Sport

Ce spune Costel Gâlcă despre posibilitatea de a prelua echipa națională. Cum vede conflictul din sânul „Generației de Aur”. Exclusiv

Costel Gâlcă a vorbit pentru FANATIK despre posibilitatea de a prelua echipa națională și a comentat conflictul dintre Ilie Dumitrescu și Florin Prunea.
24.11.2021 | 20:38
Ce spune Costel Galca despre posibilitatea de a prelua echipa nationala Cum vede conflictul din sanul Generatiei de Aur Exclusiv
Costel Gâlcă a vorbit pentru FANATIK despre posibilitatea de a prelua echipa națională și a comentat conflictul dintre Ilie Dumitrescu și Florin Prunea. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al FCSB, Costel Gâlcă, liber de contract din vară, a fost unul dintre numele vehiculate pentru a prelua echipa națională a României.

FANATIK a stat de vorbă cu fostul antrenor al danezilor de la Velje, care a vorbit despre această posibilitate, despre refuzul lui Hagi de a prelua naționala și de conflictul dintre Ilie Dumitrescu și Florin Prunea.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă vrea să antreneze o echipă de club: „Nu mă gândesc la națională!”

Costel Gâlcă a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că nu a fost contactat de nimeni de la Federația Română de Fotbal pentru a prelua echipa națională și consideră că are nevoie să antreneze în fiecare zi în acest moment:

„Eu deocamdată vreau să antrenez zi de zi. La acest lucru mă gândesc, nu la națională. Deocamdată nu negociez cu nicio echipă, dar vreau să fiu antrenor la un club, nu la echipa națională, chiar dacă se spune că naționala nu se refuză”. – Costel Gâlcă

Fostul membru al Generației de Aur care a debutat sub „tricolor” în 1993, este de asemenea de părere că Gheorghe Hagi era una dintre cele mai bune variante după plecarea lui Mirel Rădoi: „Gică Hagi era o variantă bună pentru naționala României datorită experienței lui și pentru ce a creat în fotbalul românesc. Cum a spus-o și el, era incompatibil în acest moment să preia echipa națională”.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă e dispus să antreneze în Liga. Ce spunea despre variantele Răzvan Lucescu și Edi Iordănescu la națională

Costel Gâlcă e liber de contract de la 1 iulie și nu ar exclude o reîntoarcere în Liga 1! În privința unei reveniri a lui Răzvan Lucescu la națională, Gâlcă e de părere că era din start exclusă.

„Acum să vedem unde se va ivi ocazia, nu? Și în România, oriunde! Era greu să vină Răzvan Lucescu pentru că e sub contract și are o clauză de reziliere mare. Nu știu dacă mai e posibil așa ceva să fii antrenor și la club și la națională. Nu cred că are timpul necesar să vadă toți jucătorii”.

Gigi Becali a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Edi Iordănescu ar dori să preia echipa națională, iar Costel Gâlcă crede că ar fi o variantă dacă fostul antrenor chiar își dorește asta: „Edi Iordănescu, toți antrenorii care întradevăr își doresc să antreneze echipa națională sunt variante pentru postul de selecționer”. 

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă, mediator în conflictul dintre Prunea și Ilie Dumitrescu: „Fiecare cu opinia lui! Nimic mai mult”

Costel Gâlcă e de părere că e prea mult să se vorbească despre o ruptură în interiorul „Generației de Aur” și din punctul său de vedere e normal ca părerile să fie divergente.

„Nu știu ce să zic de conflictul dintre Florin Prunea și Ilie Dumitrescu…. Fiecare își exprimă opinia, nimic mai mult! Nu pot să spui mai multe, fiecare iese și spune ceea ce crede. E normal”. – Costel Gâlcă

Cu 68 de meciuri la naționala României în perioada 1993-2005, Gâlcă și-a adus aminte și de vremea în care „Generația de Aur” era pe cele mai înalte culmi, iar „tricolorii” aveau de asemenea anumite afinități în sânul echipei:

ADVERTISEMENT

„Și când eram la națională, în Generația de Aur, fiecare are afinitățile lui în cadrul grupului. Acuma nu trebuie să ne vedem în fiecare zi. Fiecare e responsabil cum își menține relațiile. Trebuie să ne respectăm și nimic mai mult!”. – Costel Gâlcă

Constantin Gâlcă consideră că e dificil să ai o relația la fel de bună și afara fotbalului cu toți cei din grup și nu consideră că există o ruptură între membrii „Generației de Aur”„Și când România era pe val și avea succces, fiecare avea afinitatea lui față de altul. Este normal și nu poți să te conectezi cu fiecare și în viața personală. E ceva logic și nu eu nu văd o problemă în asta. Nu văd nici rupturi, nici… Sunt opinii diferite și nimic mai mult”, a declarat Costel Gâlcă în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 68 de meciuri a avut Costel Gâlcă la echipa națională a României în perioada 1993-2005
  • 6 luni au trecut de când fostul antrenor al lui FCSB s-a despărțit de danezii de la Velje și e în continuare liber de contract
ADVERTISEMENT