Fotbal intern

Costel Enache este sincer după FCSB – Botoşani. “M-a surprins că nu l-au titularizat pe Moruțan”

03.09.2018 | 12:58
Costel Enache este sincer dupa FCSB  Botosani Ma surprins ca nu lau titularizat pe Morutan
ADVERTISEMENT

Costel Enache este sincer după FCSB – Botoşani. Antrenorul oaspeţilor a recunoscut pentru FANATIK.RO că după minutul 21, atunci când Gnohere, a dus scorul la 2-0, personal nici el nu a mai crezut că formaţia sa mai poate să întoarcă scorul şi să plece cu un punct de pe stadionul de la Voluntari. În plus acesta se aștepta ca Moruțan să joace titular.

Costel, care a fost cheia acestui meci şi cum aţi reuşit să reveniţi pe tabelă după ce în minutul 21 era deja 2-0 pentru FCSB?

ADVERTISEMENT

-Îmi felicit băieţii încă o dată pentru efortul depus în acest meci, iar eu unul sincer vă spun că nici eu nu am mai crezut că o să mai revenim pe tabelă după de în minutul 21 era deja 2-0 pentru ei. Cei de la FCSB au început foarte bine meciul, iar noi am greșit că am luat primul gol destul de repede.

Ai încercat să profiți de forma și de problemele pe care le are acum portarul Andrei Vlad?

Hai să îți explic cum am văzut eu lucrurile, și nu doar pentru acest meci. Eu îl cunosc bine pe Andrei Vlad deoarece l-am avut la loturile de juniori când eram selecționer la FRF. Însă eu la antrenamente exersez foarte mult acțiunile de atac și le cer băieților să le încheie cu șuturi la poartă din toate pozițiile. La toate acțiunele mele de atac le cer jucătorilor să tragă la poartă indiferent de poziția unde ei se află pentru a putea să finalizăm exercițiul, preferă  să tragem la poartă în loc să pierdem așa mingea aiurea și să nu obținem nimic. Dacă vă uitați pe statistica meciului de la Voluntari o să vedeți că am avut mult mai multe șuturi trase pe poartă ca cei de la FCSB. Așa s-a întâmplat și la Craiova.

ADVERTISEMENT

Costel Enache este sincer după FCSB – Botoşani. “Nu mai speram că revenim!”

-Chiar nu ai crezut că FC Botoșani va putea să mai revină pe tabelă?

Până în minutul 30 nu am crezut deloc. Și sunt foarte sincer. Dar tu consideri că mai credea cineva după ce FCSB ne-a luat așa de tare? Însă după minutul 30 am văzut o schimbare în bine în jocul elevilor mei și am observat o scădere nesperată în jocul băieților lui Dică. Am început să ne revenim, iar după de 2-1 le-am spus băieților mei să verticalizăm mai mult pentru că este loc de mai bine, așa cum se spune în fotbal.

-Te-a surprins cu ceva Dică?

Mă așteptam să joace în campionat cu Moruțan titular după ce nu l-a oprit în lot pentru meciul cu Rapid Viena. Dar vă spun foarte sincer că m-am bucurat când am văzut că nu l-a băgat în primul 11. Moruțan este tipul de fotbalist care la orice oră poate să facă ceva bun pe teren datorită calităților sale. Dintr-o data el îți face o fază de te lasă mască și te ajută pe teren. În plus, el ne cunoștea pe noi foarte bine și sunt convins că dacă juca mai mult,a tunci cu atât ne făcea și mai multe probleme.

ADVERTISEMENT
Costel Enache este sincer după FCSB - Botoşani. Antrenorul moldovenilor discută cu Nicolae Dică
Costel Enache este sincer după FCSB – Botoşani. Antrenorul moldovenilor pe terenul dela Voluntari

“Am mare încredere în atacantul Roman, iar este joacă din ce în ce mai bine”

Care este părerea ta despre atacantul Roman?

-Roman a început să joace bine de la meci la meci. Dar să știți că el dacă a marcat în acest meci, totuși noi la Botoșani nu vrem să creștem golgheteri, noi vrem ca băieții să joace unul pentru toți și toți pentru unul, așa dacă mă înțelegeți ce vreau să spun. Eu vreau că băieții mei să se ajute unul pe altul pe teren și să formăm o familie. Însă da, Roman a început să ne ajute și mai mult, iar eu sunt mulțumit de el. Sper să o țină tot așa.

-Ai jucat CFR, Craiova și FCSB, nici o echipă din acestea trei nu te-a învins, totuși care din ele ți s-a părut mai puternică?

ADVERTISEMENT

Toate trei formații au loturi diferite și au schimbat unii jucători în această vară. Să nu credeți că CFR este totuși o echipă slabă după ce a fost eliminată de Dudelange, deoarece în mod sigur o să se bată pentru titlu și în acest sezon. O să vedeți că am dreptate. FCSB rămâne FCSB, iar Craiova beneficiează de aportul mare al publicului. Toate trei formații se vor bate și în acest an pentru campionat.

Citește și:  Jose Maqueda așteaptă să rezilieze Conceicao. Unde a fost surprins spaniolul. Foto

Citește și Budescu, interviu exclusiv pentru Fanatik: „Alibec nu mai putea juca la Steaua. Foarte bine că a plecat”!

ADVERTISEMENT