Fotbal international

Costa Rica – Germania 2-4, în Grupa E la Campionatul Mondial 2022. Thomas Muller lasă să se înțeleagă că se retrage din națională

Germania a învins Costa Rica, scor 4-2, în ultima etapă din Grupa E de la Campionatul Mondial, dar ratează calificarea în optimi, după ce Japonia a învins Spania.
01.12.2022 | 23:34
Costa Rica  Germania 24 in Grupa E la Campionatul Mondial 2022 Thomas Muller lasa sa se inteleaga ca se retrage din nationala
Atacantul reprezentativei Germaniei, Thomas Muller, a lăsat să se înțeleagă că sunt șanse mari ca meciul ca meciul împotriva Costa Ricăi să fi fost ultimul al său la națională. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
01-12-2022
21:40

Ultimul meci al lui Muller la națională?

Atacantul reprezentativei Germaniei, Thomas Muller, a lăsat să se înțeleagă că sunt șanse mari ca meciul ca meciul împotriva Costa Ricăi să fi fost ultimul al său la națională.

”Dacă acesta a fost ultimul meu joc, a fost o mare plăcere. Am făcut-o cu dragoste. Am trăit momente incredibile împreună. În fiecare meci, am încercat să-mi las inima pe teren”, a declarat Muller, la finalul partidei care a însemnat eliminarea nemților de la Cupa Mondială.

01-12-2022
20:02

FINAL Costa Rica - Germania 2-4 (Tejeda 58, Vargas 70 / Gnabry 10, Havertz 73, 85, Fullkrug 89)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

FINAL: Victoria Germaniei în fața Costa Ricăi, scor 4-2, este doar una de palmares, deoarece nemții termină pe locul 3 în grupă și își fac bagajele pentru a pleca acasă. Costaricanii au condus la un moment dat și au sperat, dar în cele din urmă încheie pe ultima poziție în grupă și sunt eliminați.

ge

Min. 89 – GOOOL Germania! Kimmich centrează foarte bine, Sane întoarce mingea în centru careului și Fullkrug își trece numele pe lista marcatorilor.

Min. 85 – GOOOL Germania! Gnabry centrează din dreapta și Havertz punctează cu latul din 6 metri.

Min. 76 – Contraatac perfect al nemților cu Sane care îi pasează lui Fullkrug, dar șutul acestuia este parat incredibil de Navas.

Min. 73 – GOOOL Germania! Havertz reușește egalarea din interiorul careului după o pasă a lui Kimmich.

Min. 70 – GOOOL Costa Rica! Învălmășeală în careul nemților la o centrare din lovitură liberă și Vargas înscrie după ezitări în lanț ale defensivei lui Flick.

Min. 67 – Musiala nimerește din nou bara porții lui Navas cu un șut de la 18 metri.

Min. 60 – Musiala pătrunde în stânga și trage la colțul lung, dar mingea lovește bara.

Min. 58 – GOOOL Costa Rica! Contraatac excepțional al costaricanilor. Neuer scoate în primă fază o lovitură de cap a lui Venegas, dar Tejeda venit din spate nemarcat înscrie în poarta goală.

Min. 46 – A început repriza a doua.

01-12-2022
19:00

Germania avantaj minim la pauză

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

PAUZĂ: Germania conduce cu 1-0 la pauza meciului împotriva Costa Ricăi și este în optimi pentru că și Spania are avantaj cu Japonia.

Min. 42 – Raum și Rudiger gafează ca în curtea școlii, Fuller profită și șutează de la 12 metri, dar Neuer are o intervenție miraculoasă și respinge în corner.

Min. 40 – Gnabry șutează din careu la colțul lung, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 15 – Goretzka trimite mingea cu capul spre poartă, dar Navas reușește să respingă.

Min. 10 – GOOOL Germania! Raum centrează din stânga și Gnabry marchează cu o lovitură de cap din 7 metri.

Min. 9 – Kimmich centrează perfect din dreapta, dar Muller trimite cu capul pe lângă poartă.

Min. 2 – Șutul lui Musiala este respins în corner de Navas.

Min. 1 – A început meciul.

Stephanie Frappart este prima femeie arbitru din istorie care conduce la centru o partidă de la Cupa Mondială.

01-12-2022
17:57

Echipele de start la Costa Rica - Germania

Costa Rica: Navas (PSG) – Fuller (Herediano), Duarte (Al Wehda), Waston (Saprissa), Vargas (Millonarios), Oviedo (Real Salt Lake) – Aguilera (Guanacasteca), Borges (Alajuelense), Tejeda (Herediano), Campbell (Leon) – Venegas (Alajuelense). Rezerve: Alvarado, Sequeira – Bennette, Chacon, Contreras, Hernandez, Lopez, Martinez, Matarrita, Ruiz, Salas, Torres, Wilson, Zamora. Selecționer: Luis Suarez.

Germania: Neuer (Bayern) – Kimmich (Bayern), Sule (Dortmund), Rudiger (Real Madrid), Raum (Leipzig) – Goretzka (Bayern), Gundogan (Manchester City) – Gnabry (Bayern), Musiala (Bayern), Sane (Bayern) – Muller (Bayern). Rezerve: Ter Stegen, Trapp – Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Gotze, Gunter, Havertz, Hofmann, Kehrer, Klosterrmann, Moukoko, Schlotterbeck. Selecționer: Hansi Flick.

