Sport

Costel Pantilimon, în topul „fantomelor” din Premier League. Vedetele care au așteptat o veșnicie debutul în prima ligă a Angliei

A juca în Premier League e un vis pe care nu mulți fotbaliști și-l îndeplinesc. Mai mulți români s-au bucurat de acest lucru, printre care și Costel Pantilimon. A durat însă enorm până portarul a bifat performanța.
23.12.2021 | 17:04
Costel Pantilimon in topul fantomelor din Premier League Vedetele care au asteptat o vesnicie debutul in prima liga a Angliei
Costel Pantilimon, în topul „fantomelor” din Premier League. Ce alte vedete care au uitat să mai joace în campionatul englez. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ajuns la 34 de ani și retras în 2020 de la echipa națională a României, Costel Pantilimon este acum un fotbalist liber de contract după despărțirea de turcii de la Denizlispor.

Perioada de glorie a goalkeeperului român a început în urmă cu un deceniu, atunci când Manchester City l-a transferat de la Poli Timișoara în schimbul sumei de 3,3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă în Cipru și Turcia, timp de aproximativ zece ani, Pantilimon a evoluat în străinătate, la cluburi din Premier League, Championship și LaLiga.

Costel Pantilimon și alte vedete care au stat mult timp pe bară pentru a juca în Premier League

Legitimat pe Etihad până în 2014, „Panti” a fost mai tot timpul în umbra lui Joe Hart. Deși a semnat cu „cetățenii” în 2011, românul a debutat în campionatul Angliei abia în sezonul 2013-2014, atunci când Hart era accidentat.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla pe 2 noiembrie 2013, într-un Manchester City – Norwich, scor 7-0. A fost doar una din cele șapte prezențe ale lui Pantilimon în Premier League. În vara lui 2014, Pantilimon a plecat la Sunderland, acolo unde a reușit să joace 49 de partide, dintre care 45 în primul eșalon englez.

Ross Barkley s-a născut talent și moare speranță

Pe vremea când evolua la Everton, Ross Barkley (28 de ani) era considerat una dintre marile speranțe ale fotbalului din Anglia. Deși are 33 de meciuri pentru Albion, mijlocașul nu a reușit să le calce pe urme lui Lampard sau Gerrard.

ADVERTISEMENT

Barkley a fost cumpărat de Chelsea în 2018, în schimbul sumei de 16,8 milioane de euro, dar nu se regăsește deloc pe Stamford Bridge. Sezonul trecut a fost împrumutat la Aston Villa, iar în această ediție nu a bifat decât cinci prezențe sunt comanda lui Tuchel, dintre care doar cinci în Premier League.

Revelația Emiliano Martinez

Emiliano Martinez este unul dintre cei mai buni portari din Premier League în acest sezon. Argentinianul în vârstă de 29 de ani a avut o vară de vis, câștigând Copa America, după ce anul trecut s-a transferat la Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Goalkeeperul fusese legitimat la Arsenal între 2012 și 2020, ar fost mai mult împrumutat pe la alte cluburi, ultimul său meci jucat în Premier League pentru „tunari” fiind în sezonul 2016-2017.

Adam Forshaw a așteptat aproximativ doi ani pentru debutul în Premier League

Adam Forshaw a debutat anul acesta în Premier League, la vârsta de 30 de ani. El a promovat cu Leeds în urmă cu două sezoane, dar a stat pe bară timp de aproape doi ani de zile din cauza unei accidentări.

El a revenit pe teren anul acesta, atunci când a fost aruncat în luptă de Marcelo Bielsa, într-un meci cu Southampton.

Nick Powell, Abou Diaby și Jean-Philippe Gbamin au fost și ei jucători „fantomă”

Nick Powell a ajuns cu mare entuziasm la Manchester United, în 2012, de la Crewe Alexandra, o echipă din League Two. În primul sezon, mijlocașul a debutat în Liga Campionilor și în Premier League, dar apoi a avut de așteptat trei ani de zile pentru a mai juca din nou pentru „diavoli” într-o partidă de campionat.

Abou Diaby și-a încheiat cariera la doar 32 de ani. Accidentările l-au distrus pe fostul fotbalist al lui Arsenal. Francezul evolua constant pentru „tunari” în sezonul 2011-2012, dar apoi nu și-a mai făcut apariția pe teren decât în ediția 2014-2015.

Sezonul acesta, în luna noiembrie, Jean-Philippe Gbamin a jucat doar al doilea său meci în Premier League, împotriva lui Wolves. Fotbalistul de la Everton avea 807 de zile fără minut bifat, totul din cauza unei accidentări. Între timp, ivorianul a fost folosit de Rafa Benitez și în alte două confruntări importante, cu Tottenham și Chelsea.

  • 54 de meciuri a jucat Costel Pantilimon în Premier League
ADVERTISEMENT