Costel Pantilimon a fost împrumutat de Nottingham Forest la Omonia Nicosia! A plecat din Anglia după 9 ani

Luana Martinescu    Traian Terzian   
în Fotbal international
30/01/2020, 13:34
Costel Pantilimon a fost împrumutat de Nottingham Forest la Omonia Nicosia! A plecat din Anglia după 9 ani
Portarul Costel Pantilimon a fost împrumutat de Nottingham Forest la formația cipriotă Omonia Nicosia

Portarul Costel Pantilimon a fost împrumutat de Nottingham Forest la formația cipriotă Omonia Nicosia.

Costel Pantilimon a fost împrumutat de Nottingham Forest la Omonia Nicosia

Oficialii clubului Omonia Nicosia au anunțat pe site-ul oficial că au reușit împrumutul până la finalul sezonului al portarul român Costel Pantilimon de la Nottingham Forest, românul urmând să joace cu numărul 27 pe tricou.

Costel Pantilimon, în vârstă de 32 de ani, va concura pentru postul de titular la echipa aflată pe locul doi în campionatul Ciprului cu brazilianul Fabiano și cu nigerianul Francis Uzoho.

Pantilimon se va lupta la titlu în Cipru

La formația antrenată de norvegianul Hennin Berg, Costel Pantilimon va avea câțiva colegi care au trecut prin campionate importante precum cehul Tomas Hubocan, ungurul Adam Lang, portughezul Vitor Gomes, spaniolul Jordi Gomez, francezul Eric Bautheac, brazilianul Thiago Santos și englezul Matt Derbyshire.

După disputarea a 17 etape din campionatul Ciprului, Omonia Nicosia se află pe locul secund, la un punct în urma liderului Anorthosis Famagusta, care are și un joc mai puțin disputat.

Pantilimon a făcut furori sezonul trecut

Românul a ajuns la Nottingham în ianuarie 2018, mai întâi sub formă de împrumut de la Watford, iar apoi  “pădurarii” l-au transferat definitiv în vara anului trecut, când el a semnat un contract pe trei ani.

În sezonul trecut, Costel Pantilimon a apărat 44 de meciuri în cele 46 de etape din Championship, fiind preferatul celor doi antrenori care au stat pe banca celor de la Nottigham Forest, Aitor Karanka și Martin O’Neill.

Pantilimon nu a jucat niciun minut în acest sezon

Cu 15 partide fără gol primit, portarul român a fost al patrulea la acest capitol în Championship și a fost desemnat cel mai bun goalkeeper din liga a doua engleză.

Costel Pantilimon și-a pierdut locul de titular la Nottingham Forest după ce Sabri Lamouchi i-a adus pe kosovarul Arijanet Muric, împrumutat de la Manchester City, şi pe francezul Brice Samba, transferat de la Caen. Românul nu a mai prins lotul echipei, căzând pe locul patru în opţiunile tehnicianului, şi după englezul Jordan Smith.

Închide ×