Fotbal international

Costa Rica la Campionatul Mondial 2018! Lotul Costa Rica la CM 2018, programul şi cote la pariuri

12.06.2018 | 16:22
Costa Rica la Campionatul Mondial 2018 Lotul Costa Rica la CM 2018 programul si cote la pariuri
Costa Rica la Campionatul Mondial 2018
ADVERTISEMENT

Costa Rica a fost una dintre surprizele plăcute de la Campionatul Mondial din 2014, unde a ajuns până în faza sferturilor de finală. Fanii „Los Ticos” speră la o nouă performanţă de neuitat, cu toate că selecţionata caraibiană va avea nişte adversari dificili în Grupa E.

Tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial 2018 nu a fost una uşoară pentru Costa Rica, formaţia urmând să întâlnească Brazilia, Serbia şi Elveţia. Toate cele trei adversare au ca obiectiv calificarea în optimile de finală, astfel că naţionala pregătită de Oscar Ramirez porneşte cu şansa a patra.

ADVERTISEMENT

Cum s-a calificat Costa Rica la Campionatul Mondial 2018

Costa Rica a trebuit să treacă două tururi pentru a se califica la Campionatul Mondial 2018. În faza a patra a preliminariilor CONCACAF, „Los Ticos” nu au avut nicio emoţie în Grupa B, trecând la pas de Panama, Haiti şi Jamaica, înregistrând cinci victorii şi o remiză. În turul al cincilea, Costa Rica s-a calificat de pe locul al doilea din grupă, caraibienii reuşind să obţină patru victorii, patru remize şi două înfrângeri. Cu toate acestea, selecţionata antrenată de Oscar Ramirez a arătat multe lacune în meciurile jucate pe teren propriu cu Mexic, Panama sau Honduras.

Lotul naţionalei Costa Rica la CM 2018

Portari: Keylor Navas (Real Madrid), Patrick Pemberton (Liga Deportiva Alajuelense), Leonel Moreira (Herediano);

ADVERTISEMENT

Fundaşi: Cristian Gamboa (Celtic), Ian Smith (Norrkoping), Ronald Matarrita (New York City), Bryan Oviedo (Sunderland), Oscar Duarte (Espanyol), Giancarlo Gonzalez (Bologna), Francisco Calvo (Minnesota United), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps), Johnny Acosta (Aguilas Dorados)

Mijlocaşi: David Guzman (Portland Timbers), Yeltsin Tejeda (Lausanne-Sport), Celso Borges (Deportivo La Coruna), Randall Azofeifa (Herediano), Rodney Wallace (New York City), Bryan Ruiz (Sporting CP), Daniel Colindres, Christian Bolanos (ambii Saprissa)

ADVERTISEMENT

Atacanţi: Johan Venegas (Saprissa), Joel Campbell (Real Betis), Marco Urena (LAFC)

Lotul Costa Rica pentru Campionatul Mondial 2018
Lotul Costa Rica pentru Campionatul Mondial 2018

Vedeta naţionalei Costa Rica la CM 2018

Keylor Navas este cel mai cunoscut fotbalist costarican, portarul de 31 de ani fiind transferat de Real Madrid după prestaţiile bune de la Campionatul Mondial din 2014. Fotbalistul şi-a început cariera la Saprissa în 2005, iar după cinci ani s-a transferat în Europa. Navas a evoluat pentru Albacete şi Levante, iar în vara anului 2014 a fost cumpărat de Real Madrid, unde a câştigat zece trofee, trei dintre acestea fiind în Champions League. Cu 80 de selecţii pentru naţionala Costa Rica, portarul de 31 de ani este unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti din lotul lui Oscar Ramirez.

Keylor Navas este vedeta naţionalei Costa Rica pentru Campionatul Mondial 2018
Keylor Navas este vedeta naţionalei Costa Rica pentru Campionatul Mondial 2018

Selecţionerul Costa Rica la Campionatul Mondial din 2018

Oscar Ramirez a fost numit la cârma naţionalei Costa Rica în august 2015. În primă fază, antrenorul de 53 de ani trebuia să fie secundul lui Paulo Wanchope, însă fostul internaţional costarican a fost demis după doar o săptămână de la numire, în urma unei bătăi în care a fost implicat în Panama. Până să preia selecţionata caraibiană, Oscar Ramirez le-a mai pregătit pe Belen şi Alajuelense. În timpul carierei de fotbalist, antrenorul de 53 de ani a evoluat doar în Costa Rica şi a bifat 75 de selecţii pentru „Los Ticos”, fiind prezent la Campionatul Mondial din 1990.

ADVERTISEMENT
Oscar Ramirez este selecţionerul naţionalei Costa Rica pentru Campionatul Mondial 2018
Oscar Ramirez este selecţionerul naţionalei Costa Rica pentru Campionatul Mondial 2018

Programul Costa Rica la CM 2018

17 iunie, ora 15:00 – Costa Rica – Serbia (Samara)

22 iunie, ora 15:00 – Brazilia – Costa Rica (Sankt Petersburg)

27 iunie, ora 21:00 – Elveţia – Costa Rica (Novgorod)

Obiectivele naţionalei Costa Rica la Campionatul Mondial 2018

Costa Rica porneşte cu a patra şansă în Grupa E de la Campionatul Mondial 2018. Caraibienii au un lot inferior valoric faţă de adversare, însă lucrurile stăteau la fel şi la ediţia de acum patru ani. Cu toate acestea, „Los Ticos” pot spera că la ediţia din această vară vor încurca Serbia şi Elveţia, naţionalele care, cel puţin la prima vedere, se vor bate pentru locul doi.

Ce oviectiv are Costa Rica la Campionatul Mondial 2018
Ce oviectiv are Costa Rica la Campionatul Mondial 2018

Palmaresul naţionalei Costa Rica la Campionatul Mondial

Cu patru participări la Campionatul Mondial, Costa Rica a devenit la ultimele ediţii o prezenţă constantă. În 1990, la debut, „Los Ticos” au ajuns în optimile de finală după ce au învins în faza grupelor Suedia şi Scoţia. 14 ani mai târziu, Costa Rica a ajuns în sferturile de finală, cea mai mare performanţă din istoria participărilor la Campionatul Mondial. Caraibienii au fost eliminaţi de Olanda, după loviturile de departajare, după ce s-au clasat pe primul loc într-o grupă cu Uruguay, Italia sau Anglia.

Ce cotă are Costa Rica la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Costa Rica are şanse mici să repete, la Campionatul Mondial 2018, ispraza de acum patru ani. Caraibienii au o cotă de 20 pentru a se clasa pe primul loc în Grupa E. Faptul că este văzută drept un outsider se poate observa şi din cota oferită pentru ca „Los Ticos” să fie eliminaţi din faza grupelor, 1.15.

ADVERTISEMENT