Fotbal intern

“Steaua M-A DORIT, dar am preferat SĂ JOC în SERIE A!”

Costi Nica (21 de ani), jucătorul Atalantei, a fost împrumutat la Cesena, echipă care are nevoie de fundaş dreapta, ceea ce înseamnă că fostul dinamovist va avea şanse mult mai mari să...
11.07.2014 | 12:48
Steaua MA DORIT dar am preferat SA JOC in SERIE A
ADVERTISEMENT

Costi Nica (21 de ani), jucătorul Atalantei, a fost împrumutat la Cesena, echipă care are nevoie de fundaş dreapta, ceea ce înseamnă că fostul dinamovist va avea şanse mult mai mari să devină titular în Serie A, unul dintre cele mai bune campionate ale Europei.

Considerat printre cei mai promiţători tineri jucători din prima ligă italiană, Nica vorbeşte în premieră după transferul la fosta echipă a lui Adrian Mutu, dezvăluind care sînt planurile sale pentru sezonul 2014 – 2015, cînd speră ca statutul de tînăr talent să capete conturul unui jucător dorit de marile cluburi ale Europei şi titular în echipa naţională.

ADVERTISEMENT

Costi, de ce ai ales Cesena? Au mai existat şi alte oferte pentru tine?

– Îmi doream foarte mult să joc meci de meci, fiindcă ştiu că pot face faţă la nivelul ăsta. Dar, cel mai important, vreau să evoluez constant pentru a reintra în vederile domnului Victor Piţurcă. Vreau să revin la echipa naţională! În ceea ce priveşte alte oferte, nu prea am ce spune fiindcă singura despre care ştiu este cea venită de la Cesena, la care m-am şi dus pînă la urmă.

“Accidentările m-au tras înapoi!”

Ce a lipsit să te impui la Atalanta?

– Nimic… Mediul de acolo este unul foarte bun, cu un grup de jucători extraordinari pe care orice fotbalist şi i-ar dori coechipieri! Doar că eram patru fundaşi dreapta, dintre care doi fotbalişti emblematici. În primul rînd, Gianpaolo Bellini, care este căpitanul echipei, dar şi Cristian Raimondi. Ei au 34, respectiv 33 de ani. Îmi era aproape imposibil mie să mă impun în faţa lor şi să joc mai mult. Plus că am avut şi cîteva accidentări care m-au tras un pic înapoi la un moment dat. Rămîn însă cu satisfacţia că de fiecare dată cînd am intrat mi-am făcut treaba foarte bine.

ADVERTISEMENT

“Am auzit că Steaua m-a dorit!”

S-a vorbit că Steaua a vrut să te transfere în vara asta. Ai vorbit cu cineva de acolo, ţi s-a făcut vreo ofertă?

– Să ştii că am auzit şi eu despre asta, dar nu a existat nicio ofertă oficială din cîte ştiu. Cu mine nu a vorbit nimeni despre asta, de aia nu cred că a fost nimic clar.

ADVERTISEMENT

479809_3612046108318_1358519573_n

“Nu am luat în considerare să joc la Steaua”

Dacă primeai ofertă scrisă, acceptai să joci în Ghencea măcar sub formă de împrumut?

– Nu, sub nicio formă. Nu am luat în considerare măcar. Sînt crescut de Dinamo, în spiritul “cîinilor”, era greu să merg acolo.

De la Dinamo te-a căutat cineva?

– Nu, nici de acolo nu m-a căutat nimeni, însă ca să fiu sincer trebuie să recunosc că nu aş vrea să mă mai întorc în Liga 1. Acum am alte ambiţii, vreau să mă impun în Occident. Pentru asta muncesc în fiecare zi!

ADVERTISEMENT

“Sper ca Dinamo să aibă mai multă stabilitate”

Cum se vede situaţia de la Dinamo din perspectiva unui fost jucător al “cîinilor”?

– Din punctul ăsta de vedere eu mă bucur pentru foştii mei colegi, ăştia mici, tineri. Dinamo va miza mai mult pe ei, ei pot juca mai mult şi, automat, creşte în valoare.

Dar din punctul de vedere al unui suporter înfocat?

– Eh, privind din unghiul ăsta, lucrurile se văd diferit. Aş fi tare bucuros dacă la Dinamo ar fi mai multă stabilitate şi dacă s-ar găsi bani să ia doi, trei jucători mai experimentaţi şi valoroşi, fiindcă, pînă la urmă, doar aşa se pot evidenţia şi creşte în valoare mai repede fotbaliştii tineri. În sufletul meu eu sper ca ei să se bată la primele locuri. Dacă nu pentru bani, măcar pentru minunaţii suporteri ai lui Dinamo!

1521555_10201441808835670_203701518_n

“Într-o bună zi se va apela şi la mine pentru echipa naţională”

La ultima acţiune a naţionalei n-ai fost convocat, în schimb a jucat un fundaş de 16 ani, Cristian Manea de la Viitorul. Eşti dezamăgit?

– Nu, nu am de ce să fiu… El a fost selecţionat, probabil, datorită prestaţiilor foarte bune pe care le-a avut în meciurile de Liga 1 în care a jucat. Probabil că într-o bună zi se va apela şi la serviciile mele.

Te vezi pe lista cu revelaţiile Serie A în campionatul care stă să înceapă?

– Trebuie! Am ambiţia să dovedesc că am valoare de Serie A şi să fiu una dintre revelaţiile campionatului. Anul ăsta este foarte important pentru mine, fiindcă sînt obligat să arăt că pot evolua la un nivel din ce în ce mai mare. Vreau să devin o opţiune pentru echipele puternice din Europa.

Ai vorbit cu Adrian Mutu ceva despre Cesena, avînd în vedere că el a jucat acolo?

– Nu… Un coleg de la Atalanta a jucat acolo şi mi-a spus cam tot ce am nevoie să ştiu. Cel puţin aşa consider eu.

10 meciuri a jucat Nica pentru Atalanta în sezonul precedent

1.200.000 de euro este cota fundaşului

ADVERTISEMENT
Tags: