Video. “Pădurarul” Pantilimon. Portarul român a revenit în fotbalul englez

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
01/02/2018, 11:51
Video. “Pădurarul” Pantilimon. Portarul român a revenit în fotbalul englez GALERIE FOTO

Costel Pantilimon s-a întors în fotbalul din Insulă. După şase luni petrecute alături de Florin Andone la Deportivo La Coruna, în Primera Division, unde a apărat în şase meciuri, cel mai înalt jucător român în activitate a acceptat oferta unui club din Championship, al doilea eşalon al fotbalului englez şi va juca până în vară pentru Nottingham Forest, el fiind, în continuare fotbalistul lui Watford, care l-a împrumutat la Deportivo şi acum la Forest.

Noul club din CV-ul lui Panti este un nume de legendă în Anglia, ca urmare a faptului că este dublu câştigător de Cupa Campionilor Europeni, 1979 şi 1980 şi campioană în 1978, dar de foarte mulţi ani pădurarii nu au mai reuşit să revină la strălucirea acelor timpuri, iar actualmente ocupă locul 15, o poziţie liniştită pentru o competiţie cu 24 de cluburi, dar fără nici cea mai mică perspectivă de a lupta pentru play-off.

Karanka l-a dorit pe Costel Pantilimon

Manager este bascul Aitor Karanka şi chiar el l-a cerut pe Pantilimon, după cum a declarat chiar jucătorul:“Sunt foarte fericit şi mă bucur să fac parte din acest club imens. Sunt încântat şi abia aştept să încep munca aici. Aici e istoria, e un club mare al Angliei şi am vrut să joc din nou în Anglia.Sunt încântat să lucrez cu managerul (n.r. Aitor Karanka); a fost unul dintre factorii cheie pentru decizia mea. E o plăcere să îl cunosc, să lucrez alături de el şi sper că vom avea rezultate bune. Sper să ajut la îmbunătăţirea rezultatelor şi echipa să devină din ce în ce mai bună”.

Aventura în afara graniţelor României pentru Gulliver dintre buturile României a început în 2012, când Manchester City întîi a plătit 500.000 de euro Politehnicii Timişoara pentru un împrumut, iar apoi 3,8 milioane pentru achiziţionarea definitvă, dar nicăieri Pantilimon nu şi-a găsit locul. La City – 7 meciuri şiu la Watford – doar de două ori introdus pe parcursul meciului, niciodată de la început Panti nu a avut nici o şansă. Doar la Sunderland a strâns în două ediţii un total foarte bun, de 45 de meciuri.

Ştirea MOMENTULUI

Dinamo – Voluntari 2-1. Video! Vezi rezumatul. “Câinii”, pe primul loc

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.