Sport

Costel Gâlcă știe ce-l așteaptă în FC Hermannstadt – Universitatea Craiova: „Nu va fi ușor”

Costel Gâlcă a vorbit despre debutul în SuperLiga cu FC Hermannstadt înainte să plece spre Sibiu. Tehnicianul Universității Craiova vrea cele trei puncte.
11.07.2024 | 14:10
Costel Galca stie cel asteapta in FC Hermannstadt  Universitatea Craiova Nu va fi usor
Costel Gâlcă știe ce-l așteaptă în FC Hermannstadt - Universitatea Craiova: „Nu va fi ușor”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt – Universitatea Craiova se joacă vineri, de la ora 21:30, pe stadionul Municipal Sibiu. Costel Gâlcă știe la ce să se aștepte din întâlnirea cu Marius Măldărășanu și anunță că „alb-albaștrii” sunt pregătiți să lupte pentru cele trei puncte.

Costel Gâlcă știe ce-l așteaptă în FC Hermannstadt – Universitatea Craiova: „Nu va fi ușor”

Începe sezonul 2024-2025 din SuperLiga pentru Universitatea Craiova, care își propune să aducă titlul în Cetatea Băniei. Drumul „alb-albaștrilor” începe la Sibiu, unde vor ajunge cu autocarul, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă a vorbit despre întâlnirea dintre FC Hermannstadt și Universitatea Craiova. Tehnicianul „alb-albaștrilor” recunoaște că nu are o misiune simplă în deplasarea de la Sibiu, însă vrea să revină în Bănie cu cele trei puncte.

„Nu va fi un meci ușor pentru noi, având în vedere timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție. Sper să gestionăm foarte bine momentele de joc, să fim pragmatici și să venim acasă cu cele trei puncte. Antrenamentele au fost grele pentru băieți, pentru că au fost temperaturi ridicate.

ADVERTISEMENT

Totul a fost mai greu, dar sper să arătăm bine la meciul de la Sibiu. Hermannstadt este o echipă organizată, care gestionează bine momentele de joc. Se organizează foarte repede pe faza defensivă și speculează acțiunile din atac.

Am avut ceva probleme și în pregătire, dar sper să pun cei mai în formă jucători la Sibiu. Sper să avem un randament bun, pentru că avem nevoie de aceste puncte. Tot ce e posibil, sper să nu fie doar un debut, sper să ajungă o constanță în campionat”, a spus Gâlcă.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă are gândul și la Europa: „Trebuie să tratăm meciurile cu seriozitate”

Costel Gâlcă se gândește în detaliu atât la confruntările din SuperLiga, cât și la cele din preliminariile Conference League. Universitatea Craiova va juca în Europa cu Maribor sau Botev Plovdiv.

„O să fie un campionat mult mai competitiv, sper ca fotbalul românesc să aibă de câștigat și jucătorii care merg la echipele naționale să fie la un nivel cât mai bun. Nu sunt meciuri ușoare, meciurile trebuie tratate cu seriozitate.

ADVERTISEMENT

Trebuie să jucăm foarte bine ambele faze, pentru că sunt meciuri decisive pentru noi. Știm că este altă intensitate în meciurile internaționale”, a mai spus antrenorul Universității Craiova.

Alex Crețu: „Va fi un duel tare, sunt o echipă puternică”

„Începe campionatul, mergem la Sibiu cu gânduri pozitive. Știm că și în campionatul trecut am întâlnit o echipă bună, o echipă care are jucători cu multe meciuri în Liga 1. Va fi un duel tare. Programul este încărcat, dar suntem pregătiți să facem față meciurilor din 3 în 3 zile.

E foarte cald, diferența de temperatură față de Austria, dar ne-am adaptat. Este clar că sunt o echipă omogenă, se simt bine unii cu alții. Sunt constanți în jocul lor și e clar că sunt o echipă puternică”, a declarat Alex Crețu.

ADVERTISEMENT
2,32 este cota Betano pentru pronosticul „2 solist” la FC Hermannstadt - Universitatea Craiova