Life

Costi Ioniță a fost nominalizat la Premiile Grammy, pentru a doua oară: „Sunt mândru că sunt român”

Producătorul Costi Ioniță a avut parte de cea mai mare surpriză în momentul în care a aflat că este nominalizat, pentru a doua oară, la Premiile Grammy.
24.11.2021 | 15:22
Costi Ionita a fost nominalizat la Premiile Grammy pentru a doua oara Sunt mandru ca sunt roman
Costi Ioniță nominalizat pentru a doua oară la Premiile Grammy. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Nominalizările pentru Premiile Grammy 2022 s-au făcut deja, iar Costi Ioniță se numără printre norocoși. Producătorul muzical a lucrat alături de alți compozitori la albumele lui Sean Paul și Jesse Royal, care au fost nominalizate pentru „Cel mai bun album reggae”.

Piesa „Go Down Deh”, pe care toată lumea a ajuns să o cunoască, este semnată de Costi Ioniță. Videoclipul acesteia a strâns imediat peste 34 de milioane de vizualizări. Oamenii au apreciat acuratețea cu care au fost scrise versurile, dar și felul în care a fost făcută linia melodică.

ADVERTISEMENT

Artistul de origine americană, Shaggy, îi este îndatorat lui Costi Ioniță pentru succesul pe care i l-a adus în momentul în care i-a compus primele piese la început de carieră. Albumul „Summer în Kingston” a devenit unul dintre cele mai ascultate albume din Statele Unite al Americii și a ajuns rapid locul 1 în topul vânzărilor.

Costi Ioniță, nominalizat la Premiile Grammy 2022

Este pentru a doua oară când Costi Ioniță este nominalizat la Premiile Grammy. Producătorul a mai primit în 2012 o nominalizare, pentru albumul „Summer în Kingston”, la categoria „Cel mai bun album reggae”. Românul nu a câștigat atunci trofeul, dar a fost fericit că munca sa a fost apreciată.

ADVERTISEMENT

Pe contul său de Instagram, Costi Ioniță a anunțat că, în 2022, va participa la decernarea premiilor Grammy, ceea ce l-a bucurat teribil. Artistul susține că nu foarte mulți români ar putea atinge o asemenea performanță, tocmai de aceea aceste premii sunt destul de importante pentru el.

Sunt deosebit de bucuros și fericit pentru că tocmai am aflat că am fost pentru a doua oară nominalizat la Premiile Grammy, Premiile Academiei Americane de muzică. Cred că este o performanță și nu știu câți români s-ar putea lăuda cu acest lucru, dar pot să vă spun că sunt tare fericit, sunt tare bucuros, eu acum mă aflu pe teritoriul Statelor Unite, mă întâlnesc și colaborez cu mulți artiști de aici.”, a povestit pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT

Costi Ioniță, mândru că e român

Artistul a dorit să le mulțumească tuturor celor care îl urmăresc și care îl susțin, a spus că este mândru că este român și că va face tot posibilul să reprezinte România cu bucurie oriunde ar merge.

Pentru a le arăta tuturor cât de mult își iubește țara, Costi Ioniță le-a spus fanilor săi că pregătește un „proiect special” care are ca scop apropierea românilor. Producătorul își dorește ca românii să se reconecteze cu valorile pe care le-au pierdut din vedere în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că peste tot, oriunde m-aș afla în această lume, vă reprezint cu drag, vă reprezint cu succes, și vă fac să fiți mândri că sunteți români. Eu sunt mândru că sunt român, știu din ce neam fac parte, știu ce gene am în mine și din ce strămoși ne tragem cu toții. De aceea vreau să știți că mâine voi lansa și un proiect special, care să ne aducă aminte și să ne facă să ne reconectăm la valorile acestui neam: poporul român”, a continuat Costi Ioniță pe Instagram.

Începuturile carierei lui Costi Ioniță

Costi Ioniță și-a început cariera la vârsta de 12 ani, în momentul în care s-a alăturat tarafului din Constanța. Acolo a avut parte de instruire amănunțită din partea lui Ion Rădulescu, urmând ca în câțiva ani să reușească să formeze trupa „Valahia”. Succesul a fost unul garantat, însă din cauza neînțelegerilor, trupa s-a destrămat rapid.

Pentru că a rămas îndrăgostit de muzică, Costi Ioniță a continuat să cânte și să producă muzică, iar începând cu anul 2012, a ajuns să compună și pentru artiști internaționali. Printre cei care i-au cântat melodiile se numără și Shaggy, Don Omar, Mohombi, Farruko și Celia.

ADVERTISEMENT