ADVERTISEMENT
Sport

Costel Gâlcă a dat cărțile pe față. De ce nu și-a dorit prelungirea contractului cu Vejle

Aventura lui Costel Gâlcă în campionatul Danemarcei s-a încheiat. Tenicianul și-a îndeplinit obiectivul, dar nu a ajuns la un acord cu oficialii lui Vejle.
Autor: Patrice Podina | 23.05.2021 | 17:37
Costel Gâlcă a dat cărțile pe față. De ce nu și-a dorit prelungirea contractului cu Vejle
Antrenorul echipei Vejle Boldklub, Costel Gâlcă, a luat o decizie surpriză în privința viitorului său

Numit antrenor principal în martie 2019, Gâlcă a avut un mandat de două sezoane și jumătate la fosta adversară a Stelei în drumul spre câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

În termeni strict tehnici, Costel Gâlcă și-a trecut în CV o retrogradare, o promovare și o salvare de la retrogradare cu Vejle BK. Deși a fost tentat să continue în Danemarca, tehnicianul de 49 de ani s-a despărțit gruparea nordică.

Unde s-a rupt relația dintre Costel Gâlcă și Vejle

Antrenorul român a preluat gruparea daneză când aceasta era pe ultimul loc în prima ligă. Nu a reușit să evite retrogradarea, dar avea să câștige la pas ediția 2019/2020 a eșalonului secund.

Lucrurile au continuat pe o linie ascendentă și Vejle a evitat retrogradarea la finalul sezonului în curs. A urmat o serie de discuții în care cele două părți și-au enunțat pretențiile.

ADVERTISEMENT

La finalul negocierilor Costel Gâlcă a spus pas noii oferte a danezilor și și-a explicat decizia: ”Au existat câteva lucruri despre lotul de jucători şi despre facilităţi cu care nu am putut fi de acord”, a declarat Costel Gâlcă, pentru jv.dk

Am vrut să continui, dar în anumite condiții, am vrut mai mult.  Am vrut jucători ca să facem o echipă mai puternică și să avem un obiectiv îndrăzneț.

Nu puteam bate pasul pe loc! Am vrut să rămân, dar să avem obiective mai mari, cupele europene, ceva care să mă motiveze. Nu am vrut să mă lupt an de an pentru evitarea retrogradării sau pentru promovare”, a mai spus fostul internaţional pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă, ultimul antrenor care a cucerit titlul cu FCSB

În vârstă de 49 de ani, Costel Gâlcă nu are o carte de vizită foarte bogată în antrenorat. Și-a început cariera de tehnician la clubul la care și-a încheiat cariera sportivă, Almeria, în Spania.

În 2013 a fost numit selecționer al echipei naționale sub 17 ani a României, iar în 2014 a preluat-o pe Steaua, actuala FCSB.

ADVERTISEMENT

La capătul unui sezon perfect, Costel Gâlcă cucerea toate cele trei trofee puse în joc în fotbalul intern, titlul Ligii 1, Cupa Ligii şi Cupa României.

Espanyol Barcelona, Al Taawoun și Al Fayha, ambele din Arabia Saudită, și Vejle Boldklub sunt celelalte echipe antrenate fostul internațional al României.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!