Fotbal international

Costin Curelea rupe tăcerea despre situația din Belarus: „Se tem de Lukașenko!”

23.04.2020 | 10:43
Costin Curelea rupe tacerea despre situatia din Belarus Se tem de Lukasenko
ADVERTISEMENT

Costin Curelea, actualul antrenor secund de la Academica Clinceni, a vorbit despre situația din Belarus și a declarat că șefilor de cluburi le este frică de președintele Lukașenkoo, el evoluând în cariera de jucător pentru Dinamo Minsk.

Costin Curelea explică de ce fotbalul a continuat în Belarus

Costin Curelea a vorbit pentru digisport.ro despre situația din Belarus cu lux de amănunta și a explicat de ce fotbalul a continuat, deși restul țărilor din Europa au oprit toate competițiile sportive:

ADVERTISEMENT

„Discursul lui Alexander Lukashenko nu este nici primul și nici ultimul discurs ‘ciudat’ al președintelui, dar cred că acum chiar nu este momentul să glumim pe această temă!

Am remarcat asta personal, dar m-am mai și interesat după aceea de la un prieten foarte bun pe care mi l-am făcut acolo și am ajuns la concluzia că locuitorii din Belarus au mare încredere în politicienii lor”.

ADVERTISEMENT

„Așa sunt educați. Au, însă, și o anumită teamă față de oamenii din clasa politică, ceea ce spune multe. Știu că nu este totul corect 100%, dar se simt protejați la ei în țară”, a mai spus Costin Curelea.

„Cei din Belarus încearcă să profite pentru a-și populariza campionatul”

Costin Curelea a continuat și a explicat că cei din Belarus încearsă să-și popularizeze campionatul în acest moment: Cei de acolo, din Belarus, cred că profită de această situație pentru a face mai cunoscut campionatul, dar și jucătorii, la nivel european.

ADVERTISEMENT

S-a încercat tot timpul ridicarea nivelului campionatului intern, dar niciodată nu prea au fost băgați în seamă. Dar, se pare că au reușit acum.

Nivelul  fotbalului de acolo nu este foarte ridicat și din cauza infrastructurii, dar sunt câteva cluburi organizate foarte bine, cel mai reprezentativ fiind Bate Borisov”.

ADVERTISEMENT

„Cel mai ciudat mi s-a părut atunci când am jucat un meci oficial pe un teren acoperit, undeva in sala, din cauza zăpezii și a frigului năpraznic! Parcă era o miuța între prieteni, nu ne simțeau ca la un meci de campionat”, și-a amintit Costin Curelea.

ADVERTISEMENT