Meciul Costa Rica – Germania are loc joi, 1 decembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 3-a din Grupa E la turneul final al CM din Qatar. Costa Rica are trei puncte. După ce a debutat cu cel mai sever eşec de la Mondial, 0-7 cu Spania, a urmat o neaşteptată victorie cu 1-0 în faţa Japoniei. Germania are un singur punct, din remiza de 1-1 cu Spania, pentru că a pierdut primul joc, 1-2 cu Japonia.

Costa Rica – Germania, în etapa 3 din grupa E la Campionatul Mondial 2022

Costa Rica şi Germania joacă pentru calificarea în optimi. Germania se află într-o situaţie teribilă, riscând enorm să plece acasă după grupe, la al doilea turneu final consecutiv, după cel din 2018. Pentru a continua Germania trebuie să bată Costa Rica şi să spere că Spania va învinge Japonia. Altfel lucrurile pot lua o turnură dramatică pentru “panzere”.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Costa Rica şi Germania

Întâlnirea Costa Rica – Germania se desfășoară joi, 1 decembrie, de la ora 21:00, pe stadionul “Al Bayt” din orașul Al Khor, acolo unde Qatar a început prima ei experiență la un turneu final de CM contra Ecuadorului, scor 0-2 şi unde a şi terminat-o după meciul cu Olanda, fără nici un punct la turneul final.

Pe stadionul “Al Bayt” au mai avut loc meciurile Maroc – Croația 0-0, Anglia – SUA 0-0, Spania – Germania 1-1 şi Olanda – Qatar 2-0.  Urmează duminică, 4 decembrie, optimea Anglia – Senegal, apoi, pe 10 decembrie, un sfert de finală și pe 14 decembrie o semifinală.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Costa Rica – Germania se joacă joi, 1 decembrie, de la ora 21:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR Info. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Va fi o nouă zi cu cer senin şi mult soare în Qatar, ceva obişnuit pe durata turneului final şi în general pentru cea mai mare parte a anului în această ţară din Golf. Temperatura nu va depăşi la amiază 28 de grade, dar la ora 21:00 vor fi cu trei grade mai puţin.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Costa Rica – Germania, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Este un meci pe care se va miza enorm pe succesul Germanie sub diferite forme, pentru că nimeni nu poate concepe un nou rezultat negativ pentru elevii lui Hansi Flick.  FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Costa Rica şi Germania.

Doar Costa Rica are absent în meciul cu Germania

Doar Costa Rica are un jucător indisponibil pentru ultimul meci din grupă şi foarte probabil la acest turneu final. Este vorba de Calvo, dar jucătorul lui Konyaspor nu este accidentat, ci a reuşit performanţa de a lua câte un cartonaş galben în fiecare dintre primele două meciuri şi acum este suspendat.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Germaniei, Hansi Flick, nu are absențe la acest meci, aparent cel mai ușor din grupă, dar rămâne de văzut dacă va decide să facă schimbări mai multe în formula de start, obiectivul fiind să marcheze cât mai repede.

Stephanie Frappart, prima femeie care va arbitra un meci masculin la un turneu de CM

Partida Costa Rica – Germania va aduce un moment istoric în privinţa arbitrajului. Pentru prima dată o femeie va conduce un meci la turneul final al CM de fotbal rezervat bărbaţilor. Este vorba de franţuzoaica Stephanie Frappart, 38 ani, arbitru FIFA încă din 2009.

După eliminarea umilitoare, din faza grupelor la Cupa Mondială 2018, există pericolul real ca istoria să se repete, Germania știind că nimic altceva în afara unei victorii nu-i va menține în viață speranțele de calificare, după ce un egal, 1-1 cu Spania, a lăsat-o pe ultimul loc în Grupa E. Pentru prima dată în istoria lor, germanii nu au obținut nicio victorie după primele două meciuri la turneul final.

Cote la pariuri

Casele de pariuri au pus cote la acest meci reprezentând un record de dezechilibru. Germania are cotă 1,10 la victorie, în condiţiile în care are un singur punct, iar echipa din America Centrală a primit un greu de imaginat 28,00, deşi are trei puncte! Şansă dublă 1X e de record, cotă 8,00, gol marcat Costa Rica are cotă 2,50 la fel şi varianta să înscrie ambele echipe.

Cele două echipe vor fi acum la a doua înfăţişare directă, prima având loc tot la un turneu final de CM, în 2006, când gazda Germania a fost în aceeaşi grupă cu Costa Rica. Şi a fost un meci spectacol, câştigat nu aşa uşor de Germania, scor 4-2, dublă Klose, şi câte un gol Lahm şi Frings, care a risipit emoţiile la 4-2 pe final, pentru că dubla lui Wanchope a ţinut un 3-2 strâns până atunci.


  • 1,90 este cota Superbet pentru “peste 3,5 goluri marcate” în Costa Rica –  Germania. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT