Sport

Costică Buceschi, prima reacție din staff-ul naționalei pe tema scandalului de dopaj: “Fetele sunt bulversate. Trebuie să le ridicăm moralul”

19.11.2019 | 11:35
Costica Buceschi prima reactie din stafful nationalei pe tema scandalului de dopaj Fetele sunt bulversate Trebuie sa le ridicam moralul
ADVERTISEMENT

Bianca Bazaliu, Cristina Laslo și Daria Bucur ar fi suspectate de ANAD că au folosit o terapie cu laser intravenos, lucru interzis de regulamentele WADA. Conform ultimelor informații, nu Daria Bucur ci Daciana Hosu ar fi a treia jucătoare notificată de ANAD. Scandalul de dopaj de la echipa națională de handbal feminin al României a agitat apele la lot, în condițiile în care oficialii federației și staff-ul trebuie să ia o decizie privind cele trei jucătoare în mai puțin de 24 de ore, în condițiile în care delegația României pleacă miercuri în Japonia la Campionatul Mondial. 

Costică Buceschi, prima reacție din staff-ul naționalei pe tema scandalului de dopaj

Costică Buceschi, antrenorul secund al echipei naționale, a vorbit despre acest scandal și despre atmosfera din cadrul lotului cu o zi înaintea plecării în Japonia: “Fetele care au fost citate s-au dus azi dimineață (n.r. marți) cu cei de la Federație la ANAD, în rest totul e așa, la zvon, nici ele, nici noi nu știm ce s-a întâmplat, când s-a întâmplat. E o nebuloasă.

ADVERTISEMENT

Știu că azi sunt chemați și cei de la Brașov și toți cei implicați vor fi acolo. Pe noi ne bulversează că s-a întâmplat acum, timpul e scurt, ne-a dat un pic peste cap și programul de antrenamente, și fetele sunt destul de bulversate, nu e ușor să fii bănuit de așa ceva, ca sportiv”, a spus “secundul” naționalei pentru lead.ro.

Costică Buceschi, prima reacție din staff-ul naționalei pe tema scandalului de dopaj Fetele sunt bulversate. Trebuie să le ridicăm moralul
Costică Buceschi, prima reacție din staff-ul naționalei pe tema scandalului de dopaj Fetele sunt bulversate. Trebuie să le ridicăm moralul. FOTO: Sosirea in tara a nationalei feminine de handbal dupa participarea la Campionatul European din Franta, luni, 17 decembrie 2018. Nationala de handbal feminin a Romaniei a incheiat pe locul patru Campionatul European desfasurat in Franta, reprezentand a doua cea mai buna performanta din istorie, dupa medalia de bronz cucerită la editia din 2010. In Imagine Cristina Laslo

“Mai avem azi, mâine deja plecăm. Dacă noi le folosim și după ni se spune că rezultatul e egal cu zero?”

Este o situație dificilă atât pentru staff, cât și pentru oficialii FRH, care trebuie să ia o decizie până miercuri privind lotul deplasat în Japonia: “Dar mai avem azi, mâine deja plecăm. Întâi așteptăm decizia de acolo, poate ei nu iau nicio decizie, noi le folosim și după ni se spune că rezultatul e egal cu zero; sau mergi fără ele și până la urmă totul e un zvon și nu e nimic real…

ADVERTISEMENT

Posibilitățile sunt destul de mici, pentru că cele de pe lista de 18 erau jucătoare polivalente, puteau juca atac-apărare. Iar celelalte jucătoare din lista extinsă sunt, de ieri, în vacanță, cine știe unde sunt, cheamă-le, adună-le, contează ficare zi de antrenament, mai ales în Japonia, pentru acomodare. Sunt lucruri neprevăzute care ne afectează”, a spus Buceschi pentru sursa citată.

Naționala României joacă pe 30 noiembrie primul meci de la Campionatul Mondial de Handbal împotriva Spaniei. “Tricolorele” sunt în grupa C a competiției cu Spania, Muntenegru, Ungaria, Senegal și Kazahstan.

ADVERTISEMENT

 

 

”.