Sport

Începe Marele Circ! Cât te costă să urmărești din tribune MP al Bahrainului, prima cursă a sezonului din Formula 1

S-a terminat pauza în Formula 1. Motoarele au început să fie turate la maxim, testele sunt în plină desfăşurare şi piloţii pregătiţi pentru un nou sezon spectaculos.
16.03.2022 | 16:45
Incepe Marele Circ Cat te costa sa urmaresti din tribune MP al Bahrainului prima cursa a sezonului din Formula 1
Lewis Hamilton şi Max Verstappen încep, la Bahrain, lupta pentru titlul mondial
ADVERTISEMENT

După nebunia din 2021, când trofeul s-a jucat până la ultima şicană, cu Max Verstappen câştigător, acum Lewis Hamilton caută revanşa şi recordul. Totul începe la Marele Premiu al Bahrainului, programat pe 20 martie, iar FANATIK prezintă cât te costă ca să priveşti cursa de la faţa locului.

Zbor cu escală spre Bahrain, locul unde începe sezonul 2022 din Formula 1

Cea mai ieftină variantă pentru un zbor dinspre Bucureşti spre Manama, capitala Bahrainului, costă 1.359 de lei, iar zborul are o escală la Istanbul, pe aeroportul „Sabiha Gökçen”. Durata călătoriei este de aproape 5 ore şi 30 de minute, iar escala din Turcia durează 8 ore şi 20 de minute. Sunt şi alte variante, mai scumpe, dar cu o escală mai scurtă.

ADVERTISEMENT

La sosirea în Bahrain, călătorii de peste 6 ani, chiar dacă sunt vaccinaţi, trebuie să facă un test PCR. Pasagerii nevaccinaţi sunt obligaţi să treacă prin aceeaşi procedură şi vor fi obligaţi să stea timp de 7 zile în carantină. Costul testării este de 32 de dolari (aproximativ 143 de lei). Pentru mai multe informaţii, înainte de o călătorie în Bahrain, este indicat să consulţi site-ul Ministerului Afacerilor Externe, unde condiţiile de călătorie sunt actualizate frecvent.

Preţuri accesibile pentru cazare

Marele Premiu al Bahrainului are loc în Sakhir, la aproximativ 25 de kilometri de Manama. Locurile de cazare în apropierea circuitului sunt puţine şi cu preţuri foarte mari. Lucrurile stau cu totul altfel în Manama, capitala Bahrainului. Preţul, pentru o noapte la hotel, începe de la 117 lei şi poate ajunge până la 12.052 de lei, în cazul unui stabiliment de lux. Cu toate acestea, preţurile de cazare în capitală sunt accesibile, iar oferta este una bogată, pentru toate buzunarele.

ADVERTISEMENT

Varianta Airbnb, care în Europa este destul de ieftină, are preţuri destul de piperate în Manama. Astfel, un apartament poate fi închiriat cu o sumă între 182 şi 676 de lei pe zi. De asemenea, în capitala Bahrainului sunt foarte puţine hosteluri, iar tarifele sunt asemănătoare cu cele ale hotelurilor.

De unde îţi iei bilete la Marele Premiu al Bahrainului

Pe site-ul oficial al Marelui Premiu al Bahrainului încă se găsesc bilete disponibile, iar cel mai ieftin tichet, pentru cele trei zile, costă de la 175 de euro (aproximativ 861 de lei). În tribuna din zona startului, un bilet îţi scoate din buzunar cel puţin 441 de euro (2.170 de lei). Copiii şi persoanele trecute de 60 de ani au reduceri la cumpărarea tichetelor.

ADVERTISEMENT

Cei cu dare de mână îşi pot achiziţiona un „pass” pentru zona corturilor, cu 171 de euro (aproximativ 841 de lei), de unde pot urmări cursa confortabil, la o temperatură optimă. În această sumă nu sunt incluse mâncarea şi băutura, iar accesul în zona circuitului nu este permisă.

Pe lângă cursa propriu-zisă, în weekend-ul Marelui Premiu au loc două concerte în complexul circuitului. Don Diablo şi Afrojack sunt invitaţii organizatorilor, însă şi aici trebuie cumpărate bilete, dar preţurile nu sunt la fel de mari ca în cazul cursei.

ADVERTISEMENT

Suveniruri de la MP al Bahrainului

Participarea la o cursă de Formula 1 este un eveniment, astfel că îţi vei dori să rămâi şi cu alte tipuri de amintiri, iar suvernirurile sunt o variantă. Un breloc cu însemnele Marelui Premiu costă în jur de 36 de lei, iar variantele sunt multiple. Fanii Ferrari îşi pot lua un tricou roşu, devenit arhicunoscut în întreaga lume, cu 225 de lei, în timp ce o şapcă are un preţ de 130 de lei.

Fanii lui Max Verstappen, campion mondial en-titre, îşi pot cumpăra un tricou al echipei Red Bull Racing, însă preţul este unul piperat, în jur de 461 de lei. La fel stau lucrurile şi pentru cei care îl susţin pe Lewis Hamilton, pilotul echipei Mercedes. Un tricou asemănător cu cel purtat de pilotul britanic îți scoate 556 de lei din buzunar.

Echipele şi piloţii din actualul sezon

  • Alfa Romeo F1 Team Orlen: Guanyu Zhou (China) şi Valtteri Bottas (Finlanda)
  • Scuderia AlphaTauri: Pierre Gasly (Franţa) şi Yuki Tsunoda (Japonia)
  • BWT Alpine F1 Team: Fernando Alonso (Spania) şi Esteban Ocon (Franţa)
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team: Sebastian Vettel (Germania) şi Lance Stroll (Canada)
  • Scuderia Ferrari: Charles Leclerc (Franţa) şi Carlos Sainz Jr. (Spania)
  • Haas F1 Team: Kevin Magnussen (Danemarca) şi Mick Schumacher (Germania)
  • McLaren F1 Team: Daniel Ricciardo (Australia) şi Lando Norris (Marea Britanie)
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team: Lewis Hamilton (Marea Britanie) şi George Russell (Marea Britanie)
  • Oracle Red Bull Racing: Max Verstappen (Olanda) şi Sergio Perez (Mexic)
  • Williams Racing: Nicholas Latifi (Canada) şi Alexander Albon (Thailanda)

Lewis Hamilton se simte bine pe circuitul din Sakhir

Din 2004 şi până în prezent, cu excepţia sezonului 2011, Bahrainul a avut o cursă în calendarul Formulei 1. Prima ediţie a fost câştigată de Michael Schumacher. Lewis Hamilton este pilotul cu cele mai multe victorii pe circuitul Sakhir, după ce s-a impus aici de cinci ori, în 2014, 2015, 2019, 2020 şi 2021. Cursa din Bahrain are 57 de tururi, iar piloţii parcurg o distanţă de aproape 309 kilometri în tot acest timp. Chiar dacă băuturile alcoolice sunt permise în această ţară, piloţii de pe podium sărbătoresc cu Waard, o băutură non-alcoolică, în locul celebrei şampanii.

Evenimente care nu trebuie ratate

  • 20 martie: Real Madrid – Barcelona (La Liga – 22:00, Digi Sport)
  • 25 martie: România – Grecia (meci amical – 20:15, PRO TV)
  • 27 martie: Marele Premiu al Arabiei Saudite (Formula 1, Digi Sport)
  • 29 martie: Israel – România (meci amical – 20:45, PRO TV)
  • 3 aprilie: Juventus – Inter (Serie A – 16:00, Digi Sport)
  • 5-6 aprilie: manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor (22:00, Digi Sport)
  • 10 aprilie: Manchester City – Liverpool (Premier League – 18:30, Eurosport)
  • 10 aprilie: Marele Premiu al Australiei (Formula 1, Digi Sport)
  • 12-13 aprilie: manşa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor (22:00, Digi Sport)
ADVERTISEMENT