă cheamă? Rămân unde sunt”, a spus Cosmin Olăroiu pentru Gsp.

Cosmin Olăroiu este antrenor în zona Golfului din 2007, când a plecat de la Steaua la Al Hilal. De atunci, tehnicianul în vârstă de 53 de ani nu a mai antrenat în fotbalul românesc sau european.

ADVERTISEMENT