Fotbal international

Costel Gâlcă, prezentat oficial la Vejle! A semnat cu ultima clasată din Danemarca. FOTO

06.03.2019 | 16:06
Costel Galca prezentat oficial la Vejle A semnat cu ultima clasata din Danemarca FOTO

Costel Gâlcă a semnat cu Vejle Boldklub, iar antrenorul român care a câștigat ultimul titlu cu FCSB în 2015 a fost prezentat oficial la gruparea care ocupă ultimul loc în clasamentul din Danemarca. Mai mult, fostul internațional român a susținut o conferință de presă și a comentat în legătură cu decizia de a pregăti formația Vejle Boldklub.

Costel Gâlcă a semnat cu Velje și a fost prezentat oficial

Când eram mai mic, în 1985, am văzut-o pe Vejle jucând împotriva Stelei. Atunci Allan Simonsen a marcat la București, jucător care m-a impresionat. Cunoștințele mele despre campionatul din Danemarca au avut un cuvânt de spus în momentul în care am ajuns să vin aici. Este un campionat bun, în care echipele sunt apropiate ca nivel, iar stilul de joc este dat de calitățile tehnice bune ale jucătorilor.

Vejle are un departament cu fotbaliști talentați, care reprezintă o parte importantă din ADN-ul clubului. Consider că dacă un jucător este suficient de bun, el trebuie să joace, iar acest lucru l-am demonstrat prin fapte la fostele mele echipe. Sper ca suporterii să ne susțină și să ne ajute să înregistrăm rezultate bune“, a spus Costel Gâlcă la prezentarea oficială.

Costel Gâlcă în timpul unui meci al FCSB-ului

Cu cine va colabora Costel Gâlcă la Vejle

Costel Gâlcă a ales și cu cine o să colaboreze la gruparea de pe ultimul loc din Danemarca. Dumitru Uzunea o să fie antrenorul secund,  acesta fiind cel cu care a colaborat la FCSB când a luat titlul în 2015, dar și pe Valentin Covaciu. Cel din urmă o să se ocupe de pregătirea portarilor din lotul lui Vejle Boldklub.

Vejle Boldklub a câștigat cinci titluri de campioană în Danemarca, ultimul fiind câștigat în 1984. În 1985, actuala echipă a lui Costel Gâlcă a fost eliminată de Steaua, în primul tur din Cupa Campionilor Europeni, roș-albaștrii reușind să câștige ulterior trofeul. După ce s-a despărțit de FCSB, Costel Gâlcă le-a mai pregătit pe Espanyol, Al Taawoun și Al Fayha